Petter Nilsson(SD)

Nu måste väl ändå Dan Eliasson ha gjort sitt?

Har tidigare skrivit inlägg i ämnet

Nu har även Socialdemokraterna börjat kritisera berörd. Är väl knappast omöjligt han har någon hållhake på S-ledningen, men nu när folket har så lågt förtroende för generaldirektören för MSB under pågående pandemi så måste rimligtvis S-ledningen agera ändå.

Nyheteridag uppger att han vart på bögklubb och festat, väl på på plats på kanarieöarna.

Hela grejen är ju fullständigt absurd.
Nu måste han väl ändå ha gjort sitt?

8 kommentarer

 1. Håkan

  Visst är det dags att Spy-Eliasson sparkas.Grejen är ju bara att i det S-märkta Sverige måste ju statsministern hitta en reträttplats åt vederbörande,helst med samma skattefinanserade lön.Förmodliggen kommer han att uppgraderas till ambassadör eller varför inte landshövding?Fallenhet och skicklighet är inte så noga,i det här landet är partibok det viktigaste.Eller då öppnas en enorm fallskärm för denne man som nu valsat runt som generaldirektör både här och där.

 2. Maria

  Eliasson kommer att falla mjukt…Har gjort regeringens arbete som man inte vill stå för i sina olika uppdrag!

 3. majorn

  håller med håkan när birgitta dahl satt i den dåvarande sosseregeringen blev hon utsedd till komunikationsminister som ansvarade för bla. trafik. själv hade hon inte ens körkort så man behöver inte kunna något bara partiboken har rätt färg.

 4. Brorson

  Tills nu kunde jag aldrig tro att jag någonsin skulle försvara Eliasson. Jag tycker nämligen att Eliasson har agerat klandervärt och bör be svenska folket om ursäkt. Men inte så klandervärt att han bör avgå. Det måste finnas proportioner även i kritiken. Journalister har här givit utlopp för sina sämsta instinkter. Elefantjakt, men vågar inte ge sig på de största elefanterna i pandemi-dramat. Vad är det som media tiger om?

  Kanske sitt eget underdåniga agerande som doa-kör åt Folkhälsomyndigheten i våras, när de avgörande misstagen, som kostat tusentals livet, begicks, när FHM som värst bedrev sitt illegitima experiment med flockimmunitet. på tvärts mot alla andra demokratiska länder och i strid med vetenskap och beprövad erfarenhet.

  Vad gjorde Eliasson då? Jo , som chef för MSB köpte han in en smittspsårningsapp, som hade utvecklats gemensamt inom EU och kostade 600.000 kr och hade räddat livet på minst ett par tusen av de avlidna, om inte FHM hade stoppat användningen. Den slutsatsen kan man dra av att liknande appar har använts i både Norge och Finland och har tillsammans med andra åtgärder, som inte heller kommit till användning i Sverige, starkt bidragit till de ländernas – i jämförelse med Sverige – sensationellt låga dödstal.

  Men redan då var Eliasson medias speciella hackkyckling, som TIDIGARE fått utstå delvis befogad kritik som chef för Försäkringskassan och Polisen. Media beskyllde Eliasson för slöseri med skattebetalarnas pengar med det enda argumentet att FHM inte ville ha appen utan att fråga varför elefanterna på FHM var motståndare till effektiv smittspårning.

  Media har alltså givit sig på fel myndighetschef för att rikta svenska folkets vrede över de höga dödstalen mot. Om regeringen söker en reträttpost för Eliasson kan de ju göra honom till chef för FHM, för en sämre chef än den nuvarande (Johan Carlsson) kan FHM inte få. Eliasson gjorde rätt, när Carlsson, Tegnell och Giesecke gjorde fel.

 5. Basic rules

  Han har just begärt ”förflyttning” – han kan bli klubbchef för nån bögklubb, då det intresset synes vara större än MSB .
  Han är en skapelse av socialdemokraterna ska vi inte glömma !

 6. Brorson

  Inte tror jag att den hårdhudade Eliasson har avgått p.g.a. drevet mot honom. Att han skulle bli landshövding anser han nog vara under sin värdighet. Att ge honom ännu ett gd-jobb vore alltför känsligt för regeringen, åtminstone i närtid, men kanske. Vad har han i kikaren? Han är en effektiv byråkrat, som nu är ledig för nya uppdrag.

  Jag gissar att han har inväntat en förevändning att lämna MSB, sedan Tagenell ratat hans app, som kunde ha räddat tusentals liv Jag tror att han har varit missnöjd med MSB:s undanskymda roll i pandemi-krisen och med socialminister Lena Hallenberg, som hållit Tegnell om ryggen, i stället för att anlita MSB för testning, när regionernas resurser inte har räckt till. Det är ju MSB:s uppgift att förstärka andra myndigheter, inklusive regioner och kommuner med resurser, när deras resurser inte räcker till.

  Regeringens underlåtenhet att anlita MSB för att inte stöta sig med Carlsson. och Tegnell är den verkliga skandalen. Eliasson har genom sin Kanarie-resa både visat vilken obetydlig roll MSB har haft och satt fokus på hur lite FHM;s rekommendationer har åtlytts. För det framgår ju mer och mer att Eliasson har varit långt ifrån ensam.

 7. Brorson

  ”Borgerliga kritiker menar att Eliasson är en socialdemokratisk maktspelare men ingenting kan vara mer felaktigt. Det finns idag få, eller inga, vid sidan om Dan Eliasson som har en såpass bred förankring, och omfattande nätverk, i svensk statsförvaltning som han. Ett nätverk och en förankring som spänner över parti- och blockgränser samt är förankrat även utanför den politiska sfären. Bland annat inom rättsområdet i särskilda nätverksorganisationer.”

  Detta skriver Johan Westerholm, utgivare av Ledarsidorna.se. Detta bekräfater vad jag själv har skrivit om Eliasson på denna blogg. Men visst är han OCKSÅ en socialdemokratisk maktspelare. Han är i vart fal ingen klantskalle som oavsiktligt har gjort bort sig en gång till.

  Och med förflyttningen från MSB återvänder han nu till den centrala position i maktens centrum, som han kommer från, innan han blev chef för diverse myndigheter. Regeringskansliet, där han troligen kommer att bli Mikel Dambergs högra hand i kampen om posten som partiledare för S och statsminister. Det är vad jag tror.

  Eliasson är en resurs av ett stort format, som få kan föreställa sig, för den han valt att tjäna. Det var under alliansregeringen, som denne socialdemokrat började sin turné på hög nivå inom de statliga myndigheterna – där han har skyddat de ansvariga ministrarna genom att dra på sig kritiken för genomförandet av impopulära politiska beslut, såsom försämringen av sjukförsäkringen.

  Eliasson vet vad han gör, och lyckas för det mesta (med undantag för lanseringen av smittspårningsappen) med det han gör, även om det inte ser så ut i allmänhetens ögon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.