Petter Nilsson(SD)

Dubbla måttstockar

Har tidigare skrivit kring den dubbla måttstocken kring partitillhörighet vid brott.
Därefter har Jimmie Åkesson under allsköns intervjuer med media och vid debatter fått frågor kring vad enskilda medlemmar och partiaktiva skrivit i media.

Precis som jag skrivit i mitt ursprungliga inlägg så finns det en rad människor som begår brott – däribland partiaktiva som begått mord – det finns även politiker som kopplats till klaner vilka suttit i riksdagen för andra partier än SD.

Jimmie är emellertid den partiledaren som får intervjuer om vad partimedlemmarna sysslar med.

Naturligtvis är det bekymmersamt för ett parti som dels inte får möjlighet att presentera politik som partiet driver, men det blir också en förlust i att associeras kring negativt värdeladdade ord.

Nu är jag övertygad om att detta leder till en urholkning av medborgarnas förtroende för media. Många känner Sverigedemokrater idag, vi är relativt stora nu, och det medför att människor i gemen också har svårare att köpa medias dubbla måttstockar.

Har också läst att programledaren Nike Nylander fått hot efter att hon under tisdagens intervju med Jimmie. En intervju som hon ägnade främst åt att ställa frågor kring partimedlemmars vandel. Jämförelsevis fick andra partiledare frågor om deras politiska ställningstaganden.

Är förstås skit att man hotar människor, och där har Jimmie också rytit ifrån tydligt, även om strandhäll(S) i sin tweet utelämnat Jimmie Åkessons andra del av hans inlägg.

Det är förstås ytterst beklagligt att man som journalist tillämpar dubbla måttstockar. Och visst är det anmärkningsvärt att det görs inom ramen för vad medborgarna betalar genom skattesedeln.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.