Petter Nilsson(SD)

Årsdagen av att covid-19 kom på agendan i Region Västerbotten

Ser att jag för ett år sedan skrev om Sverigedemokraternas initiativ om information avseende coronaviruset – som inlämnades inför regionstyrelsen 5 Februari 2020.

Jag vill tro att initiativet tog övriga ledamöter på sängen. Önskan att avslå ärendet var väl tillräckligt stort. Men samtidigt så är det tydligt att en del av problemet i inledningsskedet av covid absolut var oklarheterna avseende ansvarsfördelning.

Förstår det som att övriga politiker ville vänta på andra aktörer innan man skulle ta tag i frågorna kring pandemin.

Vidare röstades även Sverigedemokraternas motion om stärkt samverkan kring beredskap mellan regionen och regionens kommuner och regionens samverkan med andra regioner vid kriser från 2019 ned i fullmäktige slutet av februari 2020.

Region Västerbotten klarade sig emellertid väl under inledesskedet trots villrådiga politiker från övriga partier. Något jag är övertygad beror mycket på enskildas insatser inom professionen och även vissa tjänstemän.

Det besynnerliga avslaget av initiativet berodde väl också på politiska skäl. Det är ju som en pågående politisk process att försöka ta avstånd från en fd industriarbetare som man vill försöka beklä i diverse politiska epitet. Även om man själv inte lägger fram förslag, så verkar ju våra mål kopieras flitigt – åtminståne på alliansens diverse facebooksidor.

I det här fallet dröjde det lite längre innan allt initiativet föreslog kom på plats.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.