Petter Nilsson(SD)

”Kents plan”

Det gäller vara väldigt tydlig kring Kents plan.
Läste tidigare att Petter Bergner i VK beskrev att han var förbannad, som medborgare.

Jag håller med. Vi Sverigedemokrater har problematiserat ”Kents plan” i vår budget, samt även i exempelvis debattartiklar och blogginlägg.

Samtliga politiska partier vill satsa på verksamheter. Övriga partier utom SD har bekymret att de också bundit sig att prioritera administration, kultur, förtroendemannaorganisation och regional utveckling, likväl som vård.

Sverigedemokraterna ger mer medel till vård- och vårdpersonal eftersom vi prioriterar vård och vårdpersonal högre än de tidigare nämnda områdena.

Som politiker är det naturligtvis tacksamt att verka snäll och att satsa på allt. Man kan genom att förhålla sig så täcka in att man prioriterar det alla väljare är intresserad utav. Men egentligen prioriterar man förstås ingenting när man prioriterar allt.

När regionen behöver spara, blir det förstås väldigt svårt. För antingen måste man dra ned på allt, eller så måste man hitta något enskilt att dra ned på. Man måste prioritera.

En ”lifehack” för en sjuklöverpolitiker är ju att istället hänvisa till tjänstemännen, vilket man i det här fallet gjort genom att stötta Kents plan – även i budget för 2020. Det blir då inte synligt att de politiska partierna väljer besparingarna (inom främst vård).
Partierna får fortsätta verka snälla, och de kan fortsätta ”prioritera allt, allt åt alla”(i effekt alltså att prioritera ingenting).

Revisionen kom med sin rapport också att ifrågasätta hemtagningseffekten i sin rapport.
Hemtagningseffekten, alltså i vilken mån planen faktiskt klarar av att hålla de omfattande effektiviseringar den föreslås medföra.

Partierna i sjuklövern saknar en långsiktig plan.

Sverigedemokraterna är enda partiet som budgeterat för en begränsad hemtagningseffekt.

Vi är samtidigt tydliga med att ansvaret främst vilar på politikerna, samt att politiken inte handlar om att verka snäll – eller att slänga epitet på motståndare. Politik kokar ned till hur man väljer att prioritera.

Sverigedemokraterna prioriterar vård- och vårdpersonal.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.