Petter Nilsson(SD)

Fler IS-kvinnor till Sverige i höst…

Tidigare har ju IS-kvinnor flytt till Sverige. Men nu så har alltså det kurdiska självstyret i nordöstra Syrien meddelat svenska UD om att de ska utvisa flera svenska kvinnor som sitter i lägren för IS-fångar.

Svenska UD bekräftar i ett skriftligt uttalande till Ekot att de har tagit emot beskedet. UD skriver vidare:

Sanningen är att lagstiftningen är illa lämpad för att hantera detta. Det är förstås något övriga partier rimligen bör ställas till ansvar för. Det är ju helt absurt.
Nu gäller det att förhala processen, inte chartra några flyg, bara låt processen ta så lång tid som möjligt.
Förhoppningsvis leder det till att färre kommer till Sverige.

8 kommentarer

  1. Jonsson

    Ansvaret åligger just nu den besynnerliga regeringen Löfven, och det är tydligt var den har sina lojaliteter. Löfven kommer att ducka bakom UD, och hoppas på att glida fram till seger 2022. Trots allt.
    ”Skyldighet”!? – som säkert går stick i stäv med andra skyldigheter… som tydligen väger lätt vid jämförelse. En pappersprodukt – från UD:s skrivbordskrigare – som hör hemma i närmaste papperskorg.

    • Brorson

      Om Sverige vägrar ta emot svenska medborgare, som har begått brott i andra länder, kommer andra länder att svara med samma mynt, vägra ta emot egna medborgare som har begått brott i Sverige. Men vi har förstås ingen skyldighet att skicka ner flyg för att hämta hem terrorist-änkorna. Transporten får det land, som de utvisas från, ordna med, i detta fall Syrien. Det kurdiska självstyret i alla ära, men det är ju inte någon av andra stater erkänd stat. Det kurdiska självstyret är väl närmast resultat av något slags vapenvila mellan kurderna och den syriska regimen. för ett gemensamt försvar mot gemensamma fiender.

  2. Brorson

    Den kurdiska representanten, som uppenbarligen är en återvandrare från Sverige, förklarade på nästan felfri svenska hur det ligger till. Han har alltså återvänt för att bygga upp sitt hemland, som är en del av Syrien, och vill alltså i det syftet kasta ut de illegala invandrare från bl.a. Sverige, vilka har ockuperat hans hemland och mördat och fördrivit dess rättmätiga invånare. Det är lätt att förstå. Det är däremot svårt att förstå de svenska politiker, som påstår att det fortfarande är omöjligt att skicka hem syriska medborgare, som haft asyl i Sverige, att det fortfarande inte finns några säkra områden i Syrien.

    En annan återvandrare att minnas och hedras är den f.d. svenska riksdagsledamoten Mauricio Rojas, som nu är en av sitt hemlands främsta makthavare. En förlust för Sverige? Kanske, men helt klart en vinst för Chile, och det landets utveckling. Vad är det för osolidarisk jökar bland svenska politiker, som försöker hindra den frivilliga återvandringen, i stället för att hjälpa dem som vill, men inte kan av bl. a. ekonomiska skal, att komma iväg.

    Den frivilliga återvandringen måste väl ändå vara ett bättre sätt att bygga upp krigshärjade länder än att till varje pris försöka integrera varenda flykting i det svenska samhället? Bättre än traditionellt bistånd och feta traktamenten till svenska biståndsarbetare, som upplevs som nya vita kolonisatörer av de folk som ska hjälpas.

    Men varför nämner SVT- aldrig att de svenska medborgare, som nu ska utvisas till Sverige, har levt som illegala invandrare i Syrien och där har mördat och fördrivit syriska medborgare och stulit deras hus och annan egendom, eller hjälpt till med detta? I Sverige behandlas illegala invandrare nästan som om de vore en urbefolkning, som oupptäckta har levt i de svenska storstadsdjunglerna sedan stenåldern och nu måste få medborgerliga rättigheter.

    Den kurdiska återvandraren har helt rätt. Illegala invandrare ska utvisas till det land, som de är medborgare i, även om det landet är deras hemland bara i formell mening. Man frågar sig dock hur dessa illegala invandrare i Syrien – eller deras föräldrar – ö.h.t. har kunnat bli svenska medborgare. Kraven för att få ett svenskt medborgarskap borde ha satts mycket högre. Om de i stället hade haft ex-vis permanenta uppehållstillstånd i Sverige, hade de behållit sina ursprungliga medborgarskap och blivit utvisade ex-vis till Algeriet eller Egypten.

    Inrikesminister Mikael Dambergs linje har varit att IS-fångarna skulle dömas av en internationell domstol på plats i Syrien. Det är bara att beklaga att han har misslyckats med att få till stånd en sådan. Och det är lätt att förstå att kurderna har tröttnat på att vänta. De behöver använda sina resurser till att bygga upp sitt land och ta hand om alla krigsinvalider i stället för att vakta de illegala invandrare, som har förstört deras land.

  3. Kenth

    Löfven röstfiskar på detta viset då han tillåter folk komma till landet.
    Han är rädd att landets röster inte räcker till.

  4. Brorson

    Statsministerfrun Ulla Löfvén kandiderar till kyrkomötet (Svenska kyrkans högsta beslutande organ) för organisationen Socialdemokrater för tro och solidaritet, vars första ordförande efter namnbytet, Peter Weiderud, utan trovärdig officiell förklaring blev utslängd ur Egypten för ett par år sedan. Den inofficiella förklaringen är att han hotades av utvisning till hemlandet Sverige p.g.a. samröre med de terrorist-rörelser som plågar folken i Mellanöstern. På tal om utvisningar av terrorist-sympatisörer….

    Tro och solidaritet har nu skickat en insändare till tidningar, vars innehåll Ulla Löfvén borde ta officiellt avstånd från, så länge hon fortsätter att dela sängkammare med landets statsminister. Att andra länder plågas av krig, tortyr och folkmängd beskrivs som tur för Sverige. Läs själv: Jag citerar ur insändaren:

    ”Om Sverige inte hade turen att vara ett land som andra länders invånare flyr till, så skulle vi ha stora demografiska problem att brottas med. De skulle sätta djupa avtryck i samhällsekonomin och hämma de kommande decenniernas tillväxt. Färre skulle tvingas försörja fler. Det kan låta egoistiskt men Sverige har inte ett invandringsproblem men väl ett segregationsproblem. Människor som kommer till Sverige från olika delar av världen ges inte tillräcklig möjlighet att bidra till det gemensamma, och riskerar i stället att hamna utanför. Att byta permanenta uppehållstillstånd mot tillfälliga är bland det mest katastrofala som har hänt integrationen. Det förstår alla! Känslan av tillhörighet med det nya landet riskerar att krympa när dörrarna in i samhället hålls stängda. I vårt växande hem ska det vara naturligt att alla bidrar, att alla som kan jobba ska få jobba och att alla ska känna att de hör till. Vi föreslår i stället en återgång till att få fler länder i EU att ta emot flyktingar.”

    Alla migranter är inte flyktingar i egentlig bemärkelse, men en del är det. Vilken tur för Sverige, att människor i andra länder tvingas fly för livet. Alla har inte gjort det, men en del. Övriga har så att säga åkt snålskjuts på de verkliga flyktingarna, p.g.a av Sveriges ansvarslösa invandringspolitik. Vilken tur för Sverige att det fiins verkliga flyktingar, som övriga migranter kan låtsas vara en del av.

    En stor majoritet av migranterna är unga män. Av övriga är en stor andel unga kvinnor. Det sägs ju att ungdomen är ett lands framtid. Sverige stjäl alltså andra länders framtid för att klara vår egen äldreomsorg. Om den organisation som statsministerfrun tillhör har rätt. Jag har nämnt exempel på återvandrare, som efter återkomsten har gjort enormt stor nytta för sina hemländer.

    Borde vi ha övertalat den nuvarande chilensk presidentrådgivaren , Mauricio Rojas, att stanna i Sverige och städa svenska toaletter? Det är ju ett vanligt argument att invandrarna behövs för att göra skitjobben, som svenskar inte vill ha….För övrigt finns väl skitjobb i hemländerna också, som någon måste göra.

    Återvandring är bra för alla, För landet som de återvandrar från och dess befolkning. För landet som de återvandrar till och dess befolkning. För återvandraren själv, som kanske har varit chanslös på den svenska arbetsmarknaden, men närmast är överkvalificerad för hemlandets arbetsmarknad. Sossarna i Tro och solidaritet borde skämmas över sitt prat om att de arbetande måste försörja allt fler, när det i länder som Syrien finns massor med krigsinvalider, som behöver både vård och försörjning.

    • Brorson

      Måste rätta en felskrivning i andra stycket. Så här ska det vara: ”Att andra länder plågas av krig, tortyr och folkmord beskrivs som tur för Sverige.” Ska alltså vara folkmord i stället för folkmängd. Förvisso finns det länder, eller rättare sagt delar av länder, som plågas av stor folkmängd, men detta löses inte med utvandring till Sverige. Visste du att mycket stora delar av KIna är en av världens mest glesbefolkade regioner, trots att Kina som helhet har världens största folkmängd? Inte ens Gaza-remsan är särskilt tätbefolkad utanför den klart överbefolkade storstaden Gaza city. Omflyttning inom länderna, inte utvandring till Sverige, är alltså lösningen på överbefolkningsproblemen.

      Min kommentar handlade alltså om att den organisation, som statsministerfrun tillhör, tycker att folkmord i andra länder är bra för Sverige.

  5. kenth

    Vi skulle varit självförsörjande på befolkning om samhället fungerat som det borde.
    Nu väljer folk bort barn o familj för studier och karriär och då blir det enorma luckor
    i populationen och generationer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.