Petter Nilsson(SD)

Knäckte S gängkriminaliteten 2017?

En klar majoritet av våra medborgare tror att gängkriminaliteten kommer öka enligt expressens sifo.

Det är väl bara att konstatera att DN-artikeln från 2017 där Morgan Johansson förklarar att Socialdemokraterna är på väg att knäcka den organiserade brottsligheten inte åldrats särskilt väl.

2 kommentarer

 1. Brorson

  Det låter väldigt kraftfullt, rentav hotfull, när ministrarna Johansson och Damberg säger att brottslingarna ska ”lagföras”. Men sedan händer ju nästan ingenting. Vi får veta att när toppskiktet inom de kriminella gängen är döda eller inlåsta, så tar påläggskalvarna över. Och när de också är döda eller inlåsta. Det verkar vara nästan uträknat att en viss andel av de kriminella ska dödas av andra kriminella, för annars skulle ju inte fängelserna räcka till.

  Det verkar också vara uträknat att ingen ska ”lagföras” förrän han har begått ett riktigt allvarligt brott, för annars skulle ju inte domstolarna räcka till. Vad förstå-sig-påarna inte säger är att det finns flera årskullar påläggskalvar under det aktuella toppskiktet. ända ner till barn som just fyllt åtta.

  Och vad händer, när de gripna släpps ut ur fängelser och häkten? Eller befrias från ungdomshemmen av beväpnade kumpaner? Och vad händer om det – mot förmodan – inte finns någon som kan ta över, eftersom alla är döda eller i fängelse? Tror ministrarna att Sverige har stängda gränser, att utvisningsdömda med återreseförbud, inte kommer tillbaka – om de ö.h.t. har lämnat landet?

  Uppspårning och utvisning av såväl personer, som fått avslag på sina asylansökningar med gått under jorden och brottslingar, som dömts till utvisningen efter avtjänat straff men också gått under jord, om en, är en lågprioriterad verksamhet hos polisen. Det skulle ta tolv år att utvisa nu kända ”illegala immigranter”, om polisen sätter fart: annars sextio år.

  Minns ni ’REVA-projektet? Det var ett EU-gemensamt projekt för att spåra upp och utvisa illegala inom unionen. I Sverige lades projektet ner efter en kort tid, p.g.a. protester mot att illegala hade stoppats på väg till sina svartjobb. Polisen anklagades för rasism.

  Sociala insatser för att stoppa rekryteringen av barn – det är ju under barna-åren som rekryteringen sker – hade kanske fungerat, om rättsväsendet hade klarat sin uppgift, om föräldra-auktoriteten i invandrarfamiljerna inte hade undergrävts av beskäftiga ”pedagoger” med sina idéer om fri uppfostran, etc, om unga brottslingar hade gripits och blivit inlåsta redan efter sina första brott och inte först når de gjort något verkligt allvarligt.

  Ungdomshemmen var från början tänkta som uppfostringsanstalter för barn och yngre tonåringar, som föräldrarna inte klarar av, inte som straffanstalter för mördare som fyllt arton.

 2. Pingback: Kriminella nätverk upprättar vägspärrar i Sverige. | Petter Nilsson(SD)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.