Petter Nilsson(SD)

Professorn tilläts inte kritisera myndigheternas hantering av covid av sommar i P1.

”Jag fick inte prata om myndigheternas okunniga och oetiska agerande och det tycker jag inte känns bra.”

En av de som ställt sig på de äldres sida under pandemin och hårt kritiserat sjukvårdens och äldreomsorgens agerande bjöds in att göra ”sommar i P1”. Men när han skulle läsa in sitt manus, hade Sveriges Radio ändrat det.

Han ville bland annat berätta om hur gamla människor dött under coronaepidemin. Men radions jurister och programmets producent har gjort budskapet ”snällare”.

– Jag fick inte prata om myndigheternas okunniga och oetiska agerande och det tycker jag inte känns bra, säger Yngve Gustafson, som är professor i geriatrik.

Det är viktigt att kritiska röster får möjlighet att höras. Visst är det rimligt att ge enskilda personer möjlighet att försvara sig själva, men att angripa strategier och koncept på systemnivå är viktigt för att kunna stärka vår hantering framgent och för att värna våra äldre.

En kommentar

  1. Lars

    Ja, äldrevården, men även LSS, har tyvärr blivit det som allt för många politiker vill spara på i sin iver att visa humanitet mot andra grupper och skrytbyggen mm. Kanske borde högre politiker tvingas bo på de äldreboenden som har sämst rykte när de blir gamla. Lär nog inte hända…..Kanske har det snabba utbytet av äldre politiker mot yngre, främst i riksdagen, ett syfte – att underlätta för snabba försämringar för äldre och få pengar över till annan s.k. humanitär verksamhet och roliga projekt sm gynnar vissa byggbolag mm, om man får vara lite konspiratorisk…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.