Petter Nilsson(SD)

Mordvapnet som användes för att döda 12-årige Adriana användes i musikvideo!

”Natten till den 2 augusti  2020 skjuts 12-åriga Adriana av en förlupen kula under en gängskjutning i Norsborg i Botkyrka. Skjutningen ska enligt uppgifter till SVT ha bakgrund i en konflikt inom det kriminella ’Botkyrkanätverket’ och haft helt andra personer som måltavlor.”

– SVT, ”Dödsskjutningen av tolvåriga Adriana: Detta har hänt”, (10 mars 2021)

Både vapnet och bilen har därefter använts i en musikvideo.

Aftonbladet konstaterar vidare att två av rapparna är Sveriges mest populära artister med miljontals lyssningar på bland annat Spotify. Även de två andra är kända och etablerade, och har samarbetat med flera stora namn.

Vidare säger en källa till Aftonbladet att det är ett sätt att glorifiera en kriminell livsstil. Det hade jag också kunnat säga, för övrigt. Det är ju inget nytt.
Snarast är det ett välkänt fenomen inom musikgenren. Knappast är Sveriges kriminalpolitik något större hinder för företeelsen – men:

Ni kommer ihåg P3 guld-galan?

”Svenska artister fick pris för sin musik på galan P3 Guld i lördags. Artisten Victor Leksell och rapparen Yasin fick två priser var. Men Yasin var inte på galan, för han är häktad misstänkt för brott. Sveriges Radio har fått kritik för att han fick priser.

Rapparen Yasin fick både priset för årets bästa hiphop-artist, och priset för årets bästa artist.” – Yasin och Victor Leksell fick flest priser på musikgalan P3 Guld, detta enligt SR.

Man undrar nu hur Aftonbladets Jonna Sima väljer att utvärdera hennes försvar av Yasin. ”Kulturen ska vara fri”, ”rappen inte är ny”, eller hennes jämförelse mellan Yasin och Zlatan – som representanter.

Etiketter: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.