Petter Nilsson(SD)

Yttrandefriheten måste värnas.

Noterar att Hägglund har anmärkningar på vilka kommentarer jag släpper igenom på den här bloggen, släpper oftast igenom inlägg, med undantag ifall de är helt utanför de ursprungliga inläggens ramar.

Man har rätt att tycka olika. Har själv haft debatter i fullmäktigeförsamlingar mot meningsmotståndare – är övertygad om att det är genom att möta varandras argument vi utvecklar en god politik.

Ifall Janne vill ha en debatt i kommentatorsfältet mot en person på min blogg är han också förstås fri att ta den här.

Många tenderar att vilja flyta utanför ämnet när det blir obekvämt, exemplet tidigare i kulturdebatten vi hade där Janne inte hade några svar och därför bytte ämne till personalpolitik.

Vad gäller mitt interna stöd i mitt parti så är jag inte särskilt noga med att söka det. Har tagit strid i diverse frågor internt, varav kanske det mest uppmärksammade var en alternativ riksdagslista.

Jag är en före detta arbetare, och även om jag ser det som en ynnest att få representera väljare så trivs jag bra med att ha ett vanligt jobb. Så länge man har väljarnas förtroende så ska man också kunna diskutera obekväma saker – även internt.

Yttrandefrihet är viktigt. Yttrandefriheten behöver också värnas.

6 kommentarer

 1. olle

  Om yttrandet är sant bör den värnas, men man ser allt för mycket fake news idag på sociala medier. Lögner blir till sanningar, de blir så sanna att tom politiker på riksnivå tror på dom. Dessa falska påstående måste stävjas. Det är lögner om allt möjligt. Sen sitter man och lyssnar på snackprogram på radio på morgonen där dessa ungdomar sitter och tror en massa som är direkt fel.Nej på nåt sätt måste lögnerna bort från media, men yttrandefriheten är viktig men de ska bestå av fakta och inte lögner

 2. Mia

  Apropå yttrandefrihet och sociala medier, det är ingen rättighet att få föra fram sina yttranden eller propaganda via sociala medier. Facebook och twitter är privata företag, inte public service eller myndigheter. De har ett val och ett ansvar för innehållet på sina tjänster.

  Däremot finns andra former att yttra sig, tex pressträff, tal på torg (efter pandemin) etc etc och där är det viktigt att värna yttrandefrihet!

  • olle

   Nej facebook och twitter är inte privata de är publika aktiebolag . Men lite rätt har du i detta. Sedan kommer mycket av alla Falska sanningar från dessa . Och vad gäller yttrandefrihet ska den vara sann också ,inte sprida falska lögner.

 3. Ulf Parde

  Håller med om att yttrandefriheten (inklusive högerståndpunkter) måste värnas.
  Det var rätt lustigt, att i TV höra Jimmie Åkesson från riksdagsdebatten saga,
  att ”ingen annan partiledare har förlorat så många val som jag”. Man skulle ju
  också kunna säga, att han vunnit val efter val. Men det är kanske inte det
  perspektivet hos den som ”vill mer”.

 4. Lars

  Även yttrandefrihetsexperten Funke har uttalat sig mot Facebook och de andra big-tech i så motto att han menar att deras roll egentligen är ungefär som Postens, dvs enbart vidarebefodra åsikiter och annat som skrivs, utan att göra egna ågärder som censur och tillrättalägganden. Bearbetar man det som skrivs är man utgivare, som en tidning, och allt ska behandlas redaktionellt och t.ex. Facebook eller twitter blir som en tidning. Det som jag själv upplever extra problematisk är när Facebook släpper in näthatsgranskare i Facebbook och får köra sina algoritmer och sätta åt fattiga pensionärer som uppfattat Facebook som att snacka med sin familj eller sin granne vid fikabordet och kunna prata om vad som helst och hur som helst. Detta liknar Gestapo eller KGB eller Stasi där grannar användes för att ange varandra. Grejen för Näthatsgranskaren är ju att kunna köra sina algoritmer i systemet, det rätta vore ju att de inte fick söka snabbare än andra läsare normalt läser, för då skulle de få väldigt svårt att jobba. Nu är ju Facebook ett system av Facebooks granskare som egentligen gör facebook till en tidning, men en mycket speciell tidning där redaktionen (som vanlig ) består av vänsterfolk med rätt att redigera och plocka bort. Dessutom har denna tidning låtit Näthatgranskaren gå in och söka igenom det redaktionella materialet och sett positivt på att ekonomiskt svaga och aningslösa personer som inte ens varnats av Facebook för att näthatsgranskaren fått fria tyglar och sen kan åtala fattigpensionärer för att de sagt nåt som var fullt OK fram till bara några decennier sedan. Till detta kommer det av Vänstern styrda nyspråket, som innebär att om du inte lärt dig det nya sättet att framföra din åsikt så kan du bli åtalad. Det är ju inte så länge sedan en viss boll som går att äta fick ges nytt namn….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.