Petter Nilsson(SD)

Plastpåseskatten floppade!

Det är inte utan att man blir fascinerad över att regeringen har några som helst väljare.
Idiotin som är platspåseskatten räknades plocka in 2,1 miljarder kronor. Den har i realiteten bara inneburit besvär, och lett till cirka 100 miljoner kronor i intäkter.

Nu har vi en rad andra märkliga skatter man tänkt införa, såsom januariavtalets skatt på kläder och skor.

Det är bara att konstatera att det lilla fyra procentliga partiet MP har fått påverka Sverige i alltför stor utsträckning under allt för lång tid.

4 kommentarer

  1. tjalle

    Blir nån förvånad ,inte! Så nu får de väl hitta på nåt nytt. Plastpåseskatten var ju en tandlös skatt som var tänkt att användas i statsfinanserna inte gynna miljön eftersom vi inte dumpar skiten i sjön som vissa u-länder. Plasten är ett stort bekymmer i haven och måste tas tag i . Jag ser denna skatt som ett frivilligbidrag för miljön. MEN då skulle dessa pengar i så fall läggas på åtgärder i andra länder som dumpar skiten i havet inte i våra statsfinanser . För oss konsumenter är det inget stort problem att undvara plastpåsar , jag har en tygpåse eller så tar jag ryggsäcken .Faktiskt mycke lättare att bära hem varorna i denna istället. Men blir djävligt irriterad på detta pytteparti MP som ställer till en djävla soppa . Vi ska värna miljön givetvis men inte dumhet i regeringen. Kommer sen Rebecka Le Moine in som språkrör ,en politiker som rör sig med djurättsterrorister då åker de ut med huvudet före från maktens korridorer

  2. Olle BK

    Det är ju jättebra att folk använder andra alternativ till plastpåsar, det var ju en av anledningarna till att skatten infördes från första början så akulle nog i stället hävda att skatten är en succé!

    • Bergis

      Folk använder mera miljöförstörande papperskassar istället. Papperkassen är en miljöbov jämfört med plastkassen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.