Petter Nilsson(SD)

Välkommen till SD!

Valen närmar sig!
Vill du göra skillnad och arbeta för att förbättra samhället?
Välkommen till gemenskapen!

 

En kommentar

  1. Brorson

    Jan Hägglund, Ap, har skrivit ”Påståendet att Vpk haft inflytande på S-politiken är historieförfalskning – men M och Kd kommer att tvingas ta stor hänsyn till Sd:s politik”.

    Själv begår Hägglund grov historieförfalskning, genom att helt utelämna att Vpk hade stränga order från det sovjetiska kommunistpartiet att aldrig fälla en ”arbetarregering”. Sossarna regerade alltså Sverige på Moskvas nåd. Vilket gav Vpk ett enormt inflytande, utan att ens behöva förhandla med S. Vpk stöddes gång på gång av de socialdemokratiska partimedlemmarna. Vpk utvecklade med tiden en enorm skicklighet i konsten att styra utan att ingå formella uppgörelser Efter Sovjetunionens fall inleddes dock förhandlingar om budgeten mellan S och Vpk.

    Det är också sant att Vpk i flera val räddades av socialdemokratiska stödröster, men likväl erhåll S över 40 % egna röster i samma val. Att Vpk inte var formellt ansvarigt för den förda regeringspolitiken gynnade dock Vpk, som kunde uppträda nära nog som ett oppositionsparti. Finns det något som SD kan lära sig av detta? Det som slutligen även L har förstått är att man inte kan bortse från alla väjare som har röstat och som kommer att rösta på SD i nästa val.

    Och de borgerliga partiledarna har kanske rätt, när de säger att deras beroende av SD inte kommer att bli någonting värre än S-regeringarnas beroende av Vpk, som var Moskvas förlängda arm in i den svenska regeringen. Vilken utländsk regering skulle SD ta order från? Ungerns Viktor Orban har inte en chans att hindra SD från att fälla en borgerlig regering, om SD så skulle vilja.

    SD kommer naturligtvis inte att få allt som -SD vill ha, Men ju fler väljare SD får, desto större infytande kommer SD att få. Och Löfvén gör ju verkligen sitt yttersta för att öka väljarstödet för SD. Det blev ju resultatet även av den senaste smutskastningskampanjen. Ju större vargen blir, desto lättare kan man torgföra åsikten att vargen är farlig. Glöm inte att dåvarande L-ledaren Jan Björklunds officiella motivering till jöken inte var att isolera SD. Utan att han befarade att SD skulle fälla den borgerliga regeringen bara några veckor efter att den tillträtt. Detta genom att rösta mot den regeringens budget.

    När nuvarande L-ledaren Nyamko Sabuni säger att hon är beredd att ”samtala” med SD, handlar det troligen om att sondera hur SD kommer att ställa sig till den budget, som en eventuell borgerlig regering kommer att lägga fram. Detta är inte ens en förhanslinginvit, eftersom frågan kan besvaras med ja eller nej. Men SD kan naturligtvis begära förhandlingar, och det tror jag att SD kommer att göra. Men återigen: SD kommer inte att få allting som SD vill ha. Nyamko kommer att spjärna emot (”Jag sa samtal och inget annat”), men det blir inte lätt för henne, efter alla knivar i ryggen, som hon fått av partikamrater som vill fortsätta med jöken.

    Väldigt smart, om man verkligen vill hindra SD från att få inflytande att underminera marken för den borgerliga partiledare, som är minst positiv till att ge SD inflytande. Är jöken och deras kvarvarande anhängare inom L verkligen kapabla att styra ett land, när det enda de lyckas ned ör att göra självmål?

    Och om samtalen mellan borgerligheten och SD skulle misslyckas, kommer Löfvén inte tveka att sitta kvar med SD-stöd, om han mot förmodan skulle få den chansen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.