Petter Nilsson(SD)

Barnmorskornas situation – förvaltningen och politiken

Regionens hälso- och sjukvårdsdirektör gör ett förvisso tappert försök att försvara tjänstemännens prioriteringar utifrån sjuklöverns budget.

Ytterst handlar mycket av politiken om hur mycket medel man kan avvara för verksamhet, och övriga partier har större besparingar inom sjukvården. Tyvärr gick den budgeten igenom. Därefter fattas beslut som tjänstemännen måste anpassa sin verksamhet inom. Inför budgethanteringen i år varnade till och med arbetstagarorganisationerna. Tyvärr gick emellertid även den majoritetsbudgeten igenom.

Detta medför också att tjänstemännen återigen har att förhålla sig till de ekonomiska ramar som majoriteten satt. Det sagt så finns det fortfarande möjlighet att prioritera om och möjliggöra reella satsningar på vård och omsorg, men det kräver också en politisk vilja. Det är tyvärr många som arbetar inom vården som har en synnerligen svår situation idag.

2 kommentarer

  1. Maria

    Det borde väl vara politiken, inte anställda tjänstemän, som avgör satsningar och besparingar i en demokratisk kontext?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.