Petter Nilsson(SD)

M kommer _nästan_ alltid vilja avsätta en socialdemokratisk regering!

Vet inte om jag behöver säga mycket mer. Jag känner inte att jag behöver säga mycket mer.

2 kommentarer

  1. Brorson

    Den socialdemokratiska debattören Göran Greider har med all rätt stämplat C som ett ytterkantsparti, som står till höger om M i ekonomisk-politiska frågor. Ändå tror jag att C kommer att ta väljare från MP, nämligen besvikna miljöaktivister, som har genomskådat klimatbluffen och förfäras över att MP står för den hittills värsta miljö- och naturförstörelsen i vårt land. Men C kommer i sin tur att tappa väljare till L, om det partiet sköter sina kort rätt, och SD, som gjorde mycket kraftiga inbrytningar i traditionella C-valkretsar på landsbygden i syd- och mellan-Sverige. Norrlands tur nu?

    S kommer att tappa huvudsakligen till V och SD. Men även till L. Återigen om det partiet sköter sina kort rätt. Visserligen tror jag inte att särskilt många väljare skräms upp av Lööfskans häftiga utfall mot V och SD för att vara ”ytterkantspartier”, men för de som blir uppskrämda, men har tröttnat på sossarnas ständiga svek, kan ju L segla upp som ett alternativ i mitten. Vem som blir drottning framöver i det krympande Mittens rike, Lööf eller Sabuni, återstår att se.

    Visserligen krymper detta rike, men det som är kvar, torde nog ändå vara stort nog för att rädda kvar L i riksdagen, även om L inte får så stor del. De interna bråken inom L har säkerligen drivit en del L-väljare till andra borgerliga partier, och särskilt C, om de har trott på falskspelet att C skulle vara ett liberalt parti. De torde lockas tillbaka nu – om partiet sköter sina kort rätt. Och om medlemmarna sluter upp bakom sin partiledare.

    Jan Hägglund, Ap, skrev igår på sin blogg att ett extraval är S sista chans att överleva som parti. Jag tror att det redan är för sent. Sista chansen för S var ett extraval under våren 2019, Om S hade förlorat det valet hade partiet kunnat satsa på en come back i ordinarie valet 2022, genom att visa upp en annan politik, än den man nu har fört, i opposition. I stället har sossarna under den gångna tiden ägnat sig åt att riva ner det som tidigare generationer socialdemokrater har byggt upp.

    Och skyller på att avtal ska hållas. Mot detta har jag två invändningar:
    1. Ingen har tvingat S att ingå detta avtal (jöken).
    2. Lag går före avtal. Man är inte skyldigt att hålla avtal som strider mot lag. Och den lag som jök-avtalet strider mot är grundlagen, demokratibestämmelserna i Regeringsformen. Man kan inte avtala bort valresultat. Både Morgan Johansson och Annie Lööf är utbildade jurister. De verkar vara mer hemmastadda i Avtalslagen än i regeringsformen och demokratin som statsskick.

    Trump försökte ogiltigförklara valresultat. Lööf och Morgan Johansson har uttalat sig på liknande sätt .Och försvarsministern har sagt ”Jag accepterar inte detta”, om att så många hade röstat på SD. Men det var för ett par månader sedan. När en försvarsminister uttalar sig på det sättet, undrar man om han leker med tanken på en militärkupp.

    Varför har det gått så illa för socialdemokratin? Och varför finns ingen räddning för S? Hägglund jämför med valresultatet 1994, då S fick 45 % av rösterna och har konstaterat att partiet hade backat med 17 % i valet 2018 jämfört med 1994. Men faktum är att S hade ett väljarstöd på 43 % så sent som i september 2008. Jag kan t.o.m. ange ett exat datum, när raset började, nämligen de 8 oktober 2008. Det var den dagen som S-ledaren Mon Sahlin lovade ministerposter åt MP. Tydligen för all framtid. Efter bara två månader hade väljarstödet för S rasat med hela 13 %.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.