Petter Nilsson(SD)

Sjuklövern existerar fortfarande, tyvärr!

I mars skrev jag om EU:s Coronafond
Sverige hanterade inte pandemin väl. EU skulle visa sin roll som frälsare. Löfven satte sin ’prägel’ vid EU:s förhandlingsbord, och i realiteten landade ett förslag på coronastödspaketet:

Paketet skulle gynna fattiga länder med låga skulder (vilka överlag inte drabbats särskilt hårt av pandemin), kickstart-effekten blir minimal. Svensk export ska också missgynnas. Återbetalning i form av höjda skatter och sänkt välfärd kommer behövas fram till 2058 med ränta.

Det besynnerliga ”borgerliga” ställningstagandet. 
M och KD brukar dra till med häftig korta och slagkraftiga ord, s k ”slagord”.
Borgerliga slagord – som säkerligen många av deras väljare ställer sig bakom – såsom ”vi ska inte skuldsätta kommande generationer”, ”lev inte på lånade medel”, etc.

Avseende EU:s Coronafond visade M och KD både i europaparlamentet och i riksdagen att de har sina slagord – men i realiteten så backar de gärna Socialdemokraterna. Sjuklövern röstade för stödpaketet.

Endast SD prioriterar sjukvård och vårdpersonal i Region Västerbotten!

Allianspartierna (M,C,L och KD) inledde mandatperioden med att kopiera majoritetens (S,V och MP:s) budget. Därefter har budgetförslagen varit snarlika.
Endast Sverigedemokraterna skapade utrymme i vår budget för att inte göra de omfattande besparingarna på vårdpersonal som föreslogs i effektiviseringsplanen.

Övriga partier har emellertid redan påbörjat sina slagord, där man menar att vi skulle ägna oss åt historierevision – i vad jag bara kan anta är någon slags förhoppning om att journalister och medborgare inte har intresset av att gå tillbaka till tidigare budgetar, utan istället lita på auktoritetsargument.

Men faktum kvarstår: Vill man prioritera vård, måste man bortprioritera annat. Det är en grundpelare i politik. Här har Sverigedemokraterna som enda parti vart tydliga att vi behöver prioritera vård. Vi kan inte lägga de omfattande medel Sjuklövern gör på administration, kultur, regional utveckling och överflödig förtroendemannaorganisation.

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

En kommentar

 1. Brorson

  Och jag undrar hur långe till liberalerna i det västerbottniska partidistriktet kommer att låga sig representeras i Umeå-politiken av en rasist med en ytterst vulgär vokabulär . Tror han kanske att han är vaccinerad mot rasism för att han är medlem i Liberalerna? Det var inte länge sedan han liknade sin egen partiledares hudfärg vid ”ett stinkande svartbrunt träsk”.

  Och nu har han skrivit ”Det här påminner om den där töntiga tjejen i klassen som gör allt för att få vara med i det coola gänget…” Den töntiga tjejen är förstås hans egen partiledare. Mats Nilsson visa.r här ensärskilt elakartad form av rasism. För det är nämligen en rasistisk fördom att n*gr*r är småbarn, som inte är kapabla att ta egna, genomtänkta beslut.

  Det är dessutom en grov lögn att L nu har givit upp sin egen politik och i stället stödjer SDs. För det är i stället, som Åkesson sa under partiledardebatten att man har enats om en minsta gemensam nämnare. Enligt min mening tyder det på en politisk mogenhet på båda sidor.

  Om det var bra eller dåligt kan man förstås ha olika åsikter om. Men även den, som tycker att det är dåligt, borde vara kapabel att föra fram sin kritik på ett civiliserat sätt. Utan använda vulgär retorik och rasistiska floskler.

  Jag har länge hävdat att de s.k. anti-rasisterna själva är de värsta rasisterna, Mats Nilsson och Lennart Holmlund är inga undantag. För Holmlund verkar det vara självklart att den vita husbonden bestämmer vilka åsikter det svarta tjänstefolket får ha.

  Deras åsikter ska vara dumsnälla. Om inte stämplas de som farliga extremister. Och det är just vad Holmlund gör med Sabuni, när han placerar henne ”långt ut på högerflanken”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.