Petter Nilsson(SD)

Regeringen respekterar inte demokratin!

Läste igenom expressens löp igår.Åkesson: De respekterar inte demokratins regler”.

Kring PISA-undersökningen och hanteringen därav kommenterar Jimmie följande om att medvetet undanhålla information från väljarna:
”– Det här sänder en tydlig signal om att regeringen inte respekterar demokratins spelregler.”

Jag kan bara instämma. Man bör se PISA som en del av detta. Men rimligen även bristande undersökningar som rimligen borde gjorts för att få en klar bild av problem i samhället. Exempelvis uteblivna rapporter om invandrares brottslighet, som tidigare utgiven av BRÅ.

Nu bör man väl särskilt kommentera Socialdemokraterna i det avseendet, eftersom de utgör lejonparten av regeringen.

Socialdemokraterna är ett strategiskt parti som förankrat sig i allt från fackföreningsrörelsen till folkbildning. De är duktiga på att vinna val. Deras politik är ungefär som övriga samverkanspartier – en box of chocolates – ”you never know what you’re gonna get”.

Socialdemokraterna förstod tidigt att Sverigedemokraterna innebar ett mer konservativt alternativ till Socialdemokraterna. Frågan blev ju då hur man skulle behålla de väljarna som attraheras av ett mer konservativt arbetarparti. Arbetare som inser att en större migration rimligen bara skulle innebära en sämre situation för de som arbetar.

Där skulle S kunna ändra sin egna inriktning. Skärpa sin migrationspolitik. Men nej. Istället valde man att måla ut Sverigedemokraterna – och alla som sympatiserade med partiet – som riktiga dummingar. Förhoppningen var att kväsa partiet och uppfattningarna. Det gick inget vidare.

Därefter har diverse försök gjorts. Ohederliga försök såsom att tillskriva oss uppfattningar vi inte har, exempelvis att vi skulle vara för marknadshyror valet 2018.

Men oavsett om man är ohederlig kring samhällets utveckling för folket, eller hittar på vart andra partier står i frågor, så är grundproblemet detta:
Man respekterar inte demokratin. Man agerar stick-i-stäv med principen att väljarna ska kunna ta ställning till vilken politik som bör drivas i ett land.

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. Kenth

    Regeringen läger för mycket energi på att lyfta negativa händelser som drabbat andra partier än deras
    i en forntid för 20+ år sen och inte har med dagens politik att göra…Att sedan också ha en negativ syn
    på det nya som gäller idag….och gå i samma spår så de blir så djupa att de tillslut fastnar …Det är nya tider nu och det måste accepteras om inte vårt land skall köras i konkurs i en snar framtid.

  2. Lars

    Demokrati innebär ju att folket ska bestämma, även om det i den representativa demokratin visserligen ska ske indirekt via valda ombud. Men för att detta ska ske måste ju folket informeras korrekt, annars röstar man ju på fel politiker, och jag tänker nu inte på politikerskandaler, det är ju också ett problem, men jag tycker att det är ännu viktigare att man får korrekt information. Så kallad alternativmedia finns av ett skäl, nämligen att etablerade media både via ägarintressen och politisk engagerade journalister har en slagsida åt vänster. V, S och MP. SVT och SR ska ju på papperet vara folkets och rapporteringen neutral, men alla vet att så inte är fallet, och på lång sikt är det ju i dag S,V, MP, C och L som bestämmer om pengarna ska gå, och därmed har ett inflytande på organisationen, som då sakta ändras i önskvärd riktning. Men för att rösta så att väljarnas egna önskemål ska komma fram i praktisk politik, då kan man inte hymla om kriminalitet, förfalska PISA-resultat, inte prata om alla de kostnader som massinvandringen för med sig få väldigt många områden osv. Många väljare undrar i dag hur det kunde bli så här, andra nordiska länder har en mera neutral media, särskilt Danmark. Flera av de andra nordiska länderna har bättre pensioner, t.o.m. Finland börjar komma ikapp trots det höga krigsskadeståndet till Sovjet, lägre smittspridning av Corona, lägre kriminalitet, Norge hade t.ex. 1 död i mord förra kvartalet, Sverige 15 minst, och de har bättre fungerande skola och vård. Och de har bättre fungerande social välfärd, inte som i Sverige en officiell god välfärd som inte alla får del av pga försäkringsläkare och specialtolkningar av lagen för att spara pengar, dock ett skinande undantag att Uppdrag Granskning faktiskt djupdök i frågan….I Svensk media saknas djupare analyser av dessa uppenbara skillnader, samt att övriga nordiska länder har ett mycket lägre flyktingmottagande, dvs de får mera pengar till annat som vård, skola omsorg och polis mm. Och trots att de andra nordiska länderna sargades svårt i andra världskriget…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.