Petter Nilsson(SD)

Hur ska MP diskriminera vita kvinnor?

Vill lyfta en interpellationsdebatt där Ludvig Aspling (SD) ställer frågan till Stenevi (MP), kring hennes uttalande om att vita kvinnor måste flytta på sig för att utlandsfödda kvinnor ska få mer makt.

Jag har själv suttit och diskuterat rasism, makt och genusteori i talarstolen i region likväl som kommun. Oftare än inte brukar det rinna ut i en diskussion där man talar om varandra. Övriga tar ett strukturfokus medan jag har ett agentfokus.

 

I det här fallet är det märkliga emellertid att miljöpartiet föreslår en rasistisk åtgärd enligt regeringens egna definition av rasism. Någon klar väg fram för MP att diskriminera vita kvinnor presenterar Stenevi inte under den här interpellationsdebatten.

Etiketter: , , , , , , ,

7 kommentarer

 1. Björn

  Precis lika korkat som kvotering. En tjänst eller ett uppdrag ska man få på grundval av kunskap,kompetens och personlig lämplighet, ingenting annat.

 2. Brorson

  Jag tycker att Märta Stenevi ska leva som hon lär och lämna sin plats till Nyamko Sabuni, förslagsvis vid nästa regeringsbildning. Ett sätt kan ju vara att ”släppa fram” Ulf Kristersson som statsminister, under förutsättning att han har lovat att utse Sabuni till samma statsrådspost som Stenevi har nu.

  Men det är ju så typiskt för MP att det som de kräver att andra ska göra, vill de inte göra själva. Ett annat exempel på denna miljöpartistiska exklusivitet är när MP skulle lägga ner Bromma flygplats och regeringsplanet, som är stationerat på Arlanda, måste flyga från -Arlanda till Bromma för att hämta upp Gustav Fridolin, MP, när han var utbildningsminister.

  Eller Stenevis företrädare som sråkrör för MP, Isabella Lövin, som inte kunde åka tåg till Bryssel, för att hon ville komma fram ”fräsch”.

  Det var ju också en märklig definition av ordet ”rasism” från Stenevis sida, att det alltid handlar om vita mot svarta. aldrig tvärtom och definitivt inte om svarta mot svarta. Nyamko blev ju själv stämplad som ”rasist”, när hon hade talat om svarta mäns våld mot svarta kvinnor i Afrika. Jag vill minnas att det var i samband med att terrororganisationen Boko Haram hade överfallit och rövat bort eleverna vid en flickskola i Nigeria.

  Varför stämplar Stenevi enbart personer med en viss hudfärg som rasister?

 3. Håkan

  Vad jag kan förstå av den allmänna debatten så har såkallade vita människor inget existensberättigande överhuvudtaget.Det är idag fullt legitimt att som en Afrikan som anser sig ha tolkningföreträde,att uttrycka att hon inte ville vara i samma rum som såkallade vita..Tänk er om någon sagt det omvända.Så vad ska makten och media göra,dom som bestämmer?

 4. Brorson

  Jag kan nämna ett flagrant exempel på hur MP har bedrivit strukturell rasism mot svarta i regeringsställning. Så sent som i början av juni 2020 försvarade MP-språkröret och finansmarknadsministern Bolund den svenska coronastragegin och sa att den varit framgångsrik. Han sa att strategin inte hade varit att rädda människoliv (black lives matter – inte för MP), utan att pressa ner inläggningarna på IVA till vad sjukvården klarade av. Detta cyniska uttalande upprepades strax efteråt av den lokala förmågan Seye Larsen.

  Åtminstone Bolund måste ha känt till att rena digerdöden hade gått fram bland svart invandrare i nordvästra Storstockholm. Detta hade avslöjats inför offentligheten av en kvinnnlig läkarstuderande av somalisk härkomst, som själv var uppvuxen uí detta ”utanförskapsomåde” och var ute på sitt första praktikjobb som nybliven läkare. Det var uppenbarlige inte meningen att detta skulle avslöjas

  Det finns inget som helst försvar för Bolunds folkmordspolitik. Han saknar ekonomisk utbildning, men är utbildas biolog vid fina universitet i England och har därför förstått att Tegnells experiment med flockimmunitet skulle kräva människoliv. Detta har ju inte ens Tegnell och Giesecke huttlat med, utan de hade utlovat att det skulle ha dött lika många människor i Norge som i Sverige, när flockimmunitet väl var uppnådd i Sverige. Vllket utlovades ske under senvåren. Alltså strax innan Bolund betecknade strategin som framgångsrik. Sjukvårdapparaten hade räddats (???), men de sjuka (var de flesta var svarta) hade dött.

  För övrigt hade experimentet med flockimmunitet påbörjats i Storbritannien, men hade avbrutits av den brittiska regering p.g.a. höga dödstal. Detta kan inte Bolund med sin fina engelska utbildning ha missat. Ändå stödde han den mordiska s.k. svenska coronastragin i regeringsställning, även sedan det framkommit att svarta var kraftigt överrepresenterade bland de döda.

  FHM och regeringen hade inte ens brytt sig om att varna för pandemin på somaliska, utan det blev slutligen MSB som engagerade imamerna i det arbetet. Bland den svarta befolkningen i förorten tvivlar ingen på att det här var strukturell rasism, som de hade utsatts för. MP försöker nu skjuta över skulden för detta medvetna massmord på svarta på de partier, som är kritiska mot invandringspolitiken. Men det är ju helt olika saker.

  Underlåtenhet att skydda personer med en viss hudfärg mot ett både olagligt och livsfarligt experiment ÄR strukturell rasism. Jag hoppas att Bolund åtalas vid en internatinell domstol med hans egna ord som bevis.

  • Lars

   Kanske ville MP bli av med en drös äldre, kanske tillhör de inte MP:väljarbas, kanske anser MP att pengarna till äldrevård kan användas bätter till att öka flyktingmottagandet och byggande av järnväg och vindkraftfverk???

   • Brorson

    Naturligtvis var detta ett utslag av MP:s fientlighet mot äldre. Men jag tycker att MP ska sluta anklaga andra för strukturell rasism, när man själv är värst i den genren. Men det är som jag skrev i min första kommentar. Det som MP kräver av andra kräver inte ledande miljöpartister av sig själva. En överrepresentation av svarta bland de äldre, som miste livet. Och det kallar Bolund ”framgång”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.