Petter Nilsson(SD)

Grovt kriminella hindras utvisas pga kryphålet som uppstått genom att vägra covid-test!

Jonas Andersson (SD) från Skellefteå problematiserar detta på sin facebooksida.

Kriminella kan alltså vägra att göra covid-test. Detta leder till att utvisningsbeslut inte verkställs.
Enligt polisens nationella operativa avdelning (noa) så rör det sig om 90% som vägrar.

Jimmie har också lyft detta problem 5 maj, varpå Löfvén sagt han inte hört talas om problemet, men att han lovat att återkomma.

Man måste förstå att straff i form av fängelse och ytterst utvisning är straff som ges för att garantera tryggheten inom landet – för landets medborgare. Den politiska debatten brukar oftare sätta brottslingsperspektivet först, men man måste komma ihåg att det finns andra perspektiv.

I det här fallet handlar det också om medborgares förtroende för rättssystemet, men det är också en resursfråga.

Etiketter: , , , ,

5 kommentarer

 1. Lars

  Det lustiga är, att man under senare år på något vis tycks ha undvikit att ens få in högerdebattörer i landet, utan att de ens ha varit särskilt extrema, från t.ex. USA och andra västländer. Det är nog så, att det sanna viljan från politiker i regeringen, liksom polisledning, MSB, Säpo och rättsvårdande myndigheter saknas. När det gäller obekväma höger-personer, t.ex. Paludan från Danmark, jobbar man med nåt som verkar likna civil olydnad när vederbörande försöker utnyttja de friheter som finns på papperet i Sverige. Mot högeropposition nyttjas i Sverige likande metoder som används av Putin och förr av KGB och Stasi, även om man kör en ”light”-variant i Sverige utan förgiftningar mm. Man släpper AFA fria att göra som dom vill och väljer bort att intervjua SD:are där företrädarna är duktiga, allt för att göra det obekvämt att vara ”åt ”höger” ” om det går utan att det ser allt för märkligt ut, osv. Man använder det senaste inom PK-fikonspråket, som går ut på att ändra benämningar på det mesta och förbjuda vissa ord så att man måste uttrycka samma sak på ett nytt sätt, så att man via krav på att behärska det nya språkbruket kan sålla bort folk från debatten om de inte lärt sig de nya ord och uttryckssätt som krävs för att få yttra sig och säga samma sak men utan att kallas rasist. Dock funkar det inte på luttrade SD-politiker, som ju också lärt sig hur man säger en sak med samma ordval som vänsterpolitikerna så att Näthatsgranskaren inte har nåt att haka upp sig på. Värre är det för pensionärer och lågutbildade, som på detta sätt utestängs från debatten oavsett partifärg (utom kanske V och MP som är mera vana vid nyspråksmiljön). Något liknande sätt att avvisa utvisningsdömda personer finns inte

 2. Ulf Parde

  Bra skrivet av Petter Nilsson och även av Lars. Bra att Jimmie tagit upp detta. Löfvéns svar – ”inte hört talas om” – är en ynkedom utan dess lika. ”Lovat återkomma” är något vi i sedvanlig oordning lär få vänta på. Naturligtvis ha Petter rätt, när han talar om, att utvisning sker för att ”garantera tryggheten i landet”.

 3. Ulf Parde

  Jag måste tillägga, att Löfvéns uttalande är ju egentligen alldeles oerhört – av en statsminister som inte verkar kunna stå upp för sitt eget land och folk. Men vem är förvånad? Minns hans ”vi såg det inte komma”! Nej, för dessa ska naturligtvis tvångsvaccinering till – och sedan UT!

 4. Brorson

  Rasmus Paludan är ingen seriös högerpolitiker. Han är en utländsk provokatör, som hjälper extrema islamister med rekryteringen och bör utvisas till sitt hemland. Svensk yttrandefrihet borde inte få utnyttjas av utlänningar, som har kommit hit enkom för att sprida hat – oavsett om det gäller islamistiska hatpredikanter eller deras motståndare, som också vill ha raskrig på svenska gator

  Utlänningar ska självfallet inte ha lika vidsträckt yttrandefrihet i Sverige som svenska medborgare. Jag har själv bevittnat olagliga demonstrationer mot den svenska utlänningslagen anordnade av utlänningar som inte ens hade rätt att vistas i Sverige. Mitt framför näsan på ett stort polisuppbåd, som borde ha gripit demonstranterna och satt dem på ett plan till Kabul. en tydligen griper polisen illegala immigranter bara vid särskilda insatser, när de har blivit förvarnade så att de fått tid att gömma sig.

  Antag att i stället vi svenskar hade åkt till Iran eller Ssudiarabienoch krävt att de länderna ska ändra sina lagar för att vi – som är utlänningar i de länderna skfå göra allting som vi själva vill – och vill ha? Ex-vis stanna i landet och bli försörjda av det landets skattebetaare, fastän i inte ens har asylskäl…Nåväl. jag gör inte skilln<ad mellan olika nationaliteter, mär jag säger att utlänningar inte ska ha full tillgång till svenska medborgerliga rättigheter. Dansk eller afghan spelar ingen roll-.

  I kommentarer till förra inlägget har jag beskrivit min model till förvaring som en extra påföljd, när ett utdömt fängelsestraff inte räcker för att hindra en farlig återfallsförbrytare från att begå nya brott mot andra människors liv och hälsa. Förvaring ska i huvudsak va för för svenska medborgare. Utvisning efter avtjänat fängelsestraff ska vara den normala extra för utländska medborgare även i de fall det finns risk för återfall i brott av allvarligt slag. Efter utvisningen blir det hemlandets sak att skydda sin befolkning.

  Men om det finns risk att utvisade, men farliga personer återvänder till Sverige och begår nya brott här, bör förvaring i Sverige övervägas, trots kostnaderna för att hålla sådana personer inlästa under åratal. Sverige bördock ingå avtal med så mänga länder som möjligt om att både straffet och förvaringen avtjänas i hemlandet. Regeln bör vara att en farlig återfallsförbrytare utöver fängelsestraffet döms till förvaring (i Sverige); men att förvaringen byts mot utvisning på livstid, om det inte kan antas att han återvänder illegalt. Gör han det ändå, ska förvaring ske.

  Observera att inte bara farliga återfallsförbrytare ska utvisas En person, som utvisas efter avtjänat fängelsestraff är ju fri att åka vart han vill i hela världen, utom till just Sverige. Men även en brottsling som inte har skadat en människa, har ju dock gjort ekonomisk skada. Och vi har ju nog med de kostnader som orsakas av tjuvar, som är svenska medborgare och kommer att vistas ute i det svenska samhället efter avtjänat straff.

  Vad sedan gäller personer, som ska utvisas men som saboterar sin egen utvisnin, bör de hållas inlästa tills de slutar sabotera sin utvisning. Den som inte har rätt att vistas ute i det svenska samhället, men inte hindras av svenska myndigheter att åka vart han vill, ska inte vistats ute i det svenska samhället. Så enkelt borde det vara.

 5. Maria

  Dödligt våld är den främsta dödsorsaken bland män 18-30 år i Sverige! Det är en tidsfråga innan övriga också drabbas!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.