Petter Nilsson(SD)

Välkommen till Sverigedemokraterna!

Valen närmar sig!
Vill du göra skillnad och arbeta för att förbättra samhället?
Välkommen till gemenskapen!

 

2 kommentarer

  1. Brorson

    För några dagar sedan skrev jag ett antal kommentarer på Petters blogg om behovet av nya strafflagar, med egna förslag till nya lagar. Jag har tidigare fått samtliga förslag publicerade på Ågrens (M) blogg, Jag representerar inte något parti, varför förslagen är helt mina egna, som jag dock ska komma till användning, i något parti frän vänster till höger. Man måste ju vara partimedlem för att få sina förslag behandlade som motioner till en partikongress. Jag hoppas härmed även på gamla och nya SD-medlemmars intresse, Jag föreslår:

    1) att straffbarhetsåldern sänks från 15 till 10 år och att det införs särskilda ungdomsfängelser med verksamheten anpassad till de unga brottslingarnas ålder och mognad. Kriminella och icke-kriminella ungdomar ska inte blandas, vilket nu sker på HVB-hemmen.

    2) Ungdomsrabatten (halva strafftiden) för brottslingar 18 – 21 år avskaffas. I stället införs en ungdomsrabatt för dem sin inte har fyllt 18 år, enligt följande. Högst 25 % av strafftiden för vuxen för den som inte fyllt 12 år,25 – 50 % för dem som fyllt 12 men inte 14 år, 50 – 75 % för dem som fyllt 14 men inte 16 år, minst 75 % för dem som fyllt 16 men inte 18 år.

    3) Alla straff ska utdömas som veckor, månader eller år i fängelse, men ska omvandlas till böter vid fängelsestraff under 6 månader, om det kan antas att den dömde kommer att betala böterna, med egna, hederligt förtjänade pengar. Annars ska straffet verkställas i fängelse. Det får inte vara som nu, att dömda personer slipper straff för att de saknar känd inkomst.

    4) Vid styrkt behov av vård, ex-vis p.g.a. missbruk eller psykisk sjukdom, ska straffet kunna omvandlas till vård inom missbrukarvården, rättspsykiatrin eller särskild ungdomsvård (om brottsligheten beror på grova brister i den unges uppfostran). Om den behövliga vårdtiden är kortare än det utdömda straffet, ska resten av straffet, förutsatt att vårdresultatet inte äventyras, avtjänas i fängelse.. Vi kommer därmed att slippa diskussionen om vård eller straff för missbrukare med ett drogberoende.

    5) Systemet med frigivning efter 2 /3-delar av strafftiden avskaffas och ersätts med att brottslingen får välja mellan att avtjäna hela straffet i fängelse eller 9 / 10-delar i fängelse och 2 /10 under övervakning i frivården. För den, som har ådömts ett fängelsestraff på 10 år, blir det alltså om han har valt det alternativet 9 år i fängelse och 2 år inom frivården.

    6) Utländska medborgare, som har begått brott i Sverige ska efter avtjänat fängelsestraff utvisas, om de vid samma rättegång har dömts till fängelse i minst tre månader, eller vid flera rättegångar har dömts till fängelse i sammanlagt minst sex månader. Bestämmelsen, som säger att en utlänning som har vistats mer än fyra år i Sverige får utvisas endast om det finns ”synnerliga skäl” avskaffas.

  2. Brorson

    forts.

    7) Beslut om utvisning p.g.a. brott flyttas från brottmålsdomstolarna till en särskild enhet inom Migrationsverket, som även ska beakta andra skäl för utvisning, såsom en parasitär livsstil (ex-vis massor med obetalda p-böter).

    8. Med nuvarande brist på fängelser ska Sverige försöka hyra fängelseplatser i andra länder. När det gäller utländska medborgare, bör Sverige upprätta generella avtal med alla demokratiska länder, som har en godtagbar standard på sina fängelser, om att brottslingar som är medborgare i de länderna ska avtjäna sina straff i de länderna. Särskilda avtal för vissa personer ska kunna upprättas även med anda länder.

    9. Läste i tidningen idag att den danska mördaren Peter Madsens fru, som han gift sig med i fängelset, klagar på att den danska regeringen vill införa ”kärleksförbund” för fängelsedömda. Hon skriver att det inte är de kriminellas fel att kvinnor skriver till dem och söker kontakt. Jag tycker att Sverige ska följa det danska exemplet. Avskaffa samlagsrummen i fängelserna och förbjud de fängelsedömda att gifta sig medan de sitter i fängelse.

    10. Det behövs en ny säkerhetsklassning av svenska fängelser, med ökad inre ch yttre säkerhet jämfört med dagens högsta säkerhetsklass, samt.
    a) Totalförbud mot permissioner.
    b) Rätt att ta emot besök högst en gång per månad, och då endast av närstående.
    c) Förbud att skicka och ta emot fysiska brev och paket (kan innehålla knark).

    11. Straffen för våldsbrott (ringa misshandel, misshandel, grov misshandel, synnerligen grov misshandel, dråp och mord, samt våldtäkter där användning av våld har förekommit) måste höjas rejält. Med undantag för krigsförbrytelser och folkmord, ska högsta straffet för ETT brott dock begränsas till fängelse 20 år.

    12. Nuvarande absorptionsregel, som säger att straffen för övriga brott ska ”absorberas” av straffet för det grövsta brottet, vilket dock ska rymmas inom straffskalan för det brottet, avskaffas och ersätts med en mängdrabatt enligt följande: För de tre grövsta brotten utdöms hela straff enligt straffskalan, för de tre därefter grövsta brotten utdöms halva straffen enligt straffskalan. Maxstraffet för sex mord blir dån 3 x 20 år + 3 x 10 år = 90 år.

    13. Internering / förvaring för särskilt farliga återfallsförbrytare återinförs för de fall då det finns en uppenbar risk att en brottsling begår nya och allvarliga brott efter avtjänat fängelsestraff. Det kan gälla övergrepp i rättssak (risk för hämnd på målsägare och vittnen) .samt det som nu kallas grov kvinnofridskränkning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.