Petter Nilsson(SD)

Bara SD vill se regionalternativ!

Den 16 maj skrev Petter Bergner på ledarsidan om otydliga ansvarsförhållanden och styrproblem i regionen samt att detta behövt lyftas.

Ledarskribenten bör rimligen känna till att Allianspartierna ingår i samma sjuklöver som majoriteten gör i regionen. Där har man till och med gått så långt att man kopierat Socialdemokraternas budgetförslag, siffra för siffra. Huruvida det är vad Bergner menar när han skriver ”gemensamma beröringspunkter”, må väl vara upp till läsaren att bedöma.

Han bör notera att Sverigedemokraterna egentligen var det enda partiet som föreslagit åtgärder kring styrningen under pandemin. Revisionen skriver följande i Revisionsrapport nr 10/2020, Granskning av regionens krisberedskap: ”Det förberedande arbetet Granskningen visar på brister i regionstyrelsens och hälso- och sjukvårdsnämndens förberedande arbete med krisberedskap. Det genomfördes innan pandemin ett aktivt arbete på tjänstepersonsnivå. Bristerna i den politiska styrningen medförde dock att ansvarsförhållanden för krisberedskapsarbetet i regionen blev otydliga.”

Rimligen bör Bergner också noterat att Sverigedemokraterna föreslagit att regionen just skulle se till att se över rutinerna – detta genom ett inlämnat initiativ 5 februari 2020. Samtliga övriga partier valde då när det begav sig att avslå initiativet.

Petter Bergner konstaterar att gruppledarna för de fyra allianspartierna i Region Västerbotten gått ut med slagorden att de vill se ett maktskifte. Alliansen vill ta över styret i en region man anser styrts alltför illa under de rödgrönas tid vid makten.

Sanningen är emellertid att samtliga inom regionens sjuklöver står för samma alternativ. Mindre medel till sjukvård och vårdpersonal. Mer medel till administration, kultur, förtroendemannaorganisation, champagnelobby etcetera.

VK:s ledarskribent är generös när han benämner vissa av sjuklöverpartierna som oppositionspartier. De delar ju samma prioriteringar, och intresset för en bättrad styrning är ytterst fattigt.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.