Petter Nilsson(SD)

150 miljarder

Riksdagen fattade beslutet att skuldsätta Sverige. 150 miljarder kommer nu gå till andra länders välfärd.
Exempelvis Greklands välfärd. Säkert kan det vara kostsamt att erbjuda pension vid 50-55 års ålder.

Sveriges regering arbetar istället för att höja pensionsåldern.

Ytterst absurt att beslutsfattare inte väljer att prioritera det egna landets välfärd.

4 kommentarer

  1. po

    Skall återbetalas från 2028-2058 o motsvarar ca 20000 kr per person.
    Det betyder att det kommer att belasta de som lever då med ca 2 kronor per dag!
    Och allt för att få igång ekonomin igen efter coronan.
    Och investeringarna skall gynna omställningen i klimatet till miljörätta saker.
    Helt OK med andra ord!

    • arbetare

      Varför ska våra barn och barnbarn belastas med ännu fler tusenlappar per person till den omättliga byråkratin nere i Bryssel ?
      Vi har som vanligt varken kontroll eller påverkan över vilka planekonomiska utopier eller pseudovetenskapliga miljöfantasier som miljarderna ska regna över , det enda vi vet är att de högavlönade icke folkvalda byråkrater som pytsar ut våra pengar inte kan ställas till svars oavsett hur stora summor som förskingras eller förslösas .

      Bara detta faktum är nog skäl att rösta nej .

    • Lars

      Nej, inte OK. Dels är det helt fel att blanda ihop så skilda saker som miljö och epidemi och politiska påtryckningar mot vissa medlemsländer i samma beslut, dels är det i många avseenden saker som egentligen borde belasta eurozons-länderna ekonomi och inte de som står utanför euron. Som ju redan påpekats är det ju länder som utgjort ett problem för att behålla valutan stabil som ska få de mesta pengarna!! Att nettogivarländerna ställer annat än ekonomiska krav på nettomottagarna är ju en sorts utpressning, ett sätt att tillrättavisa den befolkning som i demokratiska val har tillsatt ”fel” regering som vill behålla en nationell demokrati och inte tvångsstyras av de stora EU-ländernas högsta politiker i allt fler frågor!!

  2. Brorson

    ”Komma hem? Jaha, och till vadå? En byggnad där den nye ägaren vägrar att se det svartbruna mögel som tränger upp från källaren, samtidigt som hans kvinnliga partner processar med en tidigare granne om att få köpa rucklet intill. Och om man tittar ut genom fönstret ser man hur den tidigare vackra sjön intill huset förvandlats till ett stinkande svartbrunt träsk…”

    Att Ume-libiberalen Mats Nilsson velat att L ska fortsätta att stödja sossarna är hans ensak. Att han uppenbarligen har hamnat i fel parti angår inte heller mig. Det får han diskutera med S, som numera är ett borgerligt, arbetarfientligt och antifackligt parti lång ut i fingerspetsarna. S har ju skrivit avtal med tre borgerliga partier (Mp, C och L) om att försämra arbetsrätten så att fackligt förtroendevalda kan sägas upp utan att arbetsgivaren ens behöver ange orsak. Vilket S dock inte har vågat genomföra p.g.a. protester från V. Men avtal ska väl hållas? Som ny S-medlem skulle Mats N kunna kämpa för det.

    Nej, det som jag reagerar mot är hans måleriska språkbruk, som helt klart är en beskrivning av den egna partiledarens hudfärg. När man så kapitalt har tagit avstånd från det egna partiets politik, som Mats N har gjort, kan han inte gömma sig bakom att liberaler brukar vara anti-rasister. Rasister finns i alla partier, naturligtvis även i L. Mats Nilsson rasistiska ådra lyser igenom ännu tydligare om man jämför hans omdömen om den egna partiledaren, som totalt kokko och lättlurad, med gamla geografiböckers(från 1920-talet) beskrivning av de afrikanska folkslagen.

    Kan Mats N verkligen fortsätta att representera Libeeralerna i Umeå-politiken?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.