Petter Nilsson(SD)

Grymma tortyren på kyrkogården: De åtalade slipper maxstraff!

NyheterIdag rapporterar att de som torterade barnen i kyrkogården troligtvis bara kommer sitta i fängelse 3-6 år. Det är anmärkningsvärt. Det innebär att de personerna kommer vara fria att begå nya dåd redan efter några år.

Har sett att många på sociala media vart förbannade över gammelmedias censurering av gärningsmännen.

Tingsrätten finner de båda männen skyldiga på samtliga åtalspunkter: Grovt rån, människorov, grov misshandel, grov våldtäkt och övergrepp i rättsak.

Detta är alltså 3-6 år i straffvärde. Helt sjukt.

4 kommentarer

 1. Brorson

  Media har inte bara censurerat gärningsmännens etnicitet, utan även offrens. Det borde ha blivit skärpt straff för rasistiskt motiv med svenskar som offer den här gången, och det blir allt vanligare.

  De borde ha dömts till 10 resp 5 år, om man hade följt nuvarande rättspraxis, och även det är ju alltför lågt. Enligt nuvarande rättspraxis döms, när flera brott har begåtts, till övre delen enligt straffskalan för det grövsta. Och det grövsta brottet var synnerligen grov misshandel, som ger maximalt fängelse i tio år för den äldre och fem år (halva straffet) för den yngre. Alla kan ju se att även om man dömt ut högsta möjliga straff enligt nuvarande praxis så är det för lite.

  Har media inte rapporterat om utvisning för den, som inte är svensk medborgare, eller slapp han utvisning? Den som är svensk medborgare, borde inte ha blivit det. Tiden i Sverige innan man kan bli svensk medborgare borde förlängas högst väsentligt.

  Enligt mitt förslag, som jag framfört på olika bloggar, ska man ha haft permanent uppehållstillstånd (PUT) i minst åtta är innan man kan bli svensk medborgare. Och att PUT ska föregås av tillfälligt uppehållstillstånd (TUT) i minst tre år, om det finns särskilda skäl, annars minst sex år, vilket ger sammanlagt 11 – 14 år innan man tidigast kan bli svensk medborgare.

  Och under dessa år ska man inte ha begått ett enda brott. Fyraårsregeln, som säger att en brottsling som har vistats i Sverige i mer än fyra år får utvisas bara om det finns synnerliga skäl, måste givetvis avskaffas.

  De aktuella gärningsmännen hade inte befunnit sig i Sverige, när brotten begicks, om vi hade haft vettiga regler för TUT, PUT och medborgarskap samt effektiva gränskontroller, som hindrar utvisade personer att återvända.

  Till och med Morgan Johansson har klagat på att brottslingar hinner bli svenska medborgare innan de första gången grips och döms för grova bott. Men det var förstås innan han blev justitieminister. Vad han tycket då tycks han ha glömt nu.

 2. Bergis

  Återtagande av svenskt medborgarskap på 5 år är det ända rätta. Sedan är det utvisning till hemlandet som gäller om dom inte sköter sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.