Petter Nilsson(SD)

Ung man från Afghanistan bakom knivattack i Vetlanda

Den fruktansvärda knivattacken i lilla Vetlanda, en mindre kommun i Jönköpings län, gör oss påminda om hur sårbart vårt samhälle är. Media har tidigare rapporterat om att åtta personer skadats, att tre av de skadade har livshotande skador.

En liten tätort med 13 000 invånare. Där inträffar detta hemska dåd av en ensam knivman från afghanistan.

Dådet är avskyvärt.

10 kommentarer

  1. Lars

    Våra ledande politiker i de regeringsbärande partierna tycker sig vara fantastiska humanister, även om kanske också i vissa fall en plats i FN eller EU-kommisionen via de goda humanistiska ryktet kan locka. Men vår flyktingpolitik är allt annat än human, främst på grund av att vi tar oss an så många fler än vi kan hantera. Just ensamkommande Afganer är egentligen ett exempel på detta. Först luras de av flyktingsmuggglare som gör reklam för Sverige, utan att svenska myndighete försöker säga emot reklamen. Kanske pga värnandet av Sverigebilden? spelar in. Sen riskerar de livet genom att ta sig över medelhavet + andra strapatser. Sen finns det inget seriöst mottagande, visserigen enstaka personer som skämmer bort vissa av dem, och en del personer på socialen och invandrarverket som skämmer bort med pengar och prylar och kläder, men inte alls så många som på allvar hjälper dem att inte falla offer för radikala imamer och kriminalitet – de blir därför lätta att rekrytera till terrorism och kriminalitet. Inte heller klarar vi att ersätta de ”utsatta områdena” med trygga miljöer för både innandrare och ”gammelsvenskar” – i stället fyller vi på med fler flyktingar.

    • Svenne

      Var ett jäkla hallå när de skulle utvisas av vissa .Men var tog dessa ”Hjälpare” vägen när de ensamkomna fick stanna . Då var det inte så många av demonstranterna som gjorde nån insats för dom.

  2. Ulf Parde

    Jaså, var det en flykting (Afghanistan) ändå. Mångas misstankar har nog gått i den riktningen. Sedan är det ju också illa att vi inte utvisar om de ”riskerar fara illa”. Denna missriktade humanism innebär ju bevisligen att helt oskyldiga och intet ont anande svenskar utsätts för större faror. Det hela värnar allt och alla i hela världen utan vårt eget folk. En sådan regering vill jag inte ha. Enligt min mening har även övriga flyktingkramare (inklusive dem som ibland skriver på VKs debattsidor) en del att förklara.

  3. Basic Rules

    Tack vare gymnasielagen som regeringen med Centerpartiet i spetsen har drivit igenom fick han/afghanen ett tillfälligt uppehållstillstånd 2018 – som löpte ut i november 2020. Han ansökte om ett nytt tillstånd – men något nytt beslut har inte kommit än och kan inte utvisas så länge den processen pågår. En glimt av det nya Sverige vi ser, och kriminalitet har inget med invandring att göra – sa Stefan.
    Vakna sovande folk !

  4. Brorson

    Den här killen vistades inte illegalt i Sverige. Han hade uppehållstillstånd (asyl?) som han fått förlängt några gånger. Han var troligen inte heller en av dem, som omfattades av gymnasielagen och fått stanna efter avslag i alla instanser. I varje fall har inget sådant framkommit i nyhetssändningarna. Det är fruktansvärt illa att göra så här mot den infödda befolkningen i det land, som man fått skydd i.

    Men man måste också ställa frågan om Sverige var ett bra land att vistas i för den här killen, ett bättre land än det land han kommit från, trots eventuella umbäranden i det landet. Jag har läst någonstans att Sverige är ett farligare land än Afghanistan att vistas i för unga afghanska män, avseende risken att dö ung. I Sverige av en överdos eller mördad i samband med knarkhandel.

    Vi måste börja tala om kulturskillnader och vissa svenskars självöverskattning, att de själva är bättre en andra svenskar, att svenskar generellt är bättre än alla andra folkslag i världen, bättre att ta hand om andra, och att Sverige är världens bästa land att bo i- inte bara för infödda svenskar(vilket också kan ifrågasättas) utan också för personer, som har vuxit upp med en helt annan kultur.

    De trodde att de hade kommit till paradiset på jorden, men de kom till helvetet på jorden, till ett land som är ett helvete i synnerhet för unga afghanska män. Jag har sett så många katastrofala misslyckanden, så många tragedier bland just denna grupp invandrare. Vi måste börja fråga oss vad det är för fel på Sverige, både enligt afghansk måttstock och enligt en mer objektiv måttstock, om någon sådan finns.

    Hade samma dåd begåtts av samma person i en afghansk småstad, om han fått avslag på sina asylansökningar och blivit utvisad till Afghanistan. Med största sannolikhet: Nej. Det kan förefalla väldigt malplacerat att prata om gärningsmannen som offer, efter ett så här hemskt dåd. Men den diskussionen kommer att komma.. Man kommer att prata om den dåliga integrationen och om ”strukturell rasism”.

    Man kommer inte att se de här stackars unga afghanska männen som offer, på samma sätt som jag ser dem som offer, Som offer för svensk självöverskattning, som offer för en falsk medmänsklighet, som inte vill se att ett avslag på en asylansökan i vissa fall kan vara det bästa för den asylsökande själv, som med en erfarenhet rikare kan börja ett nytt liv i sitt hemland, vars kultur och värderingar han känner väl till och han utan problem ka rätta sig efter,

  5. Brorson

    Jag känner personligen till två liknande attacker i svenska småstäder, med två döda respektive en svårt skadad. I bägge fallen hade gärningsmännen svåra krigsupplevelser bakom sig. En slutsats, som måste dras, är att det är inte helt riskfritt för värdlandet att ta emot krigsflyktingar. Har vi ens resurser att ge dem den hjälp de behöver. Och är det verkligen så lyckat att vistas i ett främmande och för dem kanske skrämmande land?

    I det senare fallet var jag personligen nära händelsen, då jag träffat den blivande gärningsmannen bara någon vecka innan, och såg hur dåligt han mådde .Han var en svårt traumatiserad krigsflykting, som kunde hallucinera att han fortfarande befann sig på slagfältet bland fiender, som försökte döda honom .Svårt för oss, som inte varit med om något liknande att föreställa oss. Men den svenska lögnen är ju att vi är bäst av världens alla folkslag, att vi är bäst på medkänsla och förståelse.

    Men hade det inte varit bättre för den här männen att stanna i hemlandet och fått bearbeta sina trauman tillsammans med kamrater, som varit med i samma krig? I stället kom han till ett främmande land, där han inte hade några släktingar. Och inga vänner vare sig bland svenskar eller andra invandrare. Han var inte en person som våra hjärtegoda flyktingaktivister ville hjälpa. För jobbig. Livet i Sverige hade börjat dåligt. Han var dömd till fängelse för ett ganska allvarligt brott, som dock hade slutat lyckligt.

    En hjärtegod advokat hade ”räddat” honom från fängelse och sett till att han fått rättspsykiatrisk ”vård” – som bestod i medicinering med beroende- och väldsframkallade mediciner. Han hade inga psykiatriska sjukdomar i egentlig bemärkelse. Likväl startade media en hetskampanj mot psykiskt sjuka., med följd att en dagverksamhet för psykiskt sjuka lades ner. Jag ringde radio och tidning och bad dem upphöra med förföljelsen av oskyldiga svenskar och berätta sanningen om gärningsmannen.

    Journalisterna vägrade. De var rädda att svenskar skulle hänga invandrare i lyktstolpar om sanningen om gärningsmannen, att han var invandrare, skulle komma fram. Så visst frodas rasistiska fördomar om svenskar bland svenska journalister. Det var första gången jag tänkte den för mig dittills förbjudna tanken ”Tänk om SD har rätt”. Jag tycker dock atet SD: retorik faktiskt har förändrats under åren, att även SD kan se även många invandrare som offer för den svenska invandringspolitiken. Det gorde ha varit fler och snabbare avslag på många asylansökningar.

    Det vi vet om gärningsmannen i Vetlanda har vi fått veta om hans bror, som bor kvar i Afghanistan, som blivit uppringd av Expressen. Det är tydligen inte farligare i Afghanistan än att brodern vågar bo kvar där. Gärningsmannen är amatörboxare och har enligt brodern blivit skadad av slag mot huvudet och kan bli tvärarg. Han missbrukar cannabis och hade nyligen fått lugnande medicin av en läkare i Vetlanda.

    Det finns många gemensamma nämnare mellan dådet i Vetlanda och andra fall av oprovocerat våld av invandrare, som inte får ges tillsammans p.g.a. våldsframkallande biverkningar, utskrivna av en läkare – som är specialist i psykiatri.

    ,

    • Brorson

      Några ord har fallit bort i sista stycket.
      Det finns många gemensamma nämnare mellan dådet i Vetlanda och andra fall av oprovocerat våld av invandrare, Det gäller morden på två på IKEA i Västerås samt mordet på utrikesminister Anna Lindh på NK i Stockholm. Anna Lindhs mördare hade dagen innan dådet fått recept på två mediciner , som inte får ges tillsammans p.g.a. våldsframkallande biverkningar – utskrivna av en läkare

      Jag kan tillägga att en av nämnda mediciner tidigare hade förbjudits av den amerikanska läkemedelsmyndigheten. då den bidragit till mord i USA. Samt att mördaren sedan tidigare hade en tredje medicin, som är så välkänd för sina våldsframkallande biverkningar. att den används av mördare för att döva sina samveten. Mördaren var en invandrare, som vantrivdes i Sverige och har bett om att få avtjäna straffet i hemlandet. där han kan få besök av släktingar i fängelset.

      Jag anser att försvaret av mördaren missköttes mycket grovt av advokat Peter Althin, som efter att i tingsrätten helt riktigt ha framstället medicineringen som orsak till dådet, i hovrätten rförsökte ta och politiska poänger på att mördaren var sjuk och behövde vård mot någon ospecificerad psykisk sjukdom. Medicinförgiftning är emellertid ingen psykisk sjukdom.

      Hetsen mot psykiskt sjuka har redan börjat efter dådet i Vetlanda, då en kriminolog har uppmanat folk att ange sina grannar, om de misstänks ha någon psykisk åkomma. Man försöker härigenom dölja sambandet Invandrare, som misslyckats i Sverige – missbruk av cannabis – personlighetförändrande medicin, om skrivit ut av läkare. Detta, som på flera sätt stämmer in på gärningsmannen i Vetlanda, står på Beroendecentrums hemsida

      ”Användande av cannabis kan orsaka ångest, förvirring, försämrad motorik och vanföreställningar. Efter lång tids användande kan du få skador på hjärnans så kallade kognitiva funktioner, till exempel sämre förmåga att hantera komplex information, sämre korttidsminne och att du känner dig apatisk. Omgivningen kan uppfatta det här som att du blir mer avskärmad och inåtvänd. (Det är precis så gärningsmannen har beskrivits av ungdomar i Vetlanda.) Cannabis kan också göra så att du känner dig apatisk och deprimerad, framförallt om du har använt det länge.”

      Förutom att PK-eliten nu försöker dölja sambandet med att gärningsmannen i Vetlanda är invandrare, försöker de också dölja att han under lång tid har missbrukat cannabis. PK-elitens mål är legalisering av cannabis.

  6. Lars

    Det jag i mitt inlägg avsåg med att vi var dåliga på att hindra att många, inte minst från Afganistan, drogs i i terrorism och kriminalitet, var att många i PK-gänget ser som nu styr ser naivt positivt på att moskeer och kriminella tar en del av ansvaret för aktiviteter och omhändertagande för de ensamkommande och andra asylanter och flyktingar, då det samhället andra resurser inte räcker till. Det ser ju bra ut att moskeerna fixar en del och ibland får lite bidrag som tack, och om folk med kriminell bakgrund hittar på att sysselsätta sig själva och fnämnda invandrargrupper kan på ytan se humanitärt och bra ut. Men det finns ingen myndighetskoll på vad som predikas i moskeerna- religionsfriheten är ju total i fråga om vissa religioner och får ej kritiseras. Och många kriminella håller fortfarande på med sitt, och jobbar järna med ensamkommande och andra flyktingar där de kan hitta knarkköpare som sedan måste sälja knark för att få råd med siit eget knark. Men PK är naiva…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.