Petter Nilsson(SD)

SD näst störst i Sentio!

Detta rapporterar Nyheteridag. Statistiken finns även tillgänglig på andra håll.
Sammantaget har SD, M, KD samt L 53,3%.
S, C, V och MP 44,7%.

Är tacksam över att opinionen också signalerar tydligt till C. Är emellertid ordentligt förvånad över stödet för MP. Man tycker att förtroendet borde få en törn förr eller senare. Bra märkligt.

Etiketter: , , , ,

5 kommentarer

 1. Kenth

  Även om SD går förbi S kommer ingen förändring ske.
  S släpper inget från sig frivilligt,likt ett barn som i sandlådan
  håller benhårt i sin leksak då andra vill låna den!
  Är det då bättre gå i skor som är sopslut och riskera bli blöt
  om fötterna än i nya som kanske kan skava lite innan de är ingångna?

 2. Brorson

  Nej, jag är inte förvånad. MP:s uppgång är ganska liten. C-väljare, som uppfattat MP som näst bästa parti, föredrar nu MP. Men vart har övriga C-väljare gått? Antingen direkt till L, eller till M, som har tappat till L, Tidigare L-väljare, som har återvänt till L efter kursändringen. Men vart har alla S-väljare, som tröttnat på sossarnas extrema högerpolitik, tagit vägen? De stora vinnarna på S-raset är V och SD och kanske även KD, d.v.s. de partier som har brunsmetats och / eller extremist-stämplats av S och C, som trott att man kan avtala bort grundlagens bestämmelser om allmän och lika rösträtt.

  Det har ju inte varit möjligt p.g.a. valresultatet 2018 att bilda majoritet utan stöd av antingen V eller SD. Extraval hade varit enda chansen att bilda majoritet utan stöd av något av dessa partier, men den chansen får dock anses ganska liten, särskilt med beaktande att ”ytterkantspartierna” har växt ännu mer och regeringsunderlaget i ”mitten” har krympt ännu mer. Regeringen vågade inte ta chansen, och valde i stället att åsidosätta grundlagen och demokratin. Att en statsminister, som har avsatts av en majoritet i parlamentet, återkommer i samma befattning två veckor senare, utan att val har hållits under tiden, sådant förekommer inte i demokratiska stater.

  Vem talade om sminkade grisar och vem är grisen, om inte Stefan Löfvén? Det demokratiska sminket börjar rinna av. Hyckleriets höjdpunkt var när han sa att man inte kan hålla extraval under pandemin, när kvarvarande restriktioner och rekommendation ska upphävas om ett par dagar, trots att delta-viruset nu sprids snabbt i andra länder, Sverige brukar ligga någon månade efter andra länder i smittspridning.

  Löfvén låtsas att han stått och står i spetsen för kampen mot pandemin, när han i stället har hållit Tegnell om ryggen och har förhalat nödvändiga smittskydds-åtgärder. Nu försöker han dessutom muta oss pensionärer med blodspengar, genom att lova höjda pensioner till hösten. Det är de avlidnas pensionskapital som ska delas ut till oss överlevare,

 3. Brorson

  Det är alltså en förenklad tolkning av statistiken, om man tror att alla nytillkomna väljare hos partier, som har ökat, kommer från partier, som har minskat. Jag tror att M har många fler nytillkomna väljare än vad som syns i statistiken. Med det starka fokus på Ulf Kristersson som statsministerkandidat, som har varit, bör M ha lockat till sig många nya väljare Men detta tillskott uppvägs av förluster i huvudsak till

  1. SD, som en markering till M-ledningen att närma sig SD ännu mer i invandringsfrågan.

  2. L. Och här är det gamla L-väljare, som äntligen vågar återvända hem efter de senaste årens exil hos M, medan det liberala partiet har varit ockuperat av S och MP. De liberaler i min hemkommun, som har uttalat att de hellre vill vara vänsterborgare än högersocialister har vunnit den interna maktstriden, där de har slutit upp bakom Nyamko Sabuni. L är åter ett borgerligt parti och kommer så att förbli. Jag gissar att L kommer att öka ännu mer framåt nästa val, genom att locka till sig borgerliga väljare, som visserligen inser att den kommande borgerliga regeringen måste samarbeta med SD, men ändå inte vill släppa in SD i regeringen. Strategin att skrämma L-väljarna med SD som det stora bruna högerspöket ser därmed ut att ha misslyckats.

  3. KD? Det har visserligen spekulerats om att moderater kommer att taktikrösta på KD för att rädda kvar partiet i riksdagen, men för det första är det inte val nu och för det andra ser KD ut att klara sig på egna meriter, utan taktikröster. Drevet mot Ebba Busch i samband med husaffären, verkar snarare ha gynnat KD. Det enda smolket i glädjebägaren är väl förre TV- och EU-parlamentarikerna för KD Lars Adaktussons krav att Ebba ska be en dömd pedofil och nolltaxerare om ursäkt för att hon har avslöjat att han är just detta. Adaktusson motiverar sitt krav med att KD ska ha ett brottsofferperspektiv, men ser tydligen inte de barn, som enligt tingsrätt och hovrätt har utsatts för övergreppen som brottsoffer. – Det är alltsåmer sannolikt att KD har fått sina nya väljare från C än från M.

  När man studerar väljarströmmar mellan partierna, måste man också räkna med inflödet av förstagångsväljare och utflödet av avlidna, och då kan man inte bortse från att S många av de avldna p.g.a. regeringens hantering av pandemin har varit gamla S-väljare. Deras röster har S förlorat, men med stor sannolikhet även de anhörigas röster.

  Under förra våren skrev Holmlund flera inlägg, som tydligen byggde S-media, att de avlidna inte skulle räknas som döda i coronan, eftersom de ändå skulle dö, fastän senare. Mina kommentarer vägrade han publicera med motivering att det hade varit åtalbart som förtal mot regeringens favoritexperter Tegnell, Giesecke, och Carlsson. Jag skickade samma kommentarer till andra bloggar, men ingen blev åtalad.

  När Holmlund själv inte fick vaccin fort nog, p.g.a schabbel hos region Västerbotten drabbades han själv av rädsla att dö. Ska inte han också dö? Att någon ändå ska dö, är inte en ursäkt för att utsätta vederbörande för livsfarliga experiment. Detta fastslogs i Nurnberg-rättegångarna, där ett antal nazi-läkare dömdes för medicinska experiment på koncentrationslägerfångar, ”som ändå skulle dö”. Regeringen och FHM bör ställas till svars för lägst brottet vållande till annans död med personer ”som ändå skulle dö” som offer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.