Petter Nilsson(SD)

1/5 av polisutbildningsplatserna står tomma inför höstterminen!

Mer än femtedel av utbildningsplatserna till polisutbildningen stor tomma inför höstterminen. Av polisutbildningens 1.020 lediga platser till hösten tillsattes 794. Av dem fick 21 i våras anstånd och påbörjade i stället sin polisutbildning nu i höst.

Man har lyckats göra yrket oattraktivt avseende bland annat löner. Men även lyckats oskäligen stigmatisera poliskåren genom t ex BLM och genom verklighetsstridiga påståenden.

Att ordentliga satsningar på poliskåren behövs är ingen hemlighet. Samtidigt är det ytterst oroväckande att övriga partier inte arbetar för att stärka polisyrkets attraktivitet!
Sverigedemokraterna vill höja polislönerna med i genomsnitt 6000 kr per månad.

4 kommentarer

  1. Brorson

    Två utländska medborgare (om jag minns rätt kommer männen från Ukraina) har enligt åklagarens gärningsbeskrivning mördat en äldre man i Markaryd, som ligger på gränsen mellan Skåne och Småland, stulit hans bil och kört till Malå, som ligger på gränsen mellan norra Västerbotten och Lappland samt försökt ta ut pengar med den mördade mannens bankkort. Om jag minns rätt dömdes de till långa fängelsestraff i tingsrätten.

    Hovrätten har nu upphävt domarna för mord och bilstöld, en dömer en av mördarna för försök till bedrägeri. Detta torde också innebära att de inte döms till utvisning och inte har fått något återreseförbud, om de lämnar landet. Jag har väldigt svårt att tänka mig att en svensk medborgare, som hade begått samma brott i Ukraina, hade fått ett så lindrigt straff . Hovrättens budskap till utländska brottslingar är tydligt, att det är fritt fram att komma till Sverige, slå ihjäl svenskar och stjäla deras egendom, samt att rättsväsendet i Sverige är mer angelägna om att skydda bankernas pengar än enskilda svenskars liv.

    Vistades de båda männen ö.h.t. lagligt i Sverige? För att få turistvisum till Sverige ska man enligt lag ha med sig tillräckligt med pengar till vistelsen i Sverige. De båda männen hade skyllt på varandra, men varför dömdes de inte för att ha begått mordet och bilstölden i samförstånd? Det borde inte heller varit möjligt för domstolen att skylla på att bevisen inte räckte till, då det finns flera brottsrubriceringar att välja mellan, såsom dråp och vållande till annans död, med mera.

    Detta är en parallell till den beryktade Fittja-domen, där fem utlandsfödda personer (varav en nekats svensk medborgarskap p.g.a. begångna brott), friades frångrov våldtäkt. De blev inte ens dömda för misshandel, som de också gjort sig skyldiga till, och våldtäkt av ”normalgraden”.

    Det behövs en upprensning i det svenska domstolsträsket. Det räcker inte att M och SD bjuder över varandra med förslag till straffskärpningar för dem som döms, när ingen döms p.g.a. juridiska spetsfundigheter. Vill någon bli polis under dessa omständigheter?

  2. Maria

    Viktigt att renodla polisiära arbetsuppgifter! Tror knappast att yrkesvalet lockar om uppdragen främst går ut på att kolla upp skjutbanor och ta hand om berusade! Nej poliser bör få möjlighet att göra ordentlig skillnad för medborgarna!

  3. Brorson

    Och hur effektivt är den svenska polisen, om man ser till hela rättskedjan, om vi antar att det åtgår totalt åtta arbetstimmar för att gripa en viss brottsling? Detta är naturligtvis inget av mig påhittat medeltal för alla brottslingar, men det kanske stämmer på en enda av dem. Antal vidare att han hade dömts till fängelse i ett år enligt straffskalan, men att han snart är ute igen p.g.a. alla straffrabatter och grips för nya brott fyra gånger under året, han borde ha suttit i fängelse.

    Hur effektivt är svenskt polisarbete, när samma person grips fyra gånger i stället för en enda gång per år? Med detta daltande med brottslingar, som utmärker svenskt rättsväsen, kan vi aldrig få tillräckligt många poliser.

    Jag har själv försökt räkna ut hur många NYA fängelseplatser, som behövs för att polisen ska göra skillnad, och kommit fram till nästan 10.000. Idag sitter närmare 5.000 personer i fängelse. Det behövs alltså tre gånger så många fängelseplatser, eller 25 nya storfängelser. Var ska de nya fängelserna byggas? Ska glesbygdskommunerna i Norrlands inland få de nya permanenta statliga jobben, eller storstäderna? Frågan går till SD och andra partier i Västerbottens län.

  4. Björn

    Vi har den Poliskår som våra folkvalda politiker anser är rätt och riktig. Så länge vi inte får till ett maktskifte får vi leva med en Poliskår som tvingas prioriterar lättutredda,statistikhöjade brott tyvärr.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.