Petter Nilsson(SD)

Sverige är det svenska folkets land!

Om man vill få vänsterblivna människor att gå bananas räcker det att påstå självklarheter som att:
1. Det finns ett svenskt folk
2. Sverige är det svenska folkets land.
3. Det svenska folket är Sveriges ursprungsbefolkning/urbefolkning.

– Richard Jomshofs Tweet.

Mycket riktigt så orsakade detta också reaktioner på twitter. Diskussioner kring fascism och andra åsiktspåklisterier.
Jag förstår inte alls hur inlägget kan vara provokativt.

Inlägget tar inte upp huruvida samer också är en ursprungsbefolkning, eller den befolkningens geografiska avgränsning. Rimligen är inte det heller en bra diskussion föra inom twitters gränssnitt. Det konstaterar endast enkla fakta. Tydligen var dessa enkla fakta tillräckliga för att göra människor upprörda.

Etiketter: , ,

5 kommentarer

 1. Lars

  Minns mina första år i skolan på 60-taletet. Nationalsången sjöngs och alla tyckte som Jomshof, att landet var vårt! Nutidens försök att globalisera länderna är en ren skymf för de som jobbar och har jobbat (inte kriminellt jobb, som ju tar av de som jobbar, utan de som jobbar med sånt som är till nytta för alla, som vård byggen och annat). En del av vitsen med att jobba är ju att man ska få behålla en del av nyttan och lönen själv. Och än mindre ge bort det hela till miljardärerna, som ju av nån anledning är de som tjänar mest på globaliseringen, de är ju de som har råd att flytta pengar och fabriker mellan länderna för att nyttja billig arbetskraft och minimera skatten. Det är ju inte vi vanliga medborgare som får stärkt äganderätt nu för tiden, varken till landet vi bor i eller till det vi trodde oss äga, som hem bil och annat som vi köpt eller pengar vi sparat. De som stärkt sin äganderätt är de allra rikaste, de som äger miljarder. De som bara sparat några futtiga miljoner är fattiglappar när det gäller skydd för egendomarna, de har inte råd att starta en massa investeringar i andra länder och flytta kapital och egendomar hit och dit….En person som arbetat ihop sin pension under många år borde ha rätt till att äga den på riktigt, även om den ligger i en AP-fond. Inte att staten med skatter på pensionsfonder och banker och konfiskerade pensionsfonder mm. Bankskatter drabbar ju även pensionssparare, och inte främst miljardärer, de kan ju även hitta banker utanför EU!

 2. Kenth

  Vi som är född 1961 o senare är grundurad på en trygg ålderdom.
  trist höra att man måste tänka på nästkommande generationer.
  Jag har jobbat sen jag var 16 och betalat skatt…synd det är sista åren
  som räknas inte allt sammanhängande.
  Blir också ledsen av att höra att nysvenskar får full pension av att bara levt
  några år i landet medan det finns svenska pensionärer som lever under existens
  minimum utarbetade.

 3. Maria

  Visst är det så gemene svensk medborgare känner…Och har man sin solidaritet i annan stat, bör man vistas där. Sverige har många gamla sedvänjor, som allemansrätten, vilket tyvärr är på väg att försvinna.

 4. Håkan

  Undrar just hur Somalier T:E:X ser på hur vem som äger landet…Afganistan,Iran,Irak listan kan göras lång.Och från den Svenska makten och media är det självklara svaret:Det är ju självklart dom som har bott där i urminnes tider.Men inte SVERIGE…..förstås..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.