Petter Nilsson(SD)

Trygga regionernas ambulansflyg!

Igår gick artikeln ”Startar förhandlingar om att lägga ned ambulansflyg” att läsa i VK.

”– Oron bland våra medlemmar i Babcock är påtaglig. Det sätt KSA har hanterat ambulansflyget i Sverige är inte förtroendeingivande och våra erfarna medlemmar ser inga förutsättningar att stanna kvar i branschen, säger Simon Enochson, ordförande i Svensk Pilotförening i ett pressmeddelande.”

Detta är djupt oroande. Väl i enighet med artikeln – som också problematiserar KSA – så står vi i ett läge där vi måste trygga ambulansflygsverksamheten.
Vi måste ha ett fungerande ambulansflyg! Det är inte minst viktigt för oss här uppe där vi har långa avstånd.

KSA bör pyssla med upphandlingar. Inte låtsas vara flygbolag.

Många märkliga beslut i kölvattnet av att man valde att bedriva flygbolag. Inte minst väldigt dyra flyg som dels påverkar kostnadsbilden häftigt, dels är sämre i miljöhänseende. Att dessutom göra besparingar på piloter, och hamna i bråk med SAS om hangarer.

Ytterst måste KSA ställa om sitt fokus. Det är också av den anledningen SD lämnade in en motion i regionen som syftar till att KSA måste arbeta med upphandlingar, och först och främst måste säkra ambulansflyget för en övergångsperiod, och därefter upphandla ambulansflygtjänsten i ett längre perspektiv.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.