Petter Nilsson(SD)

Attentat mot kyrkor måste tas på allvar!

Igår utsattes en kyrka för ett attentat.

Jag har all respekt för de som väljer en annan tro än kristendom. Men samtidigt måste man erkänna att den svenska kyrkan har spelat en väldigt stor roll under en väldigt lång tid i Sverige.

Fantastiskt vackra kyrkor har byggts upp av våra förfäder, och vi vistas i och runt dessa kulturarv och kulturmiljöer genom livet. Glada tider firar vi i kyrkan, såsom dop, bröllop, skolavslutningar och andra högtider. Kyrkan är också med oss i sorg eller i kris.

Svenska kyrkan har också en viktig roll som social kraft.

Kyrkorna är samlingslokaler för oss som bor i landet. Attentat mot kyrkor är en direkt attack mot tryggheten för våra medborgare.

Attentat mot kyrkor måste tas på allvar!

6 kommentarer

  1. Lars

    Sverige har ju en väldigt märklig politik. Trots att kristna tillhör en av de mest förföljda religionerna i världen, kanske inte alltid mest av regeringar, utan snarare av andra religiösa grupper, t.ex. muslimer. Många kristna har under tidigare årtionden sökt skydd i just Sverige. Men många av våra politiska företrädare från sju partier har vurmat för muslimer och oroat sig för att de ska bli förfölda, vilket det finns väldigt få tecken på att de blir. Kritik mot islam är också i det närmaste förbjuden i Sverige, vilket ibland motiveras av att muslimerna skulle vara någon sorts minoritet med små egna resurser. Men verkligheten är att de muslimska organisationerna är ganska välmående, och får mycket bidrag, både från svenska skattebetalare och andra muslimska länder, inte mist har ju Saud-arabien varit med och finansierat moskeer. Minoritet – tja i Sverige en stor minoritet, och i värden en större religion är kristendomen sett till antal utövare. Varför skulle man inte få kritisera den, det faktum att många av de muslimska länderna är fattiga, och ännu fler av dem skulle vara fattiga om de inte hade olja, och de har svårt att att få både samhället och demokrati att fungera. Våligt få av dem har en fungerande demokrati, vilket sannolikt är en av orsakerna till att befolkkningen tvingats bygga upp ett klansamhälle för att skapa trygghet. Men varför ska inte en sådan religion, som uppenbarligen skulle må gott av att reformeras, få kritiseras???

  2. Basic Rules

    Ärkebiskopen Antje Jackelén, var är denna vänsteraktivist till försvar för Svenska Kyrkor ?
    Vilken är hennes agenda, denna tidigare medlöpare till DDR regimen !

    • Ulf Parde

      Ja, man kan verkligen tycka att vår ärkebiskop är för mesig, när det gäller att försvara kyrkor och kristendom. Hon är inte lämplig för sitt uppdrag.

  3. Pingback: Kyrka utsatt igen! | Petter Nilsson(SD)

  4. Pingback: Angreppen på kyrkor! | Petter Nilsson(SD)

  5. Pingback: Ännu en kyrkbrand – nu i Jönköping! | Petter Nilsson(SD)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.