Petter Nilsson(SD)

Det är inte ”ont” när S gör det?

Morgan Johansson skrev följande på twitter.

Jag måste säga att det hela låter ovanligt vettigt och Sverigedemokratiskt, för att vara skrivet av Morgan Johansson. Naturligtvis är inte utredningen tillräckligt långtgående avseende språkkrav. Man nöjer sig med en nivå motsvarande A2 osv. Oavsett är det ett intressant inlägg Morgan Johansson gör, och ett ordentligt avsteg från brunsmetandet av inriktningen (omän med rekorderliga språkkrav).

För egen del. När jag valde att bli politiskt aktiv i Sverigedemokraterna, var partiet det enda som kritiserade förd invandringspolitik.

S och faktiskt övriga partier brunsmetade flitigt våra företrädare för att driva samma politik som de nu successivt kopierar. Det var förknippat med ett stort stigma under den tiden. Ett sätt att lägga locket på en fri debatt i ämnet.

Idag är relationerna mellan partier och företrädare i kommun- och region inte alls på den låga nivå den var när jag valde att engagera mig i politiken. Men när jag tidigt engagerat mig och förklarade att det självklart måste finnas ett språkkrav för att få möjlighet att söka medborgarskap – så var den uppfattningen (enligt våra belackare) en ond, en mörk uppfattning.

Men S-pamparna kör på. På riksnivå åtminstone. Man försöker att klistra på diverse saker på oss som valt att engagera oss politiskt istället för att bemöta argumenten – och rakt av kopiera teserna som argumenten byggt upp. Inget unikt för Socialdemokraterna idag heller förstås. Men blir ytterst märkligt när man både kopierar vår politik, och samtidigt försöker göra vårt parti till dummingar.

Bottomline är: You cant have it both ways. S kan inte både kopiera vår politik, och samtidigt säga att vår politik är ’mörka krafter’.

5 kommentarer

  1. Maria

    Övriga, större partier har insett att SD haft rätt i sina förslag! Självklart är det grundläggande för invandrare att arbeta för att kunna förstå svenska, om man ska tala om etablering i Sverige!

  2. Erik

    Sittand regering med den hånfliinande idioten Löfven i spetsen måste bort. Denna inkompetenta människa som aldrig har sett någonting komma är ju en levande katastrof!

  3. Ulf Parde

    Läser just (det var SvD eller Expressen) att Annie Lööf (C) kritiserar SD för, att de fortfarande kräver höjd krogmoms. Här har ju Annie helt rätt. Glöm inte heller att Sd (passivt) stödde) rödgrönas överdrivna rökförbud på uteserveringar! Ägaren kan väl här få bestämma själv. Då slipper vi även en del dyra kontroller. Sverigedemokraternas krogfientlighet är en skandal.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.