Petter Nilsson(SD)

Oroande att ledaren för den fria världen blockas av big-tech

Tycker det är genuint oroande att ledaren för den fria världen blockeras av big-tech.

Har skrivit i ämnet förrut, och det är som sagt djupt oroande i ljuset av att bland annat facebook stängt av länets riksdagsledamot, Jonas Andersson (SD), och swebb-tv:s kanal tagits bort av youtube.

Vi måste värna yttrandefriheten!

10 kommentarer

 1. Lars

  Det basuneras nu ut att Big Tech gör detta för att ”ta ansvar”….. Frågan är dock om inte det snarare handlar om maktbegär och snålhet från de som äger ”Big Tech. Grejen är ju, att medan ägare av relativt små företag i USA har tjänat på Trumps politik, med tullar mot Kina m.fl. länder, så har Big Tech förlorat både pengar och makt på detta, liksom att Big Tech-jättarna också värnar om sina egna marknadsandelar i bl.a. Kina och viss produktion förlagd till bl.a. i t.ex. Kina m.fl länder förlorar på detta. Visst, Trump snackar en massa skit ibland, men han gör också många vettiga saker, t.ex skyddstullar och att minska militär närvaro i andra områden än nära USA. Grejen är ju, att det på lång sikt blir allt mera omöjligt att klara militära åtaganden i ljuset att Kina och Indien och andra snabbt växande ekonomier snart får större militära rusurser än USA…..Sverige har alltid värnat om låga tullar, men värdet av detta blir allt lägre i takt med att våra produkter utsätts för allt större konkurrens från bl.a. Kina. Låga tullar har alltid gynnat storfinansen, som tjänar pengar på att flytta jobben till låglöneländer. Jobbarna längst har alltid förlorat, de de har vunnit på billiga produkter har de betalat med förlorade jobb.

 2. Basic Rules

  Trump är den sanne ledaren för den fria världen oavsett vad den ’påläste’ Kommunisten säger !

 3. LSE

  Bara demokratiskt svagsinta jublar när politiska motståndare försvinner.
  Vilka är det som jublar nu när BigTech stänger ner åsikter dom inte tycker om?
  Ja just det, Dom som inte vill ha DEMOKRATI.

 4. Henrik Agerhäll

  Jag noterar att Jan Hägglund nu har gått all-in som supporter av de avskyvärda globalistiska kapitalister som kontrollerar facebook, youtube m.m.. Bra att killen bekänner färg. Nåväl, censur var de ju duktiga på i östblocket och det var väl repression, hat och censur av samma slag som oligarkerna bakom big-techföretagen nu uppvisar som lockade Jan Hägglund till politikens värld från första början.

  • Sven

   Hmmm…
   Med tanke på dina politiska referenser är det svårt att inte ta upp den bruna censur inklusive bokbål som skedde i Tyskland under 30 och 40-talet…
   Sa någon sten i glashus?

   Lite sans i debatten?

 5. Brorson

  P.g.a. internet-fel har jag inte kunnat kommentera det här inlägget tidigare. Att kalla Trump den fria världens ledare och föreslå honom till Nobels fredspris väcker anstöt hos mig. Men låt oss granska i sak.

  1. Finns det en fri värld? Saudiarabien är ett land inom USA:s maktsfär. Är det ett fritt land? Är Sverige ett fritt land, när Facebook kan begränsa religionsfriheten (nedstängningen av pastor Stanley Sjöbergs konto p.g.a hans bibeltrogna äktenskapssyn)?

  2. Är Trump ledare av densamma, om det finns en fri värld? Formellt är han det fram till 20 januari och i praktiken var han det åtminstone fram till 6 januari, då även medlemmar av hans egen regering vände sig mot honom. Kan han fortfarande leda världen? Tveksamt. Man måste skilja mellan ledare och bra ledare.

  3. Är Trump mindre förtjänt av fredspriset än Obama, som låtit amerikansk militär mörda civila i Wasiristan, som är en del av Pakistan. som motsatt sig det amerikanska mördandet? (Är Pakistan ett fritt land?) Amerikansk militär i ett fort i Texas, hade genomfört en drönarattack mot en pappa och ett litet barn, som burit på något, som mördarna trodde var en bomb. Det är sant att Wasiristan är en fristad för flyktingar från Afghanistan, vilket även pappan och barnet var, och att al Qaida och talibaner värvar terrorister bland flyktingarna i Wasiristan, men vad visste terroristerna i Texas (jo, de är också terrorister)? Obamas motivering till den amerikanska terrorismen i Wasiristan var att han inte riskerade amerikanska liv!

  4. Förekom fusk i det amerikanska presidentvalet, systematiskt och i så stor omfattning att det avgjorde valet? Jag har inte sett några uppgifter som tyder på detta, men hur robust och tillförlitligt är det amerikanska valsystemet, eller rättare sagt valsystemen, för man har ju olika system i de olika delstaterna? När Trump-anhängare krävde att rösträkningen skulle stoppas, gällde det bl.a. röster som hade ogiltigförklarats i ett svensk val. Men för den skull behöver det inte ha varit fusk i formell mening, och därför godkändes resultaten av domstolarna.

  5, Har Trump inte gjort någonting bra alls under sin tid vid makten – inte en sett med amerikanska väljares ögon? Han har bl.a. krävt att de europeiska Nato-medlemskapsstaterna ska betala sina försvarskostnader själva, i stället för att amerikanska skattebetalare ska göra det. Klart att svenska Nato-ivrare ogillar Trump, För de vill ju rusta upp det svenska försvaret, vilket i.o.f.s. behövs, men på någon annans än svenska skattebetalares bekostnad.

 6. Kim

  Snacka om att blanda bort korten. Som alla plattformar har de nu aktuella tydliga regler för användandet. Där framgår tex detaljer som att man inte får uppvigla och mobba tex genom att komma med osanningar och lögner. Ska inte den typen av regler gälla för politiker?

  Har inte Trump fått oerhört många fler varningar än någon annan fått då han uppviglat och spridit lögner? Borde inte skulden läggas på Trump?

  Personligen tycker jag inte det är något problem att han har en megafon så länge Trump uttrycker sina åsikter MEN då han fortsätter att uppvigla genom att ljuga så får han f-n skylla sig själv. Det är inte relevant att prata om censur i detta fall. Det är relevant att diskutera Trumps personliga ansvar.

  I övrigt jäkligt märkligt att prata om en ledare för den fria världen…

 7. Pingback: Dags att starta tiduret | Petter Nilsson(SD)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.