Petter Nilsson(SD)

Ständigt denna HBTQ-certifieringsreklam!

Har följt det mediala spektaklet efter att Svalöv slutat marknadsföra kommunens biblioteks hbtq-certifiering.
Det uppmärksammades till följd av att andra bibliotek valde att reklamföra detta, samt att gratulera kommunen för certifieringen.

Mina tankar om HBTQ-certifiering är förhållandevis enkla.
Offentlig sektor certifierar sig i diverse grejer. Certifiering kostar skattemedel.
Det leder även till att kommunen ser lite snällare ut, och i förlängningen den politiska ledningen.

Har själv aldrig erbjudits möjligheten att hbtq-certifieras inom privat verksamhet, men har heller aldrig upplevt att någon särbehandlas utifrån sexuell läggning inom industrin.
Jag har ytterst svårt att tro att offentligt anställda skulle vara mer intoleranta än de inom industrin – och att verksamheten på något vis skulle bli mindre intolerant av att gå en väldigt dyr utbildning som endast ett fåtal personer inom HBTQ-lobbyn tjänar pengar på.

Istället bör man fråga sig vad för värde det finns i att kommunen marknadsför att man nu spenderat medel på HBTQ-lobbyn. Frånsett värdesignalerande från politiska partier.

Om det förekommer att anställda trakasserar medarbetare – eller besökare – på bibliotek så är det uppenbart att dessa inte platsar på en arbetsplats.

Att sedan vissa partier försöker guilt-tripa övriga partier att diverse certifieringar och skit ska behövas för att anställda inte kan bete sig är rentav destruktivt. Alla låtsas-utbildningar kostar pengar. Medel som idag går till nonsens bör istället gå till kärnverksamheterna.

2 kommentarer

  1. Björn

    Som mycket annat, plakatpolitik. Ibland så funderar jag på hur lättledd/dåligt insatt gemene man är i dom mest banala samhällsfrågorna? Orkar man inte ett endaste uns försöka ta reda på fakta, utan glad i hågen sväljer det mesta med hull och hår?
    Känns som Hbtq- certifiering av olika Kommunala verksamheter inte är det största problemet som många Kommuner har i dagsläget, men ger tydligen lättförtjänta ”godhets” röster istället för att ta tag i dom verkliga problemen.

    • Maria

      Björn; Delar din åsikt att ”HBTQ” inte är kommunens mest akuta problem idag! Alla dessa populistiska inslag kostar naturligtvis pengar från väsentligare verksamhet. Och de, som sysslar med genus, HBTQ, miljö, agerar givetvis för att utöka de egna domänerna, prioriterar den egna verksamheten i olika sammanhang!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.