Petter Nilsson(SD)

Arbeta hela livet? Få lägre pension än nyanlända migranter!

”För en stor del av dagens 65 åringar så kommer 40-års arbete inte att löna sig.
inte ens med det nya pensionstillägget så kommer de få mer pension än t ex invandrare som inte jobbat en enda dag i Sverige.”

Såpass mycket pengar går till dem som aldrig arbetat i Sverige att de som arbetat 40 år i Sverige får lägre pension.
Det är förstås fruktansvärt.

Samtidigt förutsätter jag att sjuklövern-politiker och etablissemanget tycker det är fullt rimligt. De förstår inte att vanligt folk faktiskt drabbas på grund av deras agenda. När 40 års förvärvsarbete för en som 65-åring inte ger mer pengar i fickan än för dem som migranter kommer nyanlänt till Sverige så har vi ett allvarligt bekymmer.

Man måste komma ihåg att pensionsmedel, alltså medel som våra pensionärer bidragit till och finansierat, för att trygga deras framtid – genom allmän pensionsavgift, arbetsgivaravgift(egenavgift för företagare), statlig pensionsavgift – är något som beskattas en andra vända också.

Etiketter: , , , ,

8 kommentarer

  1. Jan Sjöström

    Hej.

    Intressant, nej.

    Vi (folket) har i val efter val, beslutat i enlighet med detta. Det
    är folkets vilja som vinnande / styrande partier företräder!

    Vi kan rimligtvis inte ändra oss, nu när vi väl ”en gång för
    alla” beslutat att det är så här den Svenska modellen och i
    saken, även hur vår demokrati fungerar.

    Återigen. Medborgarkollektivet har i alla delar naturligtvis
    klart för sig, att valt agerande kommer med egen uppoffring.

    Självklart vet redan Agda, Nisse och Pelle att kakan måste
    delas i flera bitar, när fler ska bebo hotellet Sverige. Detta
    är ett faktum som naturligtvis gäller i alla delar, således även
    pensioner.

    Att sura nu, kan knappast vara relevant för någon. Vi nu
    röstande Svenskar måste ”alla” förstå att ta ansvar för vårt
    beslut, ”även den dagen” när insikt i fakturornas verkliga
    storlek slår till. Det är b l a av dessa skäl som rösträtt endast
    utges till myndig / vuxen person.

    M a o kan vi knappast skylla migranterna för situationen, vi
    folket har mer eller mindre valt att uppdra till våra folkvalda
    att ”till varje pris” vinna auktionen om den s k kompetensen.

    Vi vill detta, vi är stolta över vårt folks godhet, trotts att vi är
    ytterst medvetna om att ”allt till alla innebär inget till någon”.

    / Jan

  2. Lennart Sjöberg

    Det hela är bara så. Jag har själv en pension under all kritik men dom är så förberedda på att svara att man förblir tyst. Allt jag kan säga är att detta görs utan diskussion för den är avslutad långt i förväg. Det enda man kan göra är att fortsätta jobba där man är och bo där man kan övernatta.
    En viss tillfredsställelse kan man få när man ser hur dom sjuknar in och sväller upp och grävs ner men detta får ske utan min hjälp. Några få, förmodligen dom extremt oskyldiga, gör det som alla gamla sossar och samförståndspolitiker borde göra, nämligen begå något mot sig själva. Jag kan inte utkräva rättvisa och gör det inte heller.
    Kanske kan man få någon tröst i Bibeln… (jag är lite jakobin i så fall men handlar INTE)

  3. Ulf Parde

    Ja, Petter Nilsson tar här upp väsentliga saker. Eftersom Petter sitter i Landstinget (Regionen) – för SD – vill jag här passa på att ta upp MPs senaste vansinnighet; Nämligen att Sverige ska låta polska kvinnor komma och få abort i Sverige på svenska skattebetalares bekostnad. Jag har inga synpunkter på polsk abortlagstiftning – frånsett att jag konstaterar, att den senaste skärpningen nu inte kommer att genomföras. Jag är ö h t inte ute efter att förbjuda abort (även om t. ex. samvetsfrihet borde få finnas även i Sverige). Men jag har definitivt synpunkter på att ett parti på fullaste allvar föreslår, att svenska skattebetalare ska finansiera abort för andra länders medborgare. MP är ett mkt mer extremistiskt part än t. ex. SD, med ideliga vettlösa förslag på att sprätta ut svenska medborgares pengar på övriga världen. Borde tamejfan vara förbjudet att ens föreslå.

    • Brorson

      Jag konstaterar att Peter Eriksson, som ville bygga en ny förort för 10.000 invånare mellan Uppsala och Arlanda, i Uppsala kommuns största bevarade naturområde, nu är biståndsminister och direkt ansvarig för den svenska finansieringen av terroristorganisationer i Mellanöstern. Varför inte i stället finansiera sjukvård med de svenska biståndspengarna? Med den förda Mp-politiken kommer ännu fler att fly från sina hemländer och bosätta sig nära Arlanda, så att de bekvämt kan åka hem och hälsa på släkten i de länder de flytt ifrån. För det är ju inte bara vanliga svenskars semesterresor som låg bakom ökningen av flygresorna före coronan.

      Migrationsverket har beslutat att lägga ner alla asylboenden utom de i Boden, Uppsala, Stockholm, Göteborg och Malmö. Minst 4 / 5-delar av de statliga anslagen till asylverksamheten kommer alltså hamna i storstadsregionerna, varav en stor del går rakt in i kommunerna som bl.a. kommunalskatt och till det lokala näringslivet i dessa kommuner.

      Inte i de kommuner som behöver ökade i inkomster till offentlig och privat service och faktiskt är bäst på integration. Man kan ha olika åsikter om invandringen, men regeringen gör inte ens det bästa möjliga av den besvärliga situation, som den själv har ställt till med genom sin ”generösa” flyktingpolitik.

  4. Bergis

    Så är det. Vi i Sverige hade kunnat hålla migrationen på samma nivå som övriga nordiska länder. Då hade det funnits pengar över till en hygglig pension åt alla som slitit ett helt arbetsliv.

  5. majorn

    när det diskuteras i riksdagen att öka flyktingmottagandet hör man mp o v gärna framhålla att vi är ett av världens rikaste länder, då till en fråga jag aldrig fått svar på. hur kan det finnas fattigpensionärer i ett av världens rikaste länder?

    • Tänker

      Och det är intressant att se det uppenbara samförståndet mellan öppna era hjärtan (=plånböcker) Reinfeldt och världsmedborgaren Bildt och Kristersson vid varje partikongress, liksom hur M:s partigrupp röstar vid många viktiga omröstningar i EU-parlamentet rörande migration och närliggande ämnen……Det får en att fundera över hu seriösa M är när det gäller migration…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.