Petter Nilsson(SD)

Svenska kyrkan är inte vänsteraktivister!

Svenska kyrkan har ett kärvt ekonomiskt läge. Medlemmar går ur. Ofta på grund av att man inte känner igen sig i den nya Svenska Kyrkan. Den som präglats av vänsteraktivism.

Svenska kyrkan menar att man inte ska ställa krav på svenska och samhällskunskap för svenskt medborgarskap.
Nu senast yttrade sig svenska kyrkan – utan att vara tillfrågad remissinstans – och förklarar att tvärtemot vad utredarna föreslår, så menar man att krav på svenska och samhällskunskap inte ska införas.

Det är förstås väl i linje med annan besynnerlig verksamhet man bedriver idag, såsom exempelvis asylrättscentrum.

Tror vänstereliten i svenska kyrkan på allvar att detta kommer leda till att medlemmarna lättare kan identifiera sig i svenska kyrkan? Det vill säga de som vill att kyrkan ska vara kyrka?
Eller har man på riktigt en avsikt att avveckla sig själv?

Får man färre medlemmar får man också lägre intäkter. Fler fastigheter behöver avyttras, och färre lokala gudstjänster och aktiviteter kan erbjudas.

Svenska Kyrkan är inte vänsteraktivister, ska inte vara vänsteraktivister. Medlemmar i Svenska Kyrkan – som bygger upp den – är kristna. Detta är vad som förenar kyrkan. Ytterst anmärkningsvärt att agera aktivistiskt på detta viset.

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

  1. Lars

    Nu är Svenska Kyrkan inne på nåt som går stick i stäv mot allt som är känt om integration och utanförskap. Med den här politiken skulle vi ta emot långt fler ”flyktingar” (varav ju majoriteten egentligen är ekonomiska flyktingar) men samtidigt ge dem en mycket sämre möjlighet att hjälpa till i samhället och bli en del av samhället! Tänk er att ni själva skulle flytta till ett land där inga fler svenskar bor. Givetvis skulle ni snabbt försöka skaffa er vänner i det nya landet, och lära er landets språk för att föersöka få ett bra liv. Tänk er som jämförelse att ni flyttar till ett annat land där det redan bor en massa svenskar. Många, men kaske inte alla, skulle gärna bosätta sig nära andra svenskar, eftersom man då slipper prioritera språkstudier, som man kanske tycker det ordnar sig om ett tag, och sen i de flesta fall umgås mest med sina svenska grannar, nya bekanskaper från det nya landet kommer för de flesta i andra hand. Att flyktingar i Sverige gör likadant är inte konstigt alls, men det underlättar inte integrationen då det effektivt leder till utanförskap. Att det inte blir så problematiskt i andra länder som Spanien med många ditflyttade svenskar beror på ett det mest handlar om pensionärer och andra med god råd/ordnad försörjning, som inte behöver jobba för att bidra till landets välfärd. ”Flyktingarna” som kommer till Sverige är ofta unga män, som verkligen skulle behöva jobba och bidra till välfärden för att landet Sverige ska ha välfärd även i fortsättningen, och då är språket den kanske allra viktigaste faktorn, möjligen kan övrig utildning vara nästan lika viktig. Men högutbildade brukar ofta också ha lättast att fixa språket!!!

  2. Maria

    SD är enda oppositionen, också i kyrkan! Vi, som önskar förändring i rätt riktning, ska rösta rätt i kyrkovalet!

  3. Bibabi

    Jag sökte utträde ur svenska kyrkan för några år sedan efter lång betänketid. Kände mig inte hemma längre i Guds hus och har tyvärr samma känsla idag. Jag delar inte svenska kyrkans åsikter som ledningen förfäktar offentligt.

  4. Håkan

    Den kristna ”eliten” ärkebiskopar och liknande,krälar ju framför fötterna på en politisk rörelse som kallar sig en religion (Islam).Antingen är den kristna ”eliten” dumma i huvudet,eller då förtränger dom verkligheten.Islam har på sin agenda att alla kristna ska utplånas.Dom kallas otrogna hundar internt.Jackelen och compani borde ta och sitta ner och titta verkligheten i ögonen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.