Petter Nilsson(SD)

SR och Rasismen

Sveriges Radio tilldelades Nyckeltalsinstitutets pris ”Sveriges mest jämställda arbetsplats”, 2019.
Priset tilldelades utifrån hur många män och kvinnor som arbetade på SR vid den tiden.

Nu har emellertid anställda på Sveriges Radio rasat över att arbetsplatsen är långt från jämställd. Man menar att SR premierar vita vid anställningar.

Nu får vi förvisso hoppas att så inte är fallet, utan att SR rimligen väljer att anställa utifrån kompetens och lämplighet.

Det jag tänker mig spontant är sett till mängden människor, och givet att alla människor har samma möjligheter att skaffa sig kompetens, så bör det vara mer sannolikt att man hittar mer lämpliga personer med den vanligaste etniciteten.

Man skulle kunna hoppas att det är utifrån det perspektivet man resonerar, och inte utifrån kvoteringsperspektiv när man läser artikeln. Men lyssnar man på intervjun, så hör man att fokus tycks vara att för få i högre befattning är av en viss hudfärg. Som jag förstår det menar man alltså att hudfärgen styr ens uppfattningar.

Nu har förvisso public service försökt peta i detta och fått på fingrarna förut när man plumpt försökt diskriminera, vilket jag vill tro uppmärksammas och också leder till ett minskat förtroende för public service – som också finansieras genom skattesedeln.

2 kommentarer

 1. Basic Rules

  I Sverige har ett 30-tal medarbetare och tidigare medarbetare på Sveriges Radio skrivit ett upprop där de anklagar mediebolaget för rasism. Tjänsterna är inte kvoterade enligt hudfärg..
  Ett exempel på hur ”antirasisterna” pressar på för att göra SR/SvT faktiskt ännu mer inskränkt och de facto rasistiskt.
  Vi ser hur vänsteraktivister utklädda som journalister driver en hårdför propaganda för det som i grunden är kulturmarxism, identitetspolitik är här en hörnsten. Klass mot klass, grupp mot grupp är en klassisk kommunistisk strategi för att nå sina mål.
  Syftet från undertecknarna är att pressa stats TV/SR i en ännu mer extrem vänsterposition.
  Men det är just detta krav på raskvotering som är både odemokratiskt och rasistiskt !

 2. Pingback: SR och rasismen del II | Petter Nilsson(SD)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.