Petter Nilsson(SD)

Konservativa blocket större i SIFO!

MP och L ligger under fyraprocentspärren. Såvida dessa partier inte blir aktuella för riksdagen så medför det att det konservativa blocket blir större. Detta enligt Kantar Sifo.

2 kommentarer

 1. Brorson

  Statsvetaren Olof Petersson föreslår idag på DN-debatt en begränsning av oppositionens rätt att begära misstroendeförklaring för statsministern. Han kräver att det eller de parti(er), som begär för en misstroendeförklaring, samtidigt ska presentera en gemensam statsministerkandidat, som kan tolereras av riksdagen. Ska man hålla en provomröstning, om denne före omröstningen om misstroende för den sittande statsministern? Vilket innebärarr ex-vis Vänsterpartiet måste acceptera Kristersson som ny statsminister innan riksdagen ö.h.t. kan avsätta Löfvén.

  Jag har ett bättre förslag: att de ledamöter som har röstat bort sittande statsminister, måste enas om en ny statsministerkandidat inom 24 timmar efter nämnda omröstning. Annars utlyses nyval, som ska hållas inom tre veckor. Därefter ska en ny statsminister utses på vanligt sätt, som efter ett ordinarie val. Samma sak sker om en ny statsministerkandidat utses inom 24 timmar, men inte får riksdagens förtroende vid en omröstning som ska hållas inom fyra dagar därefter. I så fall utlyses också nyval.

  Om mitt förslag hade varit grundlag idag, hade V, M, KD och SD kunnat rösta bort Löfvén utan att alla fyra partierna hade bundit sig för en gemensam efterträdare. Vilket de i.o.f.s. kan redan idag, men den fortsatta proceduren hade varit mycket enklare och snabbare. De ledamöter, som vill avsätta sittande statsminister hade inte behövt ena som en gemensam motkandidat före avsättningen av den sittande, utan hade haft 24 timmar på sig efteråt. De torde dock haft sonderande samtal och kanske ett prelimärt förslag före.

  Båda förslagen kräver dock en grundlagsändring. Om vi antar att en sådan redan hade genomförts, hade Kristersson sannolikt haft ett sonderande möte med Dadgostar angående vilka villkor V skulle ställa för att stödja en M-ledd regering under det kommande året. Det handlar ju inte om en hel mandatperiod, och särskilt mycket av sin egen politik hade den M-ledda regeringen ändå inte hunnit genomföra under det året.

  Man hade fått stopp på de dumheter, son nuvarande regering vill genomföra före valet 2022, men som V är överens med delar av den konservativa oppositionen om att stoppa tills vidare. Vartill V naturligtvis hade krävt att allt övrigt som V ogillar ska skjutas till efter valet 2022. Den som agerar konstigt är Lennart Holmlund, som slänger invektiv om kommunister och nazister om alla som inte är högersossar, som ihop med C vill riva ner allting som tidigare generationer socialdemokrater har byggt upp.

 2. Brorson

  Låste nyss att C stödjer -SMP-regeringens linje att även fortsättningsvis tillåta äkta make-import till unga invandrartjejer, som i en del fall inte ens har träffat sin tillkommande. Som naturligtvis inte har en susning om kvinnnors rättigheter i Sverige. Förbud fanns inte ens med på regeringens snömosiga 40 åtgärder mot mäns väld mot kvinnor. Och denna regering, som kräver alla rättigheter till utlandsfödda män, kallar sig ”världens första feministiska regering”. När oppositionen vill stoppa den äkta make-import, döljer media detta under omskrivningen ”förbud mot kusinäktenskap”, trots att det kan vara arrangemang mellan olika klaner för personer, som kanske inte alls är kusiner.

  Denna äkta make-import (som om vi inte redan hade ett kraftigt mansöverkott genom alla ensamkommande unga män) maskeras även som anhöriginvandring. Som om det handlat om politiskt aktiva (regimkritiska) medelålders män, som flytt hals över huvud och lämnat kvar fruar och barn. Som de vill ska komma efter. Vad är det för slags moralens väktare som vill förbjuda svenska kusiner att gifta sig? Varför nu plötsligt, om det inte är en dimridå för något annat?

  I vissa invandrarfamiljer duger tydligen inte ens svenska invandrarkillar som äkta makar åt döttrarna. De är kanske rädda för att även invandrarkillarna är alltför påverkade av svenska värderingar. Vad hjälper då 40-punktsprogrammet, som bl.a. utlovar krafttag även mot små pojkar på svenska dagis att de inte ska slå flickor? Märkligt hur regeringen resonerar, som om Sverige vore slutet mot omvärlden och inga oönskade beteenden kommer utifrån.

  Minns för resten, fastän det var för ett antal år sedan, att en ung afghansk man hade mördats hår i Sverige av föräldrarna till en jämnårig afghansk kvinna, för att han hade umgåtts med henne, trots att hon var bortlovad till någon annan, som klanen hade bestämt. Och sedan har vi ju dessa mystiska olyckor i vilka svenska män som har umgåtts med invandrarkvinnor har avlidit. Sådant tystas ner. Mäns våld mot män. Jag har själv blivit mordhotad för att jag hade träffat en invandrarkvinna några gånger.
  .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.