Petter Nilsson(SD)

Nä Damberg, SD är inget säkerhetshot…

Jag tror uppriktigt sagt ingen tar Dambergs debattartikel på allvar där han försöker trockla in Sverigedemokraterna under fliken säkerhetshot.

Narrativet – att SD nu på något vis skulle blivit mer extremt – blir bara märkligt.

Har tidigare konstaterat att Sverigedemokraternas rörelse vuxit under min tid i partiet. Ska väl betona att vi idag i huvudsak har en relativt ny medlemsskara. Nu har jag främst skrivit detta för att direkt bemöta det alltför frekvent använda argumentet att vi på något vis skulle ha en gammal historia som skulle prägla våra ställningstaganden idag. Vilket förstås blir absurt eftersom medlemmarna idag ger förtroende till våra representanter idag.

Den nya vinklingen från Damberg, att Sverigedemokraterna skulle blivit mer radikalt allteftersom gamla Socialdemokrater, Moderater, Liberaler, Vänsterpartister med fler anslutit sig till oss säger mer om inrikesministerns syn på de som valt att stödja Sverigedemokraterna.

Att nu försöka klistra på sd-medlemmar och sympatisörer en rasiststämpel med EXPO som källa är absurt. Jag tror inte ens den mest vänsterliberala läsaren luras av Damberg.

Självfallet vill Sverigedemokraterna ut med sin politik. För egen del är jag djupt tacksam för att alternativa medier väljer att skriva om sakfrågor som lyfts, när inte offentligt finansierad media gör det.

Dambergs debattinlägg leder endast till ett trivialiserande av riktiga säkerhetshot.

 

Etiketter: , , , ,

En kommentar

  1. Lars

    Expo är ju en organisation som fått stöd från många rika personer, men också från offenligt håll, och de får ju även betalt för diverse ”antirasistiska” kurser som förespråkar antirasism där rasister även inbegriper folk som har kritiska synpunkter på vissa religioner, och där i princip alla med vit hudfärg utmålas som potetniella rasister. Men jag har också stött på pensionerade anställda som jobbat på bl.a. socialen och hemtjänsten som har sett att det mesta som expo har föreläst om inte alls stämmer i verkligheten. De som verkligen till vardags har träffat invandrare har tvingats inse att det finns minst lika många rasister bland invandrare som bland svenskar, en del araber ogillar judar, en del icke-asiater ogillar asiater och en del ogillar vita och en del muslimer ogillar kristna osv, inte minst kristna invandrare som flytt från förföljelse i vissa muslimska länder oroas kraftigt av den stora muslimska invandringen, då det är just de som i första hand förföljs i Sverige, inte vita kristna som bor på Södermalm….Och även mellan muslimer finns det kontroverser, t.ex. Sunni kontra Shia.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.