Petter Nilsson(SD)

Liberalernas närmande till SD

Känner att jag bör kommentera liberalernas partiråd under gårdagen. Strikt objektivt så fanns det ju inget bra utfall för liberalerna. Antingen skulle man ytterligare fjärma sig från högerorienterade väljare genom att rösta mot partistyrelsens förslag till beslut. Eller att skjuta utrymmet längre från de mer vänsterorienterade väljarna.

Efter en sedvanlig signaleringstävling i snällhet
, vann förslaget som medför att Liberalerna avskiljer sig tydligare från de mer vänsterorienterade väljarna. Något säkerligen de mer vänsterorienterade partierna är tacksamma över.

Liberalernas representant som också sitter i regionen har också uttalat sig avseende samarbete med SD på riksplan. Frågan är ju vidare hur partiet avser att arbeta i regionen. En standardåtgärd liberalerna gör i regionen är att lova satsningar på vård och vårdpersonal – något som endast finns i SD:s budget, där vi faktiskt gör omprioriteringar. Här tycker jag nog att Liberalerna bör fundera om politiken är viktig, i sådana fall bör partiet rimligen antingen arbeta för Sverigedemokraternas omprioriteringar inom regionen, vilket innebär mindre medel till administration, kultur, regional utveckling och förtroendemannaorgaisation, kanske så kan Liberalerna till och med ansluta sig till Sverigedemokraternas budget.

Ifall Liberalerna inte vill lägga politiken i fokus, så finns ju möjligheten för partiet att fortsätta stå för en politik där vård och vårdpersonal får mindre medel, och mer medel går till just kultur, administration, regional utveckling och förtroendemannaorganisation. Samt naturligtvis fortsatt försöka vidhålla att SD skulle vara dummingar av obskyra skäl, och vara en del av dem som också fortsättningsvis tillskriver SD politiska uppfattningar vi inte har.

Oavsett blir det spännande att se hur utfallet från partirådet kommer prägla liberalernas ställningstaganden framöver.

Etiketter: , , , , ,

6 kommentarer

 1. Lars

  Jag kan tycka att Sabuni är rätt modig, och rationell. Att göra detta trots Lövens drastiska brunsmetning av SD, och trots motstånd från vissa i sitt eget part är modigt. Det rationella ligger i att komma ur det dödläge som uppstått i och med försöken att totalblockera SD, där MP fått utrymma att stänga kärnkraft tros att detta ökat koldioxidutsläppen rejält sett i ett EU-perspektiv (vi kunde ju ha exporterat ett elöverskott och man kunde stoppat kolkraft i andra länder) och där MP fått utrymme att stoppa en del industriprojekt mm som kunnat ge arbetstillfällen, och där MP krävt oändligt stor flyktinginvandring osv, allt bara för att stoppa SD. Sabuni kanske har insett hur dåliga förutsättningar som S + C+MP+V+(FP under föregående ledning) har givit Sverige att klara ekonomi, sysselsättning och lag och ordning och pandemi och el/energiförsörjning under kommande år! Nästan gratis el till serverhallar trots bara ett fåtal anställda, för lite el till alla elbilar och industrier i södra Sverige, så hög kriminalitet att affärer och andra verksamheter stänger i utsatta områden och ingen kvinna eller skolungdom och få män törs gå ut på kvällarna i vissa stadsdelar, och by far mest döda i covid i norden osv.

 2. Brorson

  Varför kommer jag att tänka på den afrikanska militärdiktatorn Idi Amin, när jag läser tokliberalen Mats Nilssons beskrivning av sin egen partiledare och hennes egen. Överskattar sig själv Är dumdryg, brutal och enväldig. Och skriker så att ansiktet svartnar. Så beskrivs hon av Mats N i hans senaste blogginlägg. Ännu svartare än normalt? Hennes ansiktsfärg har han tidigare liknat vid det ”svartbruna mögel som tränger upp från källaren”. Och att den tidigare vackra svenska sjön har förvandlats till ”ett stinkande svartbrunt träsk”.

  Likheten mellan den svenskafrikanska partilearen och Idi Amin framgår ytterligare av följande: ”Hans taktik var bara alltför enkel för motståndarna att genomskåda”. Lika lättgenoskådad är Mats N:s eget takik, när han skriver om Sabuni som en ”han” och kallar henne ”Esset” med förklaringen att lagledarens verkliga namn börjar på S.

  I Mats N:s klart rasistiska vokabulär symboliserar färgen svart (med lätt dragning åt brunt, som hos de centralafrikanska folken, ondska och dumhet och naturligtvis oförmåga att styra ett land. ”Black is beautiful” verkar vara en helt främmande tanke för Mats N. Om inte andra västerbottniska liberaler ser det, beror det kanske på att samma rasistiska floskler frodas inom partiets lokal- och distriktsavdelning? Observera att detta inte är ett ställningstagande i frågan om vilket / vilka partier L bör samarbeta med. Det kan man diskutera, om bara språket rensas från rasistiska floskler.

  Gör bara tanke-experimenten att någon sverigedemokratisk lokalpolitiker har uttryckt sig på samma sätt om invandrare och att partiet inte ens hade startat ett uteslutningsärende. Det ställer frågan i blixtbelysning: Vem får vara rasist i Sverige 2021? Varför startar in äexpressen (ober lib) en granskning av rasismen bland liberaler? Taktiken verkar vara att peka på SD och vråla ”Det är inte vi, det är dom”. Om man är sverigedemokrat, räcker det att man uttrycker sig onyanserat om islam för att drevet ska gå igång. Men vad är då detta i jämförelse? Ett språkbruk, som annars bara Ku KLux Klan använder som svarta.

  Återigen; Denna kommentar handlar inte om vilken väg Liberalerna bör välja, utan om vilka ord man använder för att motivera det vägval man tycker är riktigt. Liberalerna i Västerbotten måste sluta fega och börja städa framför egen dörr. Återigen: Hur hade ni reagerat om en sverigedemokrat hade uttryckt sig på samma sätt om den liberala partiledaren? Ni måste agera på samma sätt, när rasismen döljer sitt fula tryne bakom liberal maskering.

  • Lars

   Intressant. Har missat denna uppenbara liberala rasism. Men PK tycker väl det är OK. Den liberala kampen liksom PK:s kamp handlar kanske mera om kampen för globalismen och därmed stödet till de allt rikare miljardärerna och deras allt större inflytande över de högsta ledarna inom EU och även de högsta ledarna inom varje land. Miljardärerna lånar ut pengarna till EU:s s.k. coronapaket och får räntan, länderna skuldsätter sig och blir därmed slavar till miljardärerna, och du och jag betalar lånen och räntan via skatten, och sen skickar staten pengarna till miljardärerna!!! Miljardärerna skulle ju kunna bekosta stödpaketet själva.. Nävisst ja, då får vi betala ändå genom att produkterna som görs i miljardärernas fabriker blir dyrare…

 3. Erik

  En sådan som Mats N får mej bara att bli mera säker på att rösta på Sd. Han kan ju inte ha ett enda rätt i huvudet. Men det gäller väl snart alla som ingår i vänster partiernas toppskikt, titta bara på Löfven.

 4. Pingback: Antidemokratins antidemokrati! | Petter Nilsson(SD)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.