Petter Nilsson(SD)

När badkaret rinner över, vrider man av kranen!

Övriga partier har i någon mån börjat problematisera befolkningsmåls-narrativet som man länge burit i Västerbottens centralorter.

Till och med Socialdemokraterna i Umeå problematiserar framväxten av utsatta områden i Umeå. Det har tagit väldigt lång tid, men är ändå välkommet. Bekymret är emellertid att man använder sig av vidlyftiga mål istället för att komma med konkreta åtgärder.

Precis som jag anförde under budgetdebatten i Umeå kommunfullmäktige  i höst så måste vi utmana bosättningslagen, och dessutom begränsa det vidlyftiga befolkningsmålen.

Mängden öppet arbetslösa stiger. Fler invånare utan ordentliga förutsättningar att få jobb kommer inte underlätta för framväxten av utsatta områden, och redan idag har vi sett bilbränder och en stigande otrygghet, där medborgare inte känner sig trygga att röra sig i offentliga miljöer under dygnets alla timmar i hela Västerbotten.

Mindre kommuner tjänar knappast långsiktigt på att ta in mer människor – vilket leder till ökade cementerade förvaltningskostnader – som det dessutom tar särskilt lång tid för att etablera sig. Många av dessa flyttar vidare till centralorterna efter de initialt tagits emot i våra mindre kommuner.

Vi måste ha våra befintliga invånare nära hjärtat istället. Övriga partiers politikers storhetsvansinne är inte rätt väg framåt för vår region.

5 kommentarer

  1. xy

    Till detta kan läggas att Umeå liksom så många andra kommuner riskerar framtida ”konkurs, då kommunernas lånenorm till bostäder mm utgår ifrån att den ”nya” befolkningen har jobb och inkomster i normal omfattning, och inte lever på kommunala bidrag, och kommunerna på så sätt får ett skatteplus som kan finansiera lånen.

    • Brorson

      Umeå är inte ensamt om orealistiska bygdefolkningsmål. Alla större kommuner, som inte redan nått det målet har som mål 200.000 invånare. De, som redan nått det målet har en ännu större befolkningsökning som mål. Man planerar ny bebyggelse på jordbruksmark, vilket givetvis kommer att minska landets förmåga att försörja en växande befolkning med mat. Det finns huvudsakligen tre sätt att nå målen:

      1. Tvinga fram en ökad inflyttning från från landets glesbygdskommuner, speciellt i övre Norrland. Men det kommer inte att räcka ens om södra Lappland töms helt på sin befolkning.
      2. Förbud mot preventivmedel och aborter. Men det får man inte ens tala om.
      3. Ökad invandring, minst 100.000 per år.

      Vet du vad det handlar om? Jo 1600-talets ekonomiska system, som kallas merkantilism, alltså före industrialismen, då ökad ekonomisk tillväxt endast kunde nås med en ökad befolkning. Ökad nationalprodukt samtidigt som den genomsnittliga medborgaren blev allt fattigare.

      Och dessutom: Ju fler soldater som dog i de många och långa krigen. desto fler blivande soldater måste födas. Den ekonomiska politik, som förespråkas av bl.a. Umeå kommun är en merkantilistisk krigsekonomi. Och vilka är då fienderna i kommun-kriget? Jo, andra svenska kommuner

  2. NN

    Befolkningsmål kan vara uppbyggligt, men hur blir den sociala situationen i kommunen? Och hur ordnas vettiga bostader? Nej politiken bör ompröva nuvarande befolkningsmål på 200 000 invånare 2050!

  3. Brorson

    På din blogg Petter, låg i morse 9 /11 ett mycket bra inlägg om hur svenska pensionärer tvingas avstå intjänad pension till ”nyanlända”, som bara har arbetat en kort tid eller ingen tid alls i Sverige innan uppnådd pensionsålder. Inlägget kan inte avfärdas som ”SD-propaganda” eftersom det byggde på en artikel i Aftonbladet, som i sin tur använt vår näst största pensionärsorganisation som källa.

    Men likväl försvann inlägget under förmiddagen. Har VK börjat censurera inläggen? Lika märkligt är att nästan samtidigt försvann ett inlägg + min kommentar + bloggarens svar på min kommentar från en annan VK-blogg. Om det ö.h.t var något fel i Aftonbladet-artikeln, vilket jag i så fall inte upptäckte, hade det varit bättre att korrigera felaktigheten och låtit inlägget vara kvar. Möjligen avsåg uppgiften vad en nyanländ migrant maximalt kan få från den svenska Pensionsmyndigheten, inte vad sådana personer får i genomsnitt.

    Men vi får inte glömma äldreförsörjningsstödet till personer som inte får full garantipension p.g.a. ingen eller kort intjänandetid sfp i Sverige. Med bostadstillägget inkluderat kan det mycket väl bli så mycket som uppgavs i inlägget – och i Aftonbladet, d.v.s något mer än vad jag får ut totalt från Pensionsmyndigeten och privat pensionssparande.

    Till saken hör att i länder utan offentligt pensionssystem sparar alla, utom de allra fattigaste , ansenliga belopp till sin försörjning under äldre dagar. Detta förklarar varför både verkliga flyktingar och migranter utan asylskäl kan betala hundratusentals kronor till flyktingsmugglare. Med det frikostiga svenska äldreförsörjningsstödet blir dessa migranter fullt kompenserade av svenska staten (i praktiken svenska pensionssparare) för sina utlägg till smugglarna.

    Det är inte acceptabelt att personer, som inte har arbetat en enda dag i Sverige, och ej heller har uppfostrat barn i det egna hemmet i Sverige kan få både bostadstillägg och äldreförsörjningsstöd. Systemet innebär att svenska pensionssparare indirekt finansierar flyktingsmugglarnas helt kriminella verksamhet.

    Mig veterligt finns inte ens något formellt krav att invandrare ska ta med sig pensionskapital, som de sparat ihop i sina hemländer. Inte undra på att så många, ävem personer som helt saknar asylskäl, vill till Sverige. Och sedan undrar jag förstås vad som hände med Petters inlägg. Har politiskt korrekta VK börjat censurera även Aftonbladet?

    • Petter Nilsson (inläggsförfattare)

      Brukar som regel inte kommentera inlägg, men vill tydliggöra att det inte rör sig om någon censur från VK:s sida.

      Det finns definitivt skäl att återkomma till ämnet det inlägget berörde.

      Försöker emellertid hålla mig till maximalt ett inlägg per dag, och gör därefter en bedömning kring vad som är mest relevant ta upp en given dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.