Petter Nilsson(SD)

Bra av Jimmie Åkesson!

Debatten från igår är verkligen värd att se.

”Jag pekar på helt uppenbara problem. Att asylinvandringen i decennier har varit en belastning. Ekonomiskt, socialt och kulturellt – och det är ingen nyhet att övriga partier förnekar det”.

Har själv drivit samma linje i kommun och region, vilket bland annat inneburit en annorlunda inriktning i vår regionala utvecklingsstrategi än övriga partier, att utmana bosättningslagen, och förstås även en rad mindre frågor.

Nu har vi förvisso inte fått stöd av Moderaterna i regionen kring några av dessa frågor. Än.

5 kommentarer

  1. Maria

    Debatten visade tydligt att det främsta oppositionspartiet är SD! SD har nya tankar i fråga om hur aktuella samhällsproblem ska lösas. Att hushålla med begränsade resurser på bästa sätt för befolkningen.

  2. Brorson

    Arbetskraftinvandring (el gästarbetarsystem) är en värre ekonomisk belastning än flyktinginvandring, om den tränger undan inhemsk arbetskraft. Men kostnaderna för arbetskraftinvandringen dyker ju upp som kostnaden för arbetslöshet, medan kostnaden för flyktinginvandringen redovisas som kostnader för invandringen, åtminstone under de första åren. Man kan inte jämföra nu med 1950-talet, när stora delar av europeisk industri var förstörd av kriget och Sverige fick leverera, med följd att vi hade brist på arbetskraft.

  3. Brorson

    Efter att nu ha hört debatten, tycker jag att båda talade mycket väl. Den som tycker att den ena var bättre än den andra har inte betygsatt framförandet utan innehållet, beroende på vilka åsikter man själv har i sakfrågan. Nyamko hade en klar poäng med sitt påpekande att Jimmie hade uttryckt sig som han gjort för att få ljuset på sig.

    Nu blev många nyfikna på vad Jimmie egentligen sagt och tog reda på det. Vilket de inte hade gjort om Jimmie hade uttryckt sig annorlunda, d.v.s .”som man ska”, om man vill bli klappad på huvudet av alla dessa smakdomare, som vi (oavsett åsikter i diverse sakfrågor) är så less på. För övrigt har väl sossarna i högsta grad rutit mot konvenansen, hur man ska uttrycka sig, med sina grisjämförelser? I det fallet har smakdomarna tigit, medan många väljare (inte bara övertygade SD-sympatisörer) tycker att grisretoriken var att gå över en gräns.

    Nåväl, som jag uppfattar Jimmie menar han att vi kunnat ha en viss asylinvandring, om vi inte haft denna fullkomligt ansvarslösa invandringspolitik under lång tid. Jag tycker inte heller att han stämplade alla invandrare som en belastning, utan dem som faktiskt är det. Att somliga är det, höll ju faktiskt Nyamko med om, fastän hon heller talade om dem som inte är det. Jag tror att kan inte hon rädda kvar L i riksdagen, kan ingen det.

    För egen del tror jag att en enda grovt kriminell invandrare, tar mer plats och resurser än hundra laglydiga, även om de lever på bidrag och har en gentemot oss avvikande kultur .Det har inte varit ofrånkomligt att så många kriminella har kommit in som fripassagerare på en alltför ”generös” invandringspolitik, tillåtits åka snålskjuts på asylrätten. Det har varit ett medvetet val, som har gjorts av Sveriges riksdag.

    Det handlar om en med öppna ögon hos de beslutande politikerna importerad brottslighet. Jag behöver bara nämna fyraårsregeln, som gör det oerhört svårt att utvisabrottslingar, som har lyckats hålla sig undan rättvisan under fyra år. Den regeln står i lagen och lagen har beslutats av riksdagen. Jag undrar hur många som minns ukraina-viseringarna? Det var den tyska utrikesministerns Joshka
    Fischers närmaste man, som var inblandad i en härva, som sålde falska viseringar till Tyskland. Båda var medlemmar i de tyska motsvarigheten till MP.

    När ”flyktingarna” passerade Öresundsbron kastade de sina dokument i vattnet, och sökte asyl i Sverige som papperslösa.

  4. Lars

    Många inom de andra partierna vill ju gärna stämpla Åkesson som rasist, men någon särskild ras nämndes ju inte från hans sida. PK-eliten i Sverige använder ju sin egen ordlista i dag, vilket för oss vanliga medborgare blir en ologisk och förvirrande begreppsvärd. Nya ord ska ersätta de gamla för att vara ”leda till att färre blir kränkta”, men efter ett tag börjar folk bli kränkta också av det nya ordet då de insett att det egentligen betydde samma sak som det gamla. Det gamla n-ordet ersätts med färgad, som efter ett tag också kan anses kränkande då det egentligen betyder ungefär samma sakosv. Nyord är inte nån långsiktig lösning på problemet med kränkande. Däremot fyller nyorden en annan för PK-eliten viktig funktion, nämligen att se till att vanligt folk inte får delta i debatten. Det är ingen slump, att vanlga svenssons väldigt sällan syns i TV-rutan. Men alla högre politiker vet hur nyorden ska användas, inte minst Åkesson. Nyamko kan också men som L- politiker gör det inget om hun skulle säga fel, hon är automatiskt förlåten. Liksom Löfven..Sen är det också synnerligen oroandet att man inte har enats om tydliga definitioner på rasism mm. I dag bestäms definitionerna godtyckligt av PK-eliten, och man gör skillnad på om det är Åkesson eller nån annan som säger ungefär samma sak. Och man blandar avsiktligt ihop rasism och kritik mot vissa religioner, där religionerna dock inte är lika mycket skyddsvärda sinsemellan, allt i syfte att försvåra debatter om problematiska företeelser. Hets mot folkgrupp är också förvirrande, då det inte är så självklar för folk när de skriver i Face-book vad som kännetecknar ”folkgrupp” och ”hets”, vilket lett till en massa åtal av fattigpensionärer..

    • Brorson

      När ord missbrukas, urvattnas de och mister mer eller mindre sin ursprungliga betydelse. Motsatsord, såsom höger och vänster (politiska begrepp) kan t.o.m, byta betydelse mot varandra, vilket håller på att ske i Sverige, där traditionella arbetarklassvärderingar stämplas som ”höger” av vår fisförnäma vänsterintelligentia. Arbetare som försvarar sina jobb mot import att billig utländsk arbetskraft beskylls alltså för att vara både rasister och höger.

      Det verkar emellertid finnas en internationellt etablerad definition av ordet rasism, som jag sett i en engelsk ordbok. Det är en politisk ideologi, som utgår från att det skulle råda generella skillnader i intelligens och moral mellan olika raser och att högtstående raser därför har rätt att härska över lågtstående raser, vilket har använts som försvar för slaveriet i Amerika. Denna ideologi fanns före nazismen och har omfattats av både socialdemokrater och liberaler (som idag vägrar erkänna detta), men är en mycket starkt bidragande del av nazismen.

      För att någon ska kallas rasist bör alla definitioner av ordet vara uppfyllda. Som ett svar på kritiken mot den alltmer urvattnade betydelsenav ordet rasism i svensk debatt, gjordes i början av 2000-talet försök att ersätta rasism med främlingsfientlighet. Främling är ett lånord från tyskan, och är en benämning på varje person, som inte tillhör den egna gruppen. Den egna gruppen kan vara hur liten som helst (det egna hushållet) eller hur stor som helst (alla som bor i en viss världsdel.

      Försöket att ersätta rasism med främlingsfientlighet blev dock ett magplask, eftersom främlingsfientligheten mot sverigedemokrater, och inte minst bland SD-väljarna, stack i ögonen. Dessa tillhör ju inte PK-elitens egen lilla grupp, som ständigt visar sin grupptillhörighet genom att använda det vid var tid politiskt korrekta ordvalet.

      Så nu är man rasist bara för att man inte har hängt med och använder de senaste modeorden. De, som själva är så noga med sin grupptillhörighet beskyller nu dem, som de är främlingsfientliga mot för att dela in andra i vi och dom, Detta, menar de, bevisar att de andra, men inte de själva, är rasister.

      Antirasisterna är de värsta rasisterna, om man använder deras egna urvattnade språkbruk. Sverige har en rasistisk regering, som kräver att alla andra, och inte minst de nordiska grannländerna ska rätta sig efter Sverige, och kräver rätt för svenskar att resa fritt i Norge och sprida smitta och död. Sverige och svenskar är mer högtstående än andra, har en högre moral och sätter större värde på individens frihet. Sverige ska vara ett föredöme. även i klimatfrågan.

      Ja, så låter den moderna svenska ultranationalismen, som sprids från det svenska regeringskvarteret. – och inte minst av utrikesminister Ann Linde, som kräver att världens alla andra folkslag ska böja knä iför den svenska nationalguden Andes Tegnell. Den gamla vänstern har blivit den nya högern.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.