Petter Nilsson(SD)

Ska techjättarna styra demokratin?

Har noterat att Sverigedemokraterna fått begränsat utrymme i media lokalt, bland annat avseende våra alternativa förslag till investeringsbudget i regionen. Det är förstås en aning frustrerande, men samtidigt är det kanske inte alltför anmärkningsvärt att VK främst lyfter allianspartierna. VK är en liberal tidning. Tillika folkbladet har ju en politisk inriktning. SVT – ptja, SVT är just SVT.

Jäkla frustrerande är det när de två blocken i allt väsentligt är samma parti i regionen, och knappast tjänar företeelsen till att få till stånd en förändring i regionens prioriteringar – där övriga partier fortfarande prioriterar kultur, regional utveckling, en ökad administration och förtroendemannaorganisation över vården.

Sociala medier har vart ett sätt för oss att nå ut med vår politik. Det är därför väldigt läskigt att se tech-jättarna censurera bort inlägg efter politisk preferens.

Tycka vad man vill om enskilda politiker eller tankekedjor, men det blir väldigt bekymmersamt när de tystas. Exempelvis nu när swebb-tv raderades från youtube. Men även vår riksdagspolitiker Jonas Andersson som stängdes av från facebook av synnerligen oklara skäl.

Etiketter: , , , , , ,

15 kommentarer

 1. Tänkare

  Kanske ännu mera läskigt att se, att facebook och google m.fl. erbjuds i stort sett skattefri el till serverhallar, trots att den elen också behovs till fler elbilar mm, och trots att det handlar om mindre än 100 permanenta jobb. Och att Google och Facebook betalar väldigt lite skatt, trots att de utgör en stor del av svensk annonsmarknaden. I stället får skattebetalarna punga ut med presstöd till tidningar som går allt sämre pga bl.a. minskade annonsintäkter. Sen har ju regeringen delar av pressen och nätjättarna träffats bakom låsta dörrar, och det ligger nära till hands att vara konspiratorisk och tro på ett tyst samförstånd, där nätjättarna i gengäld motarbetar åsikter so motarbetar etablissemanget….

 2. Sylvia

  Samma sak nationellt! Man har av, oklar anledning, utnämnt Kristersson till ledande opposionspoltiker, trots att SD vid flera mätningar varit betydligt större än moderaterna. De stora jättarna styr demokratin och informationen till väljarna!

  • Kim

   1. Är det inte så att av de seriösa mätningarna så är m större betydligt fler tillfällen?
   2. Ska inte en oppositionsledare samla mer än det egna partiet? Vilka partier kan tänka sig att stå bakom SD?

   Hyfsat enögt … e

 3. Lena

  Dina egna kollegor i lokalpolitiken hävdar bestämt att det är vänsteretablissemanget som ligger bakom stängningen av Swebb-TV. ”Det är krig” hävdar en av dem bestämt. Kanske inte helt lämpligt? Ni vill väl inte göra er till åtlöje i kommunen.

  Alla minns väl mannen som hävdade att det var muslimer som låg bakom skogsbränderna för något år sedan?

  • arbetare

   Att vänsteretablissemanget tystar obehagliga sanningssägare kan väl inte ens den mest indoktrinerade ha missat , eller hur Lena ?

   SWEBB-Tv är bara det senaste i raden av exempel på hur censur och hot tystar debatten …..

   • Kim

    Nog är väl den högra flanken är minst lika bra på tystandet? Det kan väl inte ens de mest indoktrinerade ha missat?
    Och påfallande dessutom ointresserade av kritiska granskningar. Det är ju lättare att säga att muslimer startar skogsbränder och sedan gnälla på ”tystande” och ”censur” när normalbegåvade inte vill bidra till spridningen.

 4. Lena

  Det är inte en mänsklig eller annan rättighet att få publicera sina alster på tjänster som privata företag tillhandahåller. Youtube tillhandahåller en tjänst för att publicera videor plus vidhängande tjänster för att kommentera, dela och annat. Twitter tillhandahåller en tjänst som de kallar en microblog.
  Båda tjänsterna är avgiftsfria för användarna och det är annonsörerna som finansierar affärsverksamheten.
  Varken Youtube eller twitter ingår i någon samhällelig infrastruktur, lika lite som VKontakte, Gab, MeWe, Parler, Discord, Telegram, Signal eller andra tjänster/forum för kommunikation på olika sätt via internet gör det.
  Det är dags för SD att växa upp, vakna och bli som folk. Bilda er och lär er hur samhället fungerar, sluta gnälla om att ni är offer för omständigheter och andras ovilja. Dra upp sockorna.

 5. Sara

  Vilken slump. Regeringen drev igenom en sänkning av elskatten för Google och Facebook till 0,5 öre/kWh. Google har fått miljardbelopp i subvention från regeringen. Varför då?
  2018 hade Morgan Johansson mfl ett möte med Google och Facebook. Vad handlade det om?
  Varken Morgan Johansson, andra ledande politiker eller MSM har uttalat kritik mot Googles agerande att stänga ner SwebbTV, tvärtom verkar de tycka att det är helt ok.
  SwebbTV har utgivningsbevis, ansvarig utgivare och omfattas därför av yttrandefrihetsgrundlagen.
  Föreställ er tongångarna om Google stängt ner Expo.
  Då hade det knappast varit ”upp till Youtube att bestämma vad de låter ligga uppe på sin plattform”
  Kanske dags för alla sanningssägare och SD-kritiker att ta en titt på sina uppdragna strumpor och se hur smutsiga de är. Dags att växa upp, kliv ner från sina höga hästar och sluta naivt blunda för den korruption och svågerpolitik som faktiskt pågår i verkligheten. Härskarteknik är föga klädsamt.
  När yttrandefriheten hotas borde alla vara rädda, oavsett åsikt, för då är vi inne på en farlig väg.

 6. Pingback: Oroande att ledaren för den fria världen blockas av big-tech | Petter Nilsson(SD)

 7. Pingback: Folkbladets virriga ledare. | Petter Nilsson(SD)

 8. Pingback: Banker ska inte godtyckligt kunna säga upp avtal med kunder p g a politisk grund | Petter Nilsson(SD)

 9. Kim

  ”Föreställ er tongångarna om Google stängt ner Expo.
  Då hade det knappast varit ”upp till Youtube att bestämma vad de låter ligga uppe på sin plattform”

  Jag gissar att du hävdat det?

  Farlig väg – det är då man kallar spekulationer för sanningar och kastar sig med begrepp som ”gammelmedia” och ”swebb-tv” i syfte att minska oberoende rapportering. Det är lika farligt som då man försöker ”brunsmeta” alla åsikter som inte är ”vänster” eller då man inte kan ha en öppen debatt kring tex invandring eller brottslighet.
  Kort sagt – att osakligt försöka förminska meningsmotståndarna isf att prata sakfrågor – det är en farlig väg.

 10. Pingback: Valcensur från IT-jättar? | Petter Nilsson(SD)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.