Petter Nilsson(SD)

En bra pension!

Läste en debattartikel undertecknad av en rad av Sverigedemokraternas topp-politiker under helgen. Debattartikeln menar rätteligen att Ingen ska behöva vara ”fattigpensionär” i ett välfärdsland.

Det debattartikeln sätter fingret på är absolut viktigt.
För vi behöver reformera pensionssystemet. Högre pensionsavsättningar behövs, och kan också möjliggöra att pensionsåldern inte gradvis ska behöva höjas. Äldre ska ha möjlighet att njuta av lugn och ledighet efter ett verksamt liv.

Det kommer inte bli lättare att arbeta inom slitsamma arbeten. Har själv under mitt yrkesverksamma liv arbetat med äldre människor som haft bekymmer efter ett långt arbetsliv. Man orkar inte lika länge som ifall man jobbat bakom ett skrivbord.

Det här är som sagt viktigt att genomföra i ett tidigt skede, precis som jag också skrev om i lördags så stiger tillgången på arbetskraft. En ökad tillgång på arbetskraft leder till att arbetare får en tuffare tillvaro.

En modell som innehåller en möjlighet att växla mellan lägre allmän löneavgift och högre pensionsavsättningar inom arbetsgivaravgifterna skulle alltså kunna ge högre pensioner och samtidigt undvika att företagarna drabbas av högre skatter.

Tror få missat artikeln i Aftonbladet, där 96-åriga Gunbritt förklarar att S-reformen lett till att hon endast får en biltemakorv (5kronor) mer var månad.

 

Etiketter: , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Maria

  SD fick inte delta i nuvarande pensionsgrupp i riksdagen, Är övriga partier oroliga över att misshushållning av tidigare styrande ska avslöjas, månntro?

 2. majorn

  det stämmer vänsterpartiet o sverigedemokraterna är utestängda från pensionsgruppen kanske det som kallas demokrati, fråga regeringen dom tycker säkert det funkar bra med att ha ryggkliare i samma grupp då slipper man obehagliga frågor.

 3. Lars

  Jo, det förekommer en enorm hänslyshet mot pensionärernas kollektiva besparingar. Det finns många förslag på hur pensionsfondernas pengar kan användas till investeringar som man inte kan få banklån och annat till. Och att man inte får bra banklån beror givetvis på att investeringarna inte genererar nån ränta eller avkastning. Som t.ex. ett förslag jag såg, att man skulle ta ifrån pensionsfonderna för att finansiera Botniabanan, och där förslagsställaren menade att banavgifterna skulle ersätta räntan. Det är bara det att banavgifterna är på tok för låga för att gen nån ränta av rang, och att banavgifterna normalt går till staten för att bidra till banunderhållet, där banavgifterna bara täcker en bråkdel. Vinnarna skulle givetvis bli de som fraktar gods på banan, men där ska pensionärerna dela de eventuella vinster som via aktier i olika företag kommer från banan med med många andra aktieägare och andra som på nåt sätt tjänar på banan, liksom med de som äger företag privat och de som reser med banan och kan tjäna på banan i sin privatekonomi, oftast folk som jobbar, dvs pensionärerna blir lurade!!

 4. Erik

  Inte vill Löfvens gäng ge pensionärerna mera i plånboken, dom vill hellre fortsätta med att kasta bort våra skattepengar på ökad invandring av raketforskare, doktorer mm. Löfven har ju i tv förklarat vilken oerhörd vinst dom är för landet på längre sikt…..kanske om si så där om 500 år.

 5. Bergis

  Tänk om vi istället för att lägga pengar på massinvandring och de konsekvenser det för med sig i form av kriminalitet kunde lägga pengarna på högre pensioner till de som jobbat och skött sig i hela livet. Nu läggs stora resurser på gymnasieutbildningar till de som inte har rätt att vara i Sverige. Det läggs stora resurser på att jaga gängkriminella som skjuter och spränger i förorterna. Samtidigt sker det bidragsbrott. Invandrare som har små chanser att komma i arbete ska ha socialbidrag mm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.