Petter Nilsson(SD)

Positivt att se M och KD följa SD om Ibn Rushd i Skellefteå

Noterar att M och KD i Skellefteå följer SD:s inriktning avseende Ibn Rushd, där SD Skellefteås gruppledare Markku Abrahamsson lyft detta för en ansenlig tid sedan. De har i vart fall skrivit en debattartikel i Norran i ämnet, där de tydliggör att de också avser att strypa medel till trossamfundet.

Det är en positiv utveckling. Jag hoppas att KD och M även i Regionen väljer att agera förnuftigt avseende folkbildningsbidraget regionen idag betalar ut till föreningen – och väljer att stötta Sverigedemokraternas förslag att sluta betala ut skattemedel till islamism.

5 kommentarer

  1. Brorson

    Såvitt jag vet är Ibn Rushd inget trossamfund utan en politisk rörelse, som söker inspiration i en kontroversiell och starkt politiserad tolkning av islam, som få muslimer tror på. Är organisationen ö.h.t registrerad som ett trossamfund? De muslimska trossamfunden i Sverige har samma rätt som andra trossamfund att ta in medlemsavgifter via Skatteverket, varmed deras religiösa verksamhet finansieras. Behövs ytterligare hjälp från samhället, om Ibn Rushd verkligen är ett trossamfund, vilket jag alltså starkt betvivlar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.