Petter Nilsson(SD)

SVT – Jackelén och kontroversiell imam kommenterar påsken

Under helgens påskinslag i helgen hade man bjudit in ärkebiskopen Antje Jackelén samt en kontroversiell imam för att kommentera den kristna högtiden – påsk.

Även om många av oss kommer ihåg jul som en fantastisk högtid, så är påsken en väldigt viktig högtid. Precis som den kontroversiella imamen också tydliggjorde så firar inte muslimer påsk. Istället hänvisade han till judarnas firande av pesach, samt islams firande av aashura.

Jackelén var en av de ärkebiskopskandidater som inte kunde svara på huruvida Jesus ger en sannare bild av Gud än Islams profet Muhammed – till skillnad från Persenius. Vilket förstås lett till att än fler som ifrågasätter företrädaren kliver åt sidan – och ytterst leder till att politiseringen av kyrkan tilltar ytterligare.
På Jackeléns twitter förstår hon inte varför hon får kritik från övertygade kristna – och har nu utannonserat twitterpaus.

Jag förstår inte varför SVT bjöd in en kontroversiell imam. Kan förstå varför man bjuder in en person som är vald att ytterst företräda svenska kyrkan. Men inslaget som sådant var inte särskilt angenämt, ej heller kändes det som att det bidrog till en festlig stämning kring påsk.

Etiketter: , , , , , , ,

En kommentar

  1. arbetare

    Problemet är väl egentligen att Antje Jackelen inte egentligen varit företrädare för kristendomen på länge utan snarare kämpat för att gynna identitetspolitisk extremvänster och islamism .

    Få människor har väl orsakat så många avhopp från svenska kyrkan som just Jackelen , vilket precis som du säger orsakat att vänstervridning , genusflum och asylaktivism kunnat dominera ännu mer då snart alla normala människor lämnat det sjunkande skeppet ……

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.