Petter Nilsson(SD)

S, Sleepy-Jan, och etablissemangets ständiga brunsmetande

Mattias Karlsson medverkade i SVT:s intervjuprogram ”Min sanning”, där han utgick ifrån sina erfarenheter som partiveteran. Personligen har jag inte haft jättemycket med Mattias att göra, men de gånger man träffat honom i avslappnade sammanhang så har han tydligt varit väldigt jordnära och – alltigenom – vettig.

För egen del har jag endast vid enstaka tillfällen råkat ut för NMR och motsvarande. Det enda jag direkt tydligt kommer ihåg var tillfället i almedalen då diverse NMR-sympatisörer gick omkring och försökte ta bilder av partimedlemmar som andra NMR-sympatisörer försökte komma nära genom att spela bekanta med SD-medlemmar.

Snackade med några gamla arbetskompisar (från tiden man svetsade) i helgen över messenger, och fick frågan av en särskilt nära arbetskamrat varför jag håller på med politik.

Jag svarade att det förstås handlar om att göra saker bättre. Att jag är övertygad om att oavsett vilket parti man väljer att engagera sig i, så är tanken att föra samhället framåt.

Därefter frågade min fd arbetskamrat uttryckligen varför jag ids, vad poängen är, när jag ändå bara blir kallad nazist.

För min del var jag ytterst osäker på vad han menade. Men förutsatte att det var senaste tafatta försöket av låtsaspartiet AP(asså gamla rättvisepartiet-offensiv) att vinna en debatt genom att brunsmeta undertecknad. Sleepy-Jan Hägglund som med etablissemanget försöker plocka poäng när man saknar vettiga argument för sina teser.

Mitt svar till polarn var rätt tydligt, att jag blivit brunsmetad av samtliga övriga när argumenten deras inte räckt till. Att det vart så sedan jag engagerat mig politiskt.

Samtidigt är det intressant att se hur Sleepy-Jan vill attrahera SD-väljare och SD-medlemmar genom samma fattiga gamla etablissemangsargument man ser exempelvis Holmlund använda sig av.
Detta tröttsamma brunsmetande har definitivt tydliggjort Sleepy-Jan Hägglunds roll.

Kanske särskilt anmärkningsvärt att gamla rättvisepartiet-opportunisterna(nuvarande AP) försöker attrahera SD-väljare och medlemmar genom etablissemangsargument istället för att börja föra en vettig politik.

Att skriva omfattande blogginlägg och låtsas som att jag skulle se dem som någon slags huvudmotståndare baserat på att jag godkänt en enskild kommentar som inte Sleepy-Jan är bekväm att debattera mot är bara löjligt.

Vidare jäkla märklig attityd att tillskriva folk politiska uppfattningar man både saknar och inte företräder. Att försöka tysta folk är inte alls demokratiskt, och knappast är det rätt väg att följa etablissemangets gamla linje mot SD i det avseendet.

Etiketter: , ,

7 kommentarer

  1. Björn

    har man automatiskt samma politiska åsikter som någon som kommenterar på ens blogg. jag trodde bloggarna var till för att bl a debattera och då är väl åsikterna olika.
    blir lite sovjet att som arbetarpartiet förvänta sig att politiska företrädare ska tysta andra som har en åsikt eftersom man anser att de är extrema.
    men den måttstocken hade hägglund inte haft en egen plattform heller sett till hans parti politiska bakgrund.

  2. Ulf Parde

    Nej, jag har heller inget särskilt emot Mattias Karlsson. Men han är ju också skyldig till det av mig tidigare kritiserade rökförbudsbeslutet på uteserv.
    Sedan har han ju också bidragit till, att stöta bort många potentiella SD-väljare genom att inte kräva upphävande av den världsunika 0,2-lagen för (de flesta) fritidsbåtar. Jag råkade själv se i direktsänd TV från landsdagarna för några år sedan, då Peter Ekroth! i talarstolen sågade en medlemsmotion som ville riva upp denna 0,2-lag.

  3. Per

    Holmlund är en tragisk figur och ingenting att bry sig om. Den gubben har ingen självinsikt och skiter i att S fortsätter att förstöra landet. Han har ju inte ens någon koll på S egen nazistiska historia.

  4. Brorson

    Om det varit min blogg, hade jag inte publicerat Agerhälls kommentar, och detta enbart p.g.a. innehållet i kommentaren, eftersom Agerhäll var ett nytt namn för mig. Innehållet var dock inte olagligt, varför jag godtar Petters motivering till publiceringen. Har man som policy att publicera allting, som inte strider mot lagen, kan en publicering inte tas som intäkt för att man håller med. Som exempel har jag själv flera gånger kritiserat SD:s linje i olika frågor på Petters blogg. Senast hävdade jag muslimers rätt till böneutrop i Umeå..

    Hägglund försöker inte bara göra en höna av en fjäder. Han kastar dessutom sten i glashus. Han är ingen försvarare av mänskliga rättigheter, när han ständigt glömmer att regionsfriheten är en av de mänskliga rättigheterna enligt både FN-deklarationen och Europakonventionen om mänskliga rättigheter. Han har flera gånger förvägrat muslimer i Sverige fullständiga mänskliga rättigheter. Det gäller bl.a. en muslim, som är miljöpartist och enligt Hägglund inte ska ha rätt att ha politiska uppdrag för det partiet, eftersom hon – enligt Hägglund – inte kan skilja mellan religion och politik..

    Hägglund bestämmer alltså vilka som har rätt att ha politiska uppdrag i andra partier än sitt eget. Vill han också förbjuda kristna kristdemokrater, som tror på bibelordet ”Man ska lyda Gud mer än människor” att ha politiska uppdrag för sitt parti? Eller kristna socialdemokrater? Och om någon muslim till äventyrs skulle vara sverigedemokrat, vem bestämmer om den personen ska nomineras till politiska uppdrag, SD eller AP?

    Innan AP bildades för c:a tio år sedan, var Hägglund under flera decennier medlem i trotskistiska Fjärde internationalen, som i Sverige har uppträtt under olika namn. Grundaren av Fjärde internationalen, Leo Trotskij, var krigskommissarie i Sovjet, innan han försökte rensa ut Stalin med följd att han själv blev utrensad av denne. Under tiden som krigskommissarie anklagades Trotskij av den tyska socialdemokraten Karl Kautsky för terrorism, vilket besvarades av Trotskij med ett försvar av terrorismen som politisk metod.

    Fjärde internationalen har flera gånger stött fascistiska regimer mot en opposition bestående av moskvatrogna kommunister, socialdemokrater och borgerliga demokrater, mest påtagligt under spanska inbördeskriget, där trotskisternas ”revolution” mot de anti-fascistiska krafterna ledde till fascismens seger.

    Vilket av dagens svenska partier har de renaste rötterna?

  5. Håkan

    Man kan inte annat än småle,visserligen var det en annan tid,för länge sen,men är det sant att S ville ge Hitler fredspriset?Iochförsig,Aftonbladet var ju en nassetidning också en gång om jag inte såg fel.Så att gamla avlagda Sossepolitrucker i Umeå ska nog inte raljera så mycket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.