Petter Nilsson(SD)

Danska S – 0 asylsökanden

Danska TV2 rapporterar att statsministern Mette Fredrikssen (S) i danmark vill minska asylrelaterade invandringen. Målsättningen att nå noll asylsökanden.
I folketingen på fredagen problematiserade den danska statsministern också tidigare politiker för att inte ställt tillräckliga krav på de utlänningar som kommer tilt Danmark. T ex vad gäller försörjning och att anpassa sig till danska värderingar.
Samt tydliggjort att mängden landet tar emot spelar stor roll för att säkerställa att invandrare kan bli en del av landet.

Nu har ju Danmark tagit emot en bråkdel av vad Sverige har gjort.

Socialdemokraterna i Danmark skiljer sig väsentligen från deras svenska motpart.

Även om de efter att ha kopierat vår politik inom en rad områden antagligen kommer bedriva någon slags historierevisionism så är det fortfarande tydligt hur märkligt de agerat under väldigt lång tid.
Det är också anmärkningsvärt att Socialdemokraterna i Sverige inte ännu driver en tillräckligt sträv linje avseende invandringspolitiken, även om man säger sig vara hårdföra.

Här i Västerbotten har jag ännu att debattera mot någon Socialdemokrat som på något vis problematiserar invandringen.

3 kommentarer

  1. Ulf Parde

    Det kan rimligt att under coronatider pausa även anhöriginvandring och inflygning av kvotflyktingar.
    I den mån flyktingar/invandrare (med dåliga kunskaper i svenska) över huvudtaget lyckats få jobb, är det inte sällan köks/städjobb i besöksnäringen. Innan det kommit igång igen, är det rimligt att pausa all mottagning. De som redan fått uppehållstillstånd bör styras till bristyrken som t. ex. sotare.

  2. Brorson

    Men Sverige är ju fantastiskt. Först kommer de förföljda och ska ha asyl. Sedan kommer förföljarna och ska ha asyl de också.Så nu vill SMpC införa nya ’´skyddsgrunder”, vilket Nyamko Sabuni motsätter sig. Jg minns hur hon anklagades för rasism, när hon tog ställning för afrikanska kvinnor som förföljdes av afrikanska män, som gått med i Boko Haram. I Sverige är det ju bara vita män, som förtrycker kvinnor. Otänkbart att svarta mån skulle göra något sådant. Tydligen misslyckades ”antirasisternas” försök att avsätta Nyamko som partiledare för Liberalerna. Vad beror det på att anklagelserna för rasism aldrig biter på henne? Hon anklagas t.o m. för att stödja ett regeringsalternativ, som kan bli beroende av SD.

    Varför valdes ho ö.h.t till partiledare, när hon inte stödde den politik, typ socialism för öfre medelklassen, som landsmötet slagit fast strax innan hon valdes? Kan det ha varit för hudfärgen. Just denna hudfärg skulle förmå massor med invandrare att rösta på L Det hade kanske lyckats, om inte L gjort ett så stort nummer av att försämra arbetsrätten, så att det inte längre skulle behövas saklig grund för att säga upp personal. Alla de invandrare, som har jobb och annars hade röstat på en svrt politiker tänkte säkert att i så fall blir invandraren den första som sägs upp.

    PR-tricket med en svart partiledare misslyckades alltså, och nu försöker partivänstern (som står för en extrem högerpolitik i fråga om arbetsrätt m.m. bli av med henne. Det är egentligen synd, eftersom hon har en mer realistisk syn på invandringen. Jag tror att hon har sett problemen från båda sidor. Flyktingar, som har erbjudits skydd i Sverige ska ha skydd. Men det får de inte, när vi har en migrationspolitik, som går ut på att importera andra länders etniska konflkter till Sverige.

    De s.k. antirasisterna är själva de värsta rasisterna.

  3. Brorson

    Vill minnas att L som en del i jöken (JanuariÖverensKommelsen) även krävde att liberaler skulle få jobb i regeringskansliet eller andra delar av den centrala statsförvaltningen – en rätt som normalt bara gäller för regeringspartier. Vill också minnas att Sabuni sagt att hon lyckats få ett antal sådana jobb åt partikamrater – som i huvudsak torde tillhöra det liberala partidistriktet i Stockholm län, som nu vill avsätta henne.

    Ja, det kan man förstå. De kommer ju att mista sina välbetalda, skattefinansierade jobb, om hon gör allvar av sitt hot om att bryta jöken och driva fram ett nyval. Vilket hon kan göra för att rädda de liberala riksdagsmandaten efter ordinarie valet 2022. Hon måste ge besked snabbt om hur hon (och L) ser på regeringsfrågan, om L ö.h.t ska ha några väljare kvar efter valet 2022.

    Att det handlar om rent personliga ekonomiska och karriärmässiga intressen för vissa liberaler, som fullkomligt struntar i ideologin, försöker dessa parasiter på de politiska utnämningarna bortförklara genom att skylla på SD och risken / chansen (beroende på hur man själv ser på SD) att en eventuell moderatledd regering kommer att få stöd av SD. Och det handlar inte bara om aktivt stöd (att SD röstar ja till Kristersson som statsminister) utan även om passivt stöd (att SD lägger ner sina röster, om Kristersson föreslås som statsminister.)

    Och samma sak i kommande omröstningar i riksdagen, sedan Kristersson blivit vald). Om det nuvarande parlamentariska läget (jämt mellan blocken utan att någon block får egen majoritet) kan SD avgöra omröstningar både aktivt och passivt. Dessa tokliberaler (även Mats NIlsson i Umeå) – ,som äventyrar det egna partiets fortsatta existens, menar alltså att en eventuell borgerlig regering ska avstå från att regera inför risken att SD skulle – aktivt eller passivt – skulle stödja regeringsförslagen.

    Vad dessa tokliberaler inte tänker på, är att de genom sitt fullkomligt bakvända agerande, är beredda att ge all makt åt SD. Som får chansen att styra Sverige även genom passivitet. De tänker inte heller på att politik är ett nollsummespel. Om L åker ur riksdagen, kommer andra partier, däribland SD, att få L:s röstandel procentuellt. Vilket givetvis även det ökar SD:s inflytande.

    Den som gräver en grop åt andra …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.