Petter Nilsson(SD)

MR-institutet, kostsam administration och Umeå

Det blir ofta en dragkamp om dessa institutioner. Där olika kommuner ska ha dem för den mängd arbetstillfällen de medför.

Det finns vissa instanser som installeras utan att behovet behövs, men för att det låter riktigt storsint och snällt när politiker startar igång dem. Oaktat att skattebetalarnas medel går till dessa istället för annan verksamhet som rimligen har ett större allmänintresse(såsom vård- och vårdpersonal, kanske inte minst under pågående pandemi).

Måste säga att jag är imponerad över Petter Bergners relativt vågade utspel i ämnet, där han faktiskt ifrågasätter huruvida detta verkligen behövs. Nu är förstås hans analys också förankrad hos vissa remissinstanser, men man må komma ihåg att han är en liberal skribent.

När man då kommit till insikt att det finns en mängd onödig administrativa myndigheter och institutioner som faktiskt knappast fyller någon större funktion – men ändå kostar pengar – så bör man också rannsaka andra liknande märkligheter som pågår i kommuner och regioner.
Såsom hbtq-certifiering/diplomering (som också genomförs trots att lagstiftning redan täcker området) och andra konstigheter.

Jag vill personligen hoppas att detta är ett steg på vägen att ifrågasätta övriga partiers godhetssatsningar som – utan att tillföra någon nytta – urholkar välfärden. Även i regionen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.