Petter Nilsson(SD)

IS-Kvinnor till Sverige

De två svenska kvinnor från Borås och deras barn som som reste till Syrien och IS har nu kommit tillbaka till Sverige. De har i över ett år suttit i syriskt fängelse, men nu släppts. På fredagen landade kvinnorna på Arlanda, där de möttes av bland annat polis. Kvinnorna och barnen ska sedan föras till hemkommunen Borås. rapporterar SVT.

Borås har tidigare också utretts kring mängden radikaliserade kvinnor 2016, där polisen funnit att upp till 100 personer i Borås sympatiserar med terrorgruppen IS och kan vara på väg att radikaliseras.

Tomas Janssom, områdeschef i Borås intervjuas i SVT(obs från 2016).
– Den siffran kan tyckas hög, men det ser nog likadant ut i hela landet, menar Tomas Jansson, polisområdeschef i Borås. Skrapar man på ytan så hittar man kanske mer än vad man trodde från början och vi har jobbat aktivt för att hitta de här personerna.

Borås kommun har meddelat SVT att de är förberedda.

Inte utan att man fascineras av sättningen av URL, ”is-kvinnorna-och-barnen-ar-snart-tillbaka-i-boras”, vilken låter som något som skulle väntas vara efterlängtat.

Herrege.

5 kommentarer

  1. Jonsson

    Det är motsägelsefullt agerat av svenska staten. Å ena sidan ropas sedan länge rasist och nazist i tid och otid, samt planeras förbud mot deltagande i, och/ eller samröre med rasistiska organisationer. Å andra sidan tar den yttersta makten emot, tolererar och skyddar dessa krigsförbrytare, som dessutom får anses tidigare ha lämnat Sverige för gott. De utvisar inte heller islamister som uppges utgöra hot mot rikets säkerhet, fastän de saknar svenskt medborgarskap. Det går inte tolka detta på annat sätt än att Sverige har blivit en fristad för utländska krigsförbrytare och kriminella. Det går däremot inte att förstå hur folkvalda, högt uppsatta politiker tillåter detta. Vem var för övrigt upphovsmannen till gymnasielagen?

  2. arbetare

    Rubriken borde vara ” Kvinnliga IS-Terrorister tillbaka i Sverige för att vila upp sig och ha det bra på skattebetalarnas bekostnad ” , det är ju inte direkt någon risk att de kommer att arbeta för brödfödan …..

  3. Lars

    Medan en del länder, t.ex. Belgien, har avradikaliseringsprogram, låter naiva svenska politiker grejer bara hända liksom, kanske i tron att man kan lita på teorierna bakom massproduktion, dvs att allt blir effektivare i större skala. Men det har aldrig fungerat så, stora förändroingar i kultur och religion har i regel lett till blodbad och krig, historiskt sett. VI har ju med människor att göra, inte stålbitar, bilar och motorer, och även när det gäller materiell massproduktion, så ligger det massor av arbete av tekniker och ekonomer mm bakom. När det gäller massinvandringen i Sverighe tycks man ha litat på nån obevisad teori om att mångkultur blir bra, utan nån sorts noggran planering och jättestorstor insats av både personal och utbildning och bostäder mm, och utan att ta hänsyn till att andra verksamheter, som vård, trygghetssystem och industrier och handel mm drabbas av den resursbrist som automatisk uppstår i andra verksamheter som inte har med flyktingmottagande att göra, De asylsökande som nu kommer har ofta låg utbildning, dvs egentligen i vissa fall behov av minst 12 års skolgång + extra Svenska för att komma igång ordentligt om de bara har gått koranskola t.ex. Och även om de har gått på universitet, så är standarden av självklara skäl (resursbrist både vad gäller lärare och material) i många U-länder inte lika hög på de utbildningarna..

    • Brorson

      Ja. det är vad det handlar om, när man öser in folk, som förutom försörjningsstöd från socialtjänsten, kräver enorma insatser av polis, kriminalvård, missbrukarvård och psykvård. Varifrån ska pengarna till allt detta tas? I stället för att svara på frågan säger makteliten att att utan invandrarna hade vi inte klarat vården. Jag har härmed inte alls påstått att alla invandrare är kriminell och / eller missbrukare. Jag har i annat sammanhang skrivit att en enda kriminell invandrare är en värre belastning på det svenska samhället än hundra laglydiga invandrare, även även om de levt på socialbidrag under flera år.

      En titt på den svenska lagstiftningen, som till stor del är ett verk av vänstersossar, vänsterpartister och miljöpartisterpremierar olagligheter framför laglydnad bland invandrare och asylsökande. Som kan stanna i Sverige under åratal efter avslag på asylansökan, i hopp om något slags amnesti..

  4. Brorson

    Äntlige, äntligen hemma. Vi har längtat så. Det är flickorna i Småland. susilull och sullilo, som kommer dansande på tå… Jaså, flickorna i Västergötland. Vad gör det? De är lika efterlängtade för det. Jaså flickorna i Syrien? Men där finns väl också lingonröda tuvor? Såå ursvenskt! Vi ställe ju upp med stora mottagningskommittén, med kransar i håret, på Arlanda. Alla myndigheterna: Migrationsverket, polisen. Säpo… Såå typiskt svenskt.

    Och i hemkommunen i mörkaste Småland står alla kommunala myndigheter beredda, polisen, skolan, socialtjänsten… Jaså textilarbetarstaden Borås. Såå hemvävt, symbolen för den svenska präktigheten, kläderna vi hade som barn. Symbolen för den svenska präktigheten, liksom dagens välorganiserade Myndighetssverige, där ingen tillåts falla mellan stolarna.

    Men det har tydligen knivmannen i Vetlanda gjort. Han hade ju varit i kontakt med flera kommunala instanser, och inte minst socialtjänsten, varifrån han fått sin försörjning. Nog borde väl Vetlanda kommun ha fångat upp honom, när han mådde så dåligt? .Riksmedia lägger alltså skulden på kommunen, för nu gäller det att tona ner regeringens ansvar, på samma sätt som man har fritagit regeringen och Folkhälsomyndigheten från ansvar för alla avlidna i coronan genom att skylla på kommunerna.

    Lika lite som det kan ha varit något fel på FHM:s och regeringens coronastrategi, kan det ha varit något fel på Sveriges migrationspolitik, när barn som smitit hemifrån och rest genom fler länder, kidnappas av svenska myndigheter och familjehemplaceras. För knivmannen var ju – juridiskt sett – ett barn när han som 17-åring kom till Sverige och beviljades ett tillfälligt uppehållstillstånd, sannolikt utan andra asylskäl än låg ålder. I Sverige följer vi ju FN:s barnkonvention. Och Sverige är ju barnens paradis på jorden. Även IS-barnen kommer nu att få en trygg uppväxti värdems bästa land för barn.

    Hade det inte varit bättre för IS-barnen om de hade blivit bortadopterade till någon barnlös muslimsk familj i Mellanöstern, med tanke på deras första levnadsår i en strikt, för att inte säga extremt, muslimsk miljö? Nåväl, det lilla afghanska barnet fyllde arton efter några månader i familjehemmet och överfördes till en flyktingförläggning för vuxna.Och därmed började hans turn som ´vårdobjekt genom Myndighetssverige. Någon vård för hans uppenbarligen mycket grova narkotikamissbruk torde han dock inte ha fått.

    Trots att han med råge uppfyller alla kriterier för tvångsvård mot missbruk. Men har de svenska kommunerna verkligen de ekonomiska resurser, för det är ju de som ska betala tvångsvården. Om vi till det lägger alla andra vårdbehov, som är en följd av den generösa invandringspolitiken. Exempelvis krigsflyktingar med svåra trauman. De erbjuds beroendeframkallande mediciner, som synnerhet i kombination med illegalt knark, kan framkalla hallucinationer, minnesförluster och våld, Lugnande mediciner. Ja, det kan ju kännas lugnande, om man inte ens minns vad man gjort.

    Det är kanske ett starkt ordval att kalla delar av den svenska migrationspolitiken, vad gäller ensamkommande barn, för kidnappning av andra länders barn. Men låt oss då vånda på resonemanget. Att en svensk 17-åring,eventuellt utan föräldrarnas vetskap, har smitit hemifrån och tagit sig till ett främmande land, som få svenskar hör talas om. exempelvis Turkmenistan, och där blir omhändertagen av någon myndighet och placerad i en turkmensk familj, I stället för att skickas tillbaka till föräldrarna i Sverige. Enligt svensk måttstock är Sverige ett bra land, världen bästa för barn att växa upp i, medan Turkmenistan är ett dåligt land.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.