Petter Nilsson(SD)

En död, flera skadade – kopplat till upploppet

Expressen/GT skriver att en skottlossning i hjällbo kopplas ihop med upploppet i fredags.

En man sköts på söndagen ihjäl i Hjällbo i Göteborg.

Enligt uppgifter till GT är offret en 44-årig man som sköts i huvudet.
En man i 20-25-årsåldern har anhållits för mord.
Händelsen har samband med oroligheterna i området på fredagskvällen – då uppstod ett våldsamt upplopp med omkring 100 personer inblandade.

Enligt tidigare rapportering pekar polisen ut Ali Khan-nätverket som en av parterna i bråket.

Klan-nätverken är omfattande problem i Sverige.

Att få bukt på klan-nätverken inte ligger högre på agendan hos övriga partier är bortom allt rimligt. Saker löses ej genom snällhets-signalering.

Etiketter: , , ,

7 kommentarer

 1. Lars

  Godhetssignaleringen är väl extrem i Sverige, på alla plan. Den är mycket dyr, och god endast för ett fåtal, de som ex.vis får bättre jobb eller bättre ekonomi utan att ha arbetat hårt för detta, men godhetssignaleringen är faktiskt ond för väldigt många, t.ex. fattigpensionärer där staten har försnillat en del av deras pension till annat, samt skattebetalare i gemen, och de som inte får den sjukersättning och a-kassa som man fick innan godhetssignaleringen tog så mycket pengar av skatteintäkterna. Även de fattiga i U-länder får det sämre, nar de förhållandevis få riktiga flyktingarna och de många ekonomiska flyktingarna tas om dyrt i Sverige i stället för att man tar omhand fler riktiga flyktingar i närområdena. Andra exempel på galen godhetssignalering är väl när man skickar en massa pengar till EU-länder som förvisso har lägre levnadsstandard, men tillåter sig tidigare pension (runt 60år) och andra förmåner, medan vi i Sverige ska jobba till 70 snart. En viktig skillnad är att en del andra länder ofta även har ett arbetsårstillägg, t.ex. om du har jobbat i ca 40 år har du rätt till full pension, vilket ju är vettigt för de med låg utbildning men hårt fysiskt arbete som börjat jobba i unga år. Men dyrt. Men även om andra EU-länder närmar sig Sverige, så har de ett stort antal pensionärer som fått pension i relativt låg ålder. Nej, godhetssignalering, t.ex. att som många partier släppa in folk med klan-anknytning på höga politiska poster, är en godhetssignalering av ondo för andra.

 2. Kenth

  Sverige i ett nötskal är att nytt kan vara bra… så länge inte gemene man måste ändra på något
  för då duger det dåliga gamla att ha kvar…Många fegar ur när det gäller rösta på SD.
  Bortförklaringar finns det oändligt många…
  Och nu går det också skylla på att en kriminell med utvisningsbeslut inte skickas hem
  pga. vägran att ta covid vaccin. vart skall detta sluta?

 3. Kim

  ”Klan-nätverken är omfattande problem i Sverige.”

  Kan du utveckla begreppet ”omfattande”?

 4. Håkan

  Det måste vara det här Mona S en gång menade ,när hon pratade om ett mer ”spännande” SVERIGE…hej och hå vad det går..

 5. Brorson

  Klaner är det äldsta kända sättet att organisera mänskliga samhällen. Även Sverige har varit ett klansamhälle. För att förstå detta måste vi tänka oss en tid, när det saknades skrivna lagar, offentliga myndigheter, gränser till andra länder, m.m. I ett utpräglat klansamhälle fyller klanen funktioner som innehas av den lokala polisen, bank och socialtjänst i moderna samhällen. Där en klanmedlem finns. där finns även klanen och dess sedvanerätt, även om det är i en annan världsdel.

  Klansystemets största svaghet torde vara svårigheterna att hålla fred mellan klanerna. Vid ökande folkmängd, brist på jordbruksmark mm, ökar konflikterna mellan klanerna. Väldigt lite är känt om upplösningen av det svenska klansamhället, som accelerade under 1100-tale toch slutade med den framväxande svenska statsmaktens seger över Svitjod i slaget vid Sparrsätra i Syduppland 1247. Svitjod, som betyder ungefär den svenska folkhopen, år den historiska benämningen på det svenska klansamhället.

  Ytterst lite är känt under 1100-talet, p.g.a. bristen på bevarade skriftliga källor, men åtskilliga bygdeberättelser tyder på att 1100-talet var det mest våldsamma seklet någonsin i Sveriges historia med ett slags allas krig mot alla och talrika blodshämnder. Samt kristna missionärer som uppmanade den i stort sett fortfarande hedniska befolkningen att förlåta varandra och hålla fred.

  Det är ett slags historiens ironi att klansamhällets återkomst till Sverige efter 800 år ser ut att börja lika våldsamt som det gamla slutade.

  Klansystemet spelar en viktig roll i flera länder i dagens värld, bl.a. i Afghanistan och Somalia. Finns det en chans till reformering av klansystemet? Möjligen i Somalia, dit klanledare medförande nya idéer har återvänt från exilen Sverige. I Afghanistan ser ett nytt talibanvälde ut att etableras som en ny statsmakt ovanför klanerna.

  Efter diktatorn Khaddaffis fall i Libyen hade de libyska klanledarna kommit överens om att bejaka framväxten av en demokratisk stat och ombildning av klanerna till kulturföreningar med vissa sociala uppgifter. Det hade kanske lyckats om inte främmande makter hade blandat sig i och utsått frön till nya strider mellan klanerna.

  Och Sverige? Mig veterligt finns ingen politiker eller politiskt parti, som har någon lösning på de problem, som klansystemets återkomst har medfört. Det finns möjligen ett parti som erkänner att problemet ö.h.t. existerar. Men därifrån är det långt till någon lösning på problemet.

  Klansystemet är inte kompatibelt med ett system, som bygger på demokratiska offentliga myndigheter, utan måste förändras i grunden, om det ö.h.t. ska finnas kvar.

  • arbetare

   AFS har ju framfört lösningen på klanproblemet ; repatriering av hela klanfolket .
   Sedan är det upp till var och en att bedöma om man tycker åtgärden är rimlig eller för extrem .

   En första åtgärd kan istället vara att börja följa FN:s stadgar och gällande lagstiftning och utvisa asylshoppare , åldersbedragare , terrorister , mördare , våldtäktsmän och alla livsstilskriminella invandrare till hemlandet .
   Den som verkligen kommit hit som flykting håller inte på med våldtäkter , bilbränder och knarkkrig utan är glad att fått chansen till ett nytt liv i ett nytt land .

   Ingen av de invandrare jag känner har något till övers för de våldsamma idioter som numera härjar fritt i vårt samhälle utan vill att de grips och utvisas så fort som möjligt .
   För att citera min vän ”M” från Iran :
   – Jag flydde till Sverige för att slippa de där krigande aporna men nu har de flyttat hit efter mig !

   Om vår svenska hbtq-certifierade genuspoliskår inte har ryggrad nog att gripa och lagföra adidaskrigare och klanmedlemmar finns det faktiskt kollegor i länderna längre österut som säkert kan lejas in för att visa hur man sätter sig i respekt hos buset .

   • Brorson

    Tja, det som du skriver i andra stycket som en första åtgärd verkar ju ganska rimligt och självklart: att börja följa FN:s stadgar och gällande lagstiftning och utvisa asylshoppare , åldersbedragare , terrorister , mördare , våldtäktsmän och alla livsstilskriminella.

    Att däremot, som AFS föreslår. om jag förstått rätt, utvisa ”hela klanfolket” vore inte bara extremt och oaccpetabelt, utan dessutom ett brott mot grundläggande mänskliga rättigheter. Jag antar att ”repatriering”, när ordet används av AFS, är ett täckord för utvisning. Vad menas med hela klanfolket? Alla som har fötts i ett land med klansystem tillhör en klan, vare sig de vill eller inte. Beroende på hur stark klanstrukturen är i Sverige är de skyldiga att följa klanens sedvanerätt, som i värsta fall säger att inte ens mord får anmälas till polisen.

    Vi får inte glömma att klansystemet, som har funnits även i Sverige, uppstod i en forntid, när det ö.h.t inte fanns polis eller andra statliga myndigheter i något land i världen. Vi får inte heller glömma att statsmakten ofta upprättades i strid med de rådande kranstrukturerrna och att särskilt många minoritetsfolk i världen avskyr och är rädda för de statliga myndigheterna. Om slaget vid Sparrsätra 1247säger rimkrönikan att resultatet
    blev att upplänningarna miste sin frihet och blev ålagda att betala skatt.

    Första gången jag hörde talas om klansystemet var 1969, när jag läste statskunskap och klansystemet då framställdes som ett hinder för en demokratisk utveckling i u-länderna. Klanröstning är numera vanligt även i Sverige. Det innebär att man röstar på kandidater som är medlemmar i den egna klanen. Och inte på ideologiska partier, som tycker som man själv tycker,

    Centerpartiet är ett parti som i högre grad än de andra partierna försöker locka till sig klanröster genom att lova politiska uppdrag till kända klanmedlemmar, som kanske inte har ett dyft av ideologisk gemenskap med C. Det är så det f.d. landsbygdspartiet försöker erövra storstäderna.

    .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.