Petter Nilsson(SD)

Jämställdhet eller Jämlikhet?

”Ibland undrar jag om vårdpersonal verkligen tror att vi ser ut så här, för de verkar inte se våra stympade kön”
– överlevare, 15 år

Så många som 75 000 tjejer och kvinnor kan ha könsstympats. Därav är 14 000 flickor under 18 år. Detta innebär i princip en fördubbling från Socialstyrelsens siffror 2015 – det vill säga de siffror som oftast återkommer i mediala sammanhang om 38 000.

Det är förstås ytterst svårt att känna till förekomsten.

I Umeå kommun och regionen har alla de övriga partierna exempelvis igenom RUS avsett cementera fokus på kvotering. Därav rubriksättningen. Jämställdhet eller Jämlikhet?

Nu är jag personligen ytterst skeptisk till kvoteringssträvanden till att börja med. Är min fasta övertygelse att man bör tillsätta efter kompetens och inget annorlunda. Men samtidigt visar detta på hur övriga partier inte tar de egentliga problemen på allvar.

Rimligen måste grundläggande rättigheter vara det första politiken bör sträva att åtgärda, inte visionära mål mot en förutsatt maktstruktur.

2 kommentarer

  1. Maria

    Omskärelse av pojkar, utan medicinska skäl, är också stympning, om än i mindre skala och ska givetvis inte subventioneras av oss skattebetalare!

  2. Maria

    Instämmer i SD:s inställning att tjänster bäst tillsätts efter kompetens, och inte utifrån kvotering, Är exempelvis sällsynt med kvinnliga sopåkare och rörmokare och manliga barnskötare betraktas ofta lite suspekta av meningheten, tyvärr!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.