Petter Nilsson(SD)

Jämställdhetsintegrering leder till mindre medel till vård

Precis som jag tidigare lyft avseende gender budgeting i Region Västerbotten, så medför även jämställdhetsintegrering av beslut mer kostnader för administration.
Detta ställer sig sjuklövern bakom samtidigt som tjänstemän beslutar att regionen ska ingå i SKR:s modellregionsprojekt.

Det är alltså inget principiellt beslut som fattats i fullmäktige.

Samtidigt stödjer övriga partier ökade kostnader inom administration.

Om man roar sig med att underhålla tanken om att vi lever i ett patriarkat, bör man ändå ställa sig frågan huruvida mer kostnader för administration leder till bättre jämställdhet?

Vårdprioriteringarna är tydliga. Oavsett vad man har för kön, etnicitet, funktionalitet man har – ska man få vård efter behov. Lag och föreskrifter från Socialstyrelsen preciserar vårdprioriteringarna.

Jämställdhetsintegreringen blir med detta endast ett mål för sitt egna måls skull, som kommer medföra att mer resurser läggs på administration, och mindre på vård och vårdpersonal där många kvinnor idag arbetar.

Vårdpersonal gick redan innan corona på knäna. Ur jämställdhetsperspektiv vore det mer rimligt att lägga medel på vård och vårdpersonal hellre än administration för syns skull.

2 kommentarer

  1. Maria

    Ja vart är Västerbotten på väg? Myndigheter vill bara svälla i uppdrag och ekonomi och det är vi skattebetalare och väljare som drabbas! Åtminstone under pandemin, måste vården få nödvändiga resurser!

  2. Pingback: Behöver sjuklövern i regionen all snällhetsadministration? | Petter Nilsson(SD)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.