Petter Nilsson(SD)

Nej till Marknadshyror!

Har fått nån kommentar utan för ämnet på gårdagens budgetinlägg, där man uppmärksammat Jimmie Åkessons expressenartikel.
I och med att kommentaren var i sig ett eget ämne, och eftersom jag gärna lyfter både artikeln och välkomnar en diskussion i ämnet så skriver jag helt enkelt ett inlägg i ämnet.

Kärnan i debattartikeln är följande:
Sverigedemokraterna är av uppfattningen att marknadshyror är fel väg att gå. De medför en stor risk för kraftigt höjda hyror. Det är känt att majoriteten av de som väljer att bo i hyresrätter är unga och låginkomsttagare.
Marknadshyror skulle drabba en mycket större andel av befolkningen med låga inkomst än de med höga.

Före valet 2018 anklagade S SD häftigt och intensivt – mot SD:s politik i ämnet – att vara för marknadshyror.

De ständigt ”moderniserande” Socialdemokraterna har nu valt att gå emot – inte bara linjen man anklagade SD för att ha – utan också sin egna ideologi.

Mina fem i ämnet är att man vid det här laget är van att få sin politik ”tolkad” av andra, hellre än att vår egna politik får definieras av oss. Detta trots att vi till skillnad från övriga partier har ideologiskt stöd för frågorna vi driver.
Oavsett om det rör sig migrationspolitik, eller som i detta fall, marknadshyror.

Samtidigt visar det i detta fallet på Socialdemokraternas bristande trovärdighet.

Nej till marknadshyror!

Etiketter: , , ,

5 kommentarer

 1. Ulf Parde

  Jag har just gått och undrat lite grann, vilket ställningstagande Sd skulle ta i frågan om marknadshyror. Här ser vi svaret – ett bra svar.
  Hyrorna kommer säkert att höjas med marknadshyror. Den som har låg pension men en del besparingar får ju inget bostadsbidrag. Möjligen kan det finnas möjligheter att förenkla en del processer och bestämmelser som kan sänka byggkostnaderna.
  Om det blir en framtida Borgerlig regering med beroende av stöd från Sd, så kan Sd alltså säga ifrån i denna fråga – inte minst mot L och C.

  • Kim

   Det är klart hyrorna blir högre. Vad skulle annars syftet vara? Fastighetsägarna får såklart en rejäl uppsida. Någon annan som blir vinnare?
   Alla vet ju resultatet.
   * Högre hyror
   * Större segregation
   * Inga fler bostäder

   Är det något värt att kämpa för?

 2. jonas

  Kan du, Petter Nilsson, garantera att SD kommer att rösta emot, när förslaget kommer upp i riksdagen att det skall vara fri hyressättning vid nyproduktion av hyresrätter?

  (Om inte, så är ju SD för ett första steg till marknadshyror).

 3. Bergis

  Viktigaste just nu är att SD verkligen röstar emot förslaget om marknadshyror när det kommer upp i riksdagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.